Connect with us

Știri

SPAȚIU PIETONAL MULTIFUNCȚIONAL, ÎN CENTRUL CĂLĂRAȘIULUI

Published

on

Primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, a semnat, în data de 23 decembrie 2021, procesul verbal de predare – primire a amplasamentului și ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin crearea unui spațiu urban pietonal multifuncţional în zona centrală a municipiului”, finanţat prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

„Bifăm, în 23 decembrie 2021, o nouă etapă în procesul de modernizare reală a municipiului Călăraşi. După ce în urmă cu doar câteva zile am procedat la predarea amplasamentului în vederea demarării lucrărilor privind proiectul ‘Promenada’, astăzi am semnat procesul verbal de predare a amplasamentului, respectiv Ordinul de începere a lucrărilor în cadrul proiectului ‘Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin crearea unui spațiu urban pietonal multifunctional în zona centrală a municipiului’ sau ‘Pietonalul’, după cum îl cunoaştem cu toţii. Este un proiect pe care îl gândim de multă vreme. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 17 luni. Aşa cum am mai spus, până la sfârşitul anului 2023, trebuie să finalizăm şi acest proiect, finanţat prin fonduri europene”, a spus primarul Marius Dulce, care a mai adăugat: „Nu ne oprim aici. Direcţia Programe şi Dezvoltare Locală lucrează la identificarea surselor de finanţare a unor proiecte complementare celor pe care deja le implementăm. Vă promit, dragi călărăşeni, că municipiul nostru va suferi transformări majore în următorii doi ani. Obiectivul nostru este ca municipiul Călăraşi să devină, într-o bună zi, chiar un pol al turismului românesc.”

Amplasamentul vizat de proiect este format din zona pietonală care se desfăşoară între strada Sloboziei şi strada Dobrogei, precum şi aleile de legătură ale acestei zone cu Parcul Central, segmentul din strada Sloboziei cuprins între intersecţia cu strada Bucureşti şi cea cu strada 1 Decembrie 1918 şi segmentul străzii Traian între strada 1 Decembrie 1918 şi Bulevardul 1 Mai.

Proiectul propune ca segmentul străzii Sloboziei, de la intersecţia cu strada Bucureşti până la intersecţia cu strada 1 Decembrie 1918, să devină un spaţiu de tip share-space, concept de mobilitate în care pietonul are prioritate, iar strada 1 Decembrie 1918 va deveni un spaţiu dedicat în exclusivitate pietonilor şi bicicliştilor.

Informații despre proiect

  • Data de începere a lucrărilor de execuţie: 23.12.2021;
  • Durată execuţie lucrări, inclusiv recepţia lucrărilor: 17 luni;
  • Valoarea totală a proiectului: 37.588.477,85 de lei;
  • Valoarea eligibilă nerambursabilă: 36.346.757,34 de lei;
  • Execuţia lucrărilor cuprinde realizarea următoarelor: suprafaţă zonă pietonală: 20.194.8 mp; suprafaţă zonă carosabilă: 785 mp; suprafaţă spaţii verzi: 7.255.9 mp; suprafaţa fântânii: 439.7 mp; suprafaţă construcţii cu deck: 484.8 mp; staţie autonomă de tip bike-sharing cu 30 de biciclete; terminal de închiriere biciclete.

Advertisement

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate