Connect with us

Breaking News

VIDEO. Parc de știință și tehnologie după un model austriac, la Călărași

Published

on

Vicepreședintele PSD Mihăiță Beștea a prezentat într-o conferință de presă ideea de a demara un proiect educațional unic în România ce va consta în înființarea unui parc de știință și tehnologie după un model austriac. Acesta declară că există deja o posibilă locație pentru amplasarea proiectului și anume terenul de la ieșire din Călărași, cel de lângă poligon. Sumele necesare demarării acestui proiect vor fi prinse din bugetul ce urmează să fie stabilit pentru anul 2022.

„Aș vrea să vă mulțumesc vouă, celor din presă, pentru că ieri ați fost alături de mine și de echipa pe care am coordonat-o la un eveniment foarte frumos din punctul meu de vedere. Totul a început cu vizita din 27-30 octombrie unde am vizitat un parc de științe și tehnologie. La întoarcere, împreună cu domnul profesor Mincescu am vrut să punem în practică pentru județul Călărași un astfel de proiect. Bineînțeles, prima ușa la care am ciocănit și unde am găsit multă înțelegere a fost cea a președintelui CJ. I-am povestit ce am găsit acolo, cum am vrea noi să arate proiectul implementat la nivelul județului Călărași, ne-a asigurat de tot sprijinul lui, motiv pentru care la ieșirea din birou împreună cu domnul Mincescu am format un grup de lucru. Pe tot parcursul lunii noiembrie ne-am tot întâlnit, grup de lucru din care face parte arhitectul județului, colegi de-ai noștri din direcția de dezvoltare. Domnul președinte ne-a rugat să căutăm și Inspectoratul Școlar Județean, lucru pe care l-am făcut și zic eu că am procedat foarte bine, l-am luat în acest grup de lucru pe domnul Călin.” –  a declarat Mihăiță Beștea în cadrul conferinței de presă, apoi a continuat „Am identificat o locație destul de generoasă care îi aparține CJ și pe care noi vom încerca să punem acest proiect – terenul de la ieșire din Călărași, cel de lângă poligon. Ieri am invitat undeva la în jur de 40 de persoane. Spre bucuria noastră, au venit la întâlnire 35 de persoane dintre care vreau să amintesc aici din partea Ministerului Educației pe doamna Maria Ștefan Manea – secretar de stat, pe doamna Cristina Miron – conferențiar universitar, doctor, prodecan al Facultății de Fizică în cadrul Universității din București, doamna Claudia Maria Simonescu – profesor universitar din cadrul Universității Politehnica București. Au fost reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, au fost oameni din mediul de afaceri călărășean.
Cu mare mândrie, am constatat nu numai că vor să facă parte din acest proiect, dar ne-au asigurat chiar de la prima discuție cu dumnealor că ne putem baza și financiar, fiind un proiect în care se implică.
Următorul pas pe care îl vom face în această direcția este acela de a încheia un protocol în primul rând cu Inspectoratul Școlar Județean, urmând ca în bugetul pe care-l vom stabili în anul 2022 să prindem sume care să ne dea posibilitatea să demarăm acest proiect. Am constatat că este un proiect unic la nivelul României, mă bucur că vom reuși să facem acest lucru.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Breaking News

VIDEO. Călărași / Crimă îngrozitoare, tată și fiică, găsiți fără suflare în propria locuință

Published

on

UPDATE: 14:00

Anchetatorii au descoperit criminalul și mobilul crimei. Potrivit unor surse judiciare, un bărbat de aproximativ 40 de ani, chiriaș în locuința celor doi ar fi recurs la acest gest teribil în urma unor discuții tensionate privind chiria bărbatului, pe care proprietarii ar fi vrut să o sisteze.

Chiriașul a fost cel care a anunțat „descoperirea”, ulterior  acesta recunoscându-și fapta. Conform unor informații, bărbatul este recidivist, în anul 2014- 2015 ar mai fi avut o tentativă de crimă.

Tragedie la Călăraș, tată și fiică, de 71 și respectiv 41 de ani, au fost găsiți fără suflare în propria locuiță din municipiul Călărași. Descoperirea sângeroasă ar fi fost făcută de chiriașul care locuia împreună cu cei doi.

Strada pe care s-a petrecut teribila crimă a fost împânzită de forțe de ordine și anchetatori. Vecinii sunt terifiați, criminaliștii prezenți la fața locului au ridicat mai multe probe. Potrivit unor surse, în familia unde s-a petrecut tragedia au existat mai multe conflicte.

Bărbatul, în vârstă de 71 ani, și fiica acestuia, în vârstă de 42 ani, au fost găsiți decedați în locuință, cu multiple leziuni prin înjunghiere.

Continue Reading

Breaking News

COD GABLEN de ploi, vânt puternic și vreme deosebit de rece

Published

on

Cod gaben

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 11 – 11 aprilie, ora 21. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Zone afectate: estul, sud-estul și sud-vestul țării; zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar luni (11 aprilie), în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată

sursa: ANM

Continue Reading

Breaking News

DIICOT a destructurat o rețea de cinci români bănuiți că administrau site-uri care oferă servicii de asasinare la distanță, pe darknet

Published

on

DIICOT a destructurat o rețea de cinci iromâni bănuiți că administrau site-uri care oferă servicii de asasinare la distanță, pe darknet.

În urma cercetărilor, autoritățile de la Washington au stabilit că grupul în cauză este format din cinci sau mai multe persoane care locuiesc în România. La finalul acțiunii DIICOT, au fost aduși la audieri cinci suspecți și patru martori.

Biroul de presă al DIICOT informează că a realizat șapte percheziții la adrese din Gorj și Hunedoara, în urma unei cereri venite din partea autorităților americane care ”vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă”.

Respectivele site-uri puteau fi accesate numai prin browsere special dezvoltate, iar plata pentru servicii era acceptată numai în monede electronice, ale căror traseu este mult mai greu de urmărit.

Prejudiciul estimat în acest caz este de 500 de mii de euro. În urma perchezițiilor, au fost ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri și suma de 30 de mii de lei.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.