Connect with us

Actualitate

VIDEO. Primarul Nicolae Rîjnoveanu face bilanțul anului 2021

Published

on

Lucruri bune în localitatea Roseți. Finalului acestui an poate fi momentul perfect pentru a face un bilanț privind activiatatea administrativă din anul acesta. Primitor și comunicativ cum l-am cunoscut, în invităm pe edilul social-democrat să analizăm în câteva rânduri tot ceea ce s-a întâmplat în Roseți în anul 2021. Primarul PSD spune că cele mai importante lucruri au fost rezolvate, activitatea administrației fiind optimistă, în ciuda greutăților din aceste vremuri.

https://youtu.be/DltGURu1C2o

Cu ce gânduri încheiați acest an?

Eu zic că satisfăcătoare din toate punctele de vedere. Nici această epidemie nu ne-a putut ține pe loc, noi am acționat, am muncit, am făcut treabă. Dacă vorbim despre rezolvarea proiectelor pe care le-am avut sau lucrărilor in execuție – o singură problemă de care mi-e teamă că s-ar putea să întârziem cu definitivarea lucrării. E vorba de proiectul modernizare rețea de distribuție și canalizare, extindere canalizare. Acolo de cel puțin 3 ori a fost oprită lucrarea deoarece au fost cazuri de epidemie în societate și au fost nevoiți să oprească lucrarea.
Pe lângă toate aceste aspecte, știți foarte bine că la începutul anului a fost o perioadă destul de dramatică din punct de vedere al precipitațiilor care au căzut în zonă și unde ne-au blocat foarte mult. Aceste lucrări necesită execuții de excavate și în condițiile în care a fost acel volum mare de precipitații am fost nevoiți să ne oprim cu lucrarea, însă eu zic spun că s-ar putea termina.
În privința celorlalte lucrări, spre exemplu școala, știți foarte bine a fost definitivată Nr. 3. Încă sunt probleme de proiectare, probleme de proiectare cred. E vorba de centralele de termoficare, unde se pare că ceva nu este în concordanță cu proiectul. Constructorul a respectat proiectarea, el a respectat exact toate datele proiectului. Chiar această lucrarea a avut-o contractată cu altcineva, cu subcontractat și se pare că aici e o problemă. Merge, dar nu merge cum trebuie. Trebuie să mai facem noi un efort financiar. Acele coșuri pentru gaze trebuie mărite, trebuie o secțiune mai mare. O să vedem ce putem face, trebuie să ne consultăm și cu anumiți experți. Să știți că nu întotdeauna aceste centrale sunt reușite. Încercăm să rezolvăm și problema asta. Căldură este, nu ne facem probleme. Singura problemă este centrala de termoficare.

INVESTIȚII ÎN EDUCAȚIE

La școală a început deja și lucrarea sălii de sport. Oamenii și-au adus materialele. Chiar ieri am fost chemat acolo pentru a elibera amplasamentul și într-adevăr aveau dreptate, pentru că e terenul ăla de sport vechi și trebuie decapat. Nu cred că au prinse în volumul de lucrări și excavarea acelui teren care e din beton, peste beton am pus asfalt și așa mai departe. Este o lucrare pe care trebuie să o facem noi și ne va costa un pic.
Anul ăsta treburile au decurs bine. A fost problema banilor, dar nici problema banilor nu a fost până la urmă. Am avut bani prevăzuți în buget în așa fel încât să ne ajungă. Am finanțat noi lucrări la execuție, după care Guvernul ne-a rambursat banii, nu toți, dar asta e.

Ce gânduri le puteți transmite locuitorilor sau administrației județene, chiar pentru Guvern la sfârșit de an?

Advertisement

Urez actualului Guvern mult succes. Acolo sus să fie înțelegere și să scoatem țara asta din impas. Suntem la răscruce de drumuri, cele 2 programe Saligny și PNRR trebuie să funcționeze. Dacă promovarea acestor programe sau a lucrărilor ar fi ușurată din punctul de vedere al birocrației ar fi un fenomen, ar fi o treabă extraordinară. Eu văd colegii mei din teritoriu, sunt primari de suflet, care doresc să facă treabă. Pur și simplu nu s-au gândit niciodată la venituri, ei se gândesc să facă treabă, de-aia sunt aleși de oameni.

