in ,

VIDEO. Sărbătoarea Bobotezei, tradiție în comuna Roseți

 

Pe o vreme superbă de primăvară, gerul Bobotezei a devenit doar un mit. Sfințirea apelor Borcei, recuperarea Crucii și Botezul Cailor au încântat sutele de cetățeni prezenți pe malul Borcei.

Sărbătoarea de Boboteaza este un eveniment care reuşeşte, în fiecare an, să adune sute de oameni, în comuna Roseți, chiar dacă vremea nu este prietenoasă cu cei care vin să asiste la un eveniment care durează, în fiecare an, câteva ore bune.

Slujba de la Biserică, sfinţirea apei, aruncarea crucii şi recuperarea ei, parada cailor, concursul de atelaje, au fost momentele organizate în comuna Roseți, care s-au derulat pe mai multe ore.

Primarul Nicolae Rîjnoveanu le-a mulțumit celor prezenți la această sărbătoare:

“Astăzi, 6 ianuarie 2022, am marcat astăzi Sărbătoarea Bobotezei, un eveniment devenit tradiție pentru Roseți. Păstrăm cu sfințenie toate obiceiurile creștine. În fiecare an am avut alături autoritățile care ne-au ajutat ca totul să funcționeze așa cum trebuie. Boboteaza de anul acesta ne-a adus o vreme prielnică, gerul a lipsit anul acesta, motiv pentru care ne-am bucurat de prezența multor oameni.  Concursul cu cai a fost ceva special, participanții s-au bucurat de premiile oferite. Am invitat toți participanții și publicul la Căminul Cultural pentru o porție de fasole și un vin. Le mulțumesc tuturor celor care au luat parte la Bobotează și să sperăm că anul 2022 vine cu lucruri mai bune față de anul anterior” – a declarat primarul Nicolae Rîjnoveanu

2.5 2 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Boboteaza – 6 ianuarie 2022. Tradiții și obiceiuri creștine la Călărași

Mesajul inspectorului general al ISJ Călărași, Roxana Pațurcă, pentru directorii de școli