Vicepreședintele PSD Mihăiță Beștea a prezentat într-o conferință de presă ideea de a demara un proiect educațional unic în România ce va consta în înființarea unui parc de știință și tehnologie după un model austriac. Acesta declară că există deja o posibilă locație pentru amplasarea proiectului și anume terenul de la ieșire din Călărași, cel de lângă poligon. Sumele necesare demarării acestui proiect vor fi prinse din bugetul ce urmează să fie stabilit pentru anul 2022.
“Aș vrea să vă mulțumesc vouă, celor din presă, pentru că ieri ați fost alături de mine și de echipa pe care am coordonat-o la un eveniment foarte frumos din punctul meu de vedere. Totul a început cu vizita din 27-30 octombrie unde am vizitat un parc de științe și tehnologie. La întoarcere, împreună cu domnul profesor Mincescu am vrut să punem în practică pentru județul Călărași un astfel de proiect. Bineînțeles, prima ușa la care am ciocănit și unde am găsit multă înțelegere a fost cea a președintelui CJ. I-am povestit ce am găsit acolo, cum am vrea noi să arate proiectul implementat la nivelul județului Călărași, ne-a asigurat de tot sprijinul lui, motiv pentru care la ieșirea din birou împreună cu domnul Mincescu am format un grup de lucru. Pe tot parcursul lunii noiembrie ne-am tot întâlnit, grup de lucru din care face parte arhitectul județului, colegi de-ai noștri din direcția de dezvoltare. Domnul președinte ne-a rugat să căutăm și Inspectoratul Școlar Județean, lucru pe care l-am făcut și zic eu că am procedat foarte bine, l-am luat în acest grup de lucru pe domnul Călin.” – a declarat Mihăiță Beștea în cadrul conferinței de presă, apoi a continuat “Am identificat o locație destul de generoasă care îi aparține CJ și pe care noi vom încerca să punem acest proiect – terenul de la ieșire din Călărași, cel de lângă poligon. Ieri am invitat undeva la în jur de 40 de persoane. Spre bucuria noastră, au venit la întâlnire 35 de persoane dintre care vreau să amintesc aici din partea Ministerului Educației pe doamna Maria Ștefan Manea – secretar de stat, pe doamna Cristina Miron – conferențiar universitar, doctor, prodecan al Facultății de Fizică în cadrul Universității din București, doamna Claudia Maria Simonescu – profesor universitar din cadrul Universității Politehnica București. Au fost reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, au fost oameni din mediul de afaceri călărășean.
Cu mare mândrie, am constatat nu numai că vor să facă parte din acest proiect, dar ne-au asigurat chiar de la prima discuție cu dumnealor că ne putem baza și financiar, fiind un proiect în care se implică.
Următorul pas pe care îl vom face în această direcția este acela de a încheia un protocol în primul rând cu Inspectoratul Școlar Județean, urmând ca în bugetul pe care-l vom stabili în anul 2022 să prindem sume care să ne dea posibilitatea să demarăm acest proiect. Am constatat că este un proiect unic la nivelul României, mă bucur că vom reuși să facem acest lucru.”