Edilul Nicolae Rîjnoveanu despre repartizarea cotei de 6% pentru UAT-uri

Eu unul nu doream rezolvarea acestei probleme. Trebuie să înțelegeți că o spun cu durere, primăriile PNL au știut într-adevăr să împartă această sumă, pe câtă vreme în primăriile PSD nu s-a rezolvat cum trebuie această problemă. Nu știu de ce. Trebuia împărțit în funcție de numărul de locuitori pe care îl are fiecare localitate, să fie clară treaba. Dacă municipiul renunța la o sumă de bani, atunci era altă mâncare de pește. Nu am să înțeleg niciodată cum o localitate cu 1400 de locuitori ia mai mult decât ia Roseți cu 6600 de locuitori. E posibil așa ceva? Din punctul ăsta de vedere, foarte prost au împărțit. Am avut această reacție și acum câteva zile când am discutat-o. Am fost unul care a fost foarte vehement când ne-am întâlnit la Prefectură și se știe acest lucru. N-am crezut că se va proceda în felul ăsta. Ne-au dat o lecție cei care au împărțit sumele pe PNL, rețineți ce vă spun, ne-au dat o lecție.

Mesajul primarului Nicolae Rîjnoveanu cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Le urez cetățenilor din comuna Roseți sănătate și un an mai bun decât anul prin care am trecut. În doresc din tot sufletul ca această epidemie să fie rezolvată din toate punctele de vedere. Oamenii să fie înțelegători că singura posibilitate prin care putem stăpâni acest lucru este vaccinarea. Am adus echipajul mobil de 8 ori până acum în Roseți și tot mai sunt cazuri de oameni care nu înțeleg că e singura rezolvare. În rest, un an mai bun și înțelegere mai multă.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Omagiu în memoria eroilor călărășeni! Cum s-a desfășurat ceremonia organizată în onoarea veteranilor de război

Published

on

By

Municipiul Călărași a fost cuprins de emoție în această zi specială, în care comunitatea și-a unit gândurile și sentimentele în onoarea veteranilor de război, adevărații eroi ai istoriei noastre. Primarul Marius Dulce a transmis un mesaj profund de respect și recunoștință, evidențiind sacrificiul suprem al acestor bravi oameni pentru libertate și unitate națională.

Printr-o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la monumentul ridicat în memoria eroilor călărășeni căzuți în Al Doilea Război Mondial, comunitatea călărășeană și-a exprimat recunoștința față de cei care și-au dat viața pentru idealurile naționale și pentru apărarea valorilor fundamentale ale libertății.

Prezența militarilor, a oficialităților locale și a altor reprezentanți ai comunității a subliniat solidaritatea și unitatea în recunoașterea meritelor veteranilor de război. În acest cadru solemn, primarul Marius Dulce a postat pe rețelele sociale un mesaj plin de emoție și respect către toți veteranii, evidențiind importanța contribuției lor la binele și prosperitatea națiunii române.

„Veteranii de război sunt îngerii pătați cu sânge pentru libertatea noastră. Azi, de ziua lor, le-am cinstit memoria prin depuneri de coroane de flori. Celor doi veterani de război cât mai are municipiul Călărași, celor 17 la nivel județean și celor 960 de nivelul țării le doresc liniște și sănătate”, a scris edilul într-o postare pe Facebook, în care a atașat multiple fotografii de la eveniment.

Imaginile emoționante de la ceremonie au captat momente de solemnitate și reverență, evidențiind respectul și admirația întregii comunități călărășene față de acești bravi oameni.

Advertisement

La depunerea coroanelor a fost prezent și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care, la rândul lui, a transmis un mesaj care a întărit și mai mult importanța păstrării memoriei și a apărării valorilor pentru care au luptat eroii noștri. Recunoașterea curajului și devotamentului acestor eroi a fost exprimată în cuvinte sincere și emoționante, reflectând profundele sentimente de respect și admirație ale întregii comunități.

„Ne amintim astăzi de cei care și-au sacrificat viața pentru țară și unitatea ei, de cei care au luptat pentru libertate și democrație, rezistând cu mult curaj în fața tiraniei, opresiunii și agresiunii. Datorită acestor eroi avem astăzi prețiosul bine al libertății și nu trebuie să uităm niciodată că libertatea este o valoare care, odată câștigată, trebuie apărată fără rezerve, în fiecare zi, de fiecare dintre noi.

Avem aceste exemple ale trecutului tocmai pentru a putea privi viitorul cu speranță și încredere. Îi asigur pe veteranii de război de tot respectul și sprijinul meu și le mulțumesc pentru tot ceea ce au realizat în beneficiul statului român, sub culorile drapelului naţional! Multe urări de sănătate şi linişte sufletească alături de familie și prieteni!”, a transmis Vasile Iliuță, pe Facebook.

Continue Reading

Actualitate

Două cutremure s-au produs în România în ziua de Florii. În ce zone s-au resimțit

Published

on

În ziua de Florii, România a fost surprinsă de două cutremure, care s-au resimțit în Vrancea și în Oltenia.

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe scara Richter a avut loc în județul Vrancea, la ora 6:43, conform datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 90 de kilometri și s-a produs în apropierea mai multor orașe, printre care se numără: Focșani la 43 de kilometri vest, Buzău la 64 de kilometri nord, Sfântu-Gheorghe la 68 de kilometri est, Brașov la 80 de kilometri est, Bacău la 97 de kilometri sud, Ploiești la 97 de kilometri nord-est și Bârlad la 98 de kilometri sud-vest.

În cursul serii, la ora 20:02:26, ora locală a României, un alt seism slab, cu magnitudinea de 2,5 pe scara Richter, a avut loc în regiunea Oltenia, Gorj, la o adâncime de 11,7 kilometri.

Din prima zi a lunii aprilie și până în prezent, în România au avut loc 29 de cutremure, cu intensități cuprinse între 2 și 3,9 pe scara Richter.

În 2023, cea mai semnificativă mișcare tectonică din România a avut loc pe 14 februarie, în județul Gorj, cu o magnitudine de 5,7 pe scara Richter și la o adâncime de 6,3 kilometri.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Călărași Cup 2024: Trei zile de performanțe remarcabile și clipe de glorie

Published

on

În perioada 26-28 aprilie a.c., a avut loc una dintre cele mai așteptate competiții internaționale de fotbal, Călărași Cup 2024. Evenimentul a adunat echipe de elită, atât din România, cât și din Bulgaria, pentru trei zile de acțiune palpitantă și rivalitate pe terenul de joc.

Unul dintre momentele-cheie ale competiției a fost prezența legendarului Miodrag Belodedici, invitat de onoare al evenimentului. Cunoscut pentru cariera sa remarcabilă în fotbal și pentru contribuțiile sale la dezvoltarea acestui sport, Belodedici a adus un plus de prestigiu competiției, încântând publicul prezent și împărtășindu-și experiența sa valoroasă cu participanții.

Echipele participante au oferit spectacol pe teren, demonstrând abilități tehnice de excepție și determinare. Fiecare meci a fost un prilej de emoție și suspans pentru suporterii aflați în tribune și pentru cei care au urmărit evenimentul de acasă.

Pe această cale, dorim să mulțumim Ecoaqua SA, Consiliului Județean și domnului primar Marius Dulce, părinților care și-au încurajat în fiecare secundă copiii, antrenorilor, oamenilor din staff, Crucea Roșie Călărași, dar și echipei din spate, care s-a asigurat ca totul să iasă bine.
Acest turneu internațional a fost posibil de realizat și cu sprijinul AFC Dunărea Călărași și cel al AJF Călărași. Le mulțumim pentru participare și vecinilor bulgari de la FC Dobrich și PFK Ludogoreț.

Rezultate meciuri

La categoria 2014, rezultatele au fost următoare:

  • Ludogorets – locul I
  • Udinese Academy  – locul II
  • FC Dobrich – locul III
  • LTDZ Dragalina – locul IV

La categoria 2012, clasamentul final a arătat astfel:

  • Fc Dobrich – locul I
  • Atletico Galați – locul II
  • Medin Sport Slobozia – locul III
  • Ludogorets – locul IV

La categoria 2016, nu a existat un clasament, însă cei 200 de copii au fost premiați. De asemenea, și micii sportivi de la categoriile 2012-2014 au primit cadouri și medalii din partea echipei Ecoaqua.

La categoriile 2014-2012, cei mai tehnici jucători au primit premiile speciale „Marian Catană”.

Advertisement

Mulțumim echipelor prezente la această competiție:

LTDZ Dragalina, Stars Brăila Albastru, Voința Valu lui Traian, FC Dobrich, Progresul Fundulea, Stars Brăila Galben, ACSM Oltenița, Academia Hagi Alb, Atletic Călărași, Olympico Dragomirești, Viva Sport Constanța, Portul Călărași, Medin Sport Slobozia, ZEP Academy, Inter Galactic Galați, Academia Hagi Albastru, AFC Tudor 2022, Tricolorul Lanurile Verde, Unirea Slobozia, Tricolorul Lanurile Galben, CSO Murfatlar, Dunărea Călărași, Udinese Academy, Ludogorets.

Continue Reading

Cele mai vizualizate