Connect with us

Știri

Construcția Complexului Pescăresc din Jegălia avansează

Published

on

Construcția Complexului Pescăresc de educație și recreere ce a fost demarat în satul Iezeru, comuna Jegălia din județul Călărași a ajuns la peste 70%. Constructia nou propusă, ce va adaposti functiunea de centru multifunctional/complex pescaresc pentru educatie si recreere, va fi suspendata deasupra luciului apei, susţinuta pe piloni, la inaltimea de 1.5m faţă de fundul iazului.

Primarul Vasile Aurel: Va fi un loc unde cetățenii vor putea să de bucure de natură. Este vorba de o sală foarte mare, 4 apartamente de cazare, cu bucătărie și anexe. Un loc de prezentare și preparare a produselor piscicole cu un grătar unde se pot delecta 36 persoane. Începem să creem o zonă de pescuit și un parc modern incluse în circuitul turistic și piscicultura. Mai avemo firmă anume Marina Borcea cu restaurant, locuri pentru dormit.

Nivelul apei, în cea mai mare parte a anului, pe terenul studiat, este la 50 cm deasupra fundului Complexul multifunctional va cuprinde opt camere de cazare, o zona pentru servirea mesei si o zona de ponton pentru ce va deservi circulatia (inclusiv o zona pentru gratar).

Construcția nou propusă va fi susținută pe piloni din beton armat și va fi finisată cu lemn lamelar. Malul de vest al terenului studiat, pe unde se face si accesul in clădirea nou propusă, va fi sistematizat pe o latime de 5 m, astfel incat in aceasta zona sa se poata amenaja o parcare, un bazin vidanjabil si, eventual, un put forat la adancime. indicii urbanistici propuşi pentru terenul studiat sunt:

  • Suprafață teren studiat=10000mp;
  • Suprafaţa construită=345mp;
  • Suprafaţa desfăşurată=470mp

Perioada de implementare propusa este de aproximativ 2 ani. Capacitatea maxima a zonei de cazare este de 16 locuri. Capacitatea maxima a zonei de servit masa este de 36 locuri.

 

Advertisement

Bucătăria ce deservește salonul de mese, este prevazută a fi o bucătărie de tip catering. Mâncarea preparată in prealabil, într-o alta locație din comuna Jegalia, va fi adusă in bucătarie pe latura de sud-est a construcției nou propuse. Ulterior va fi depozitata in bucatarie, dupa care va fi incalzita (cea care necesita incalzire) si montata pe platouri. Alimentarea cu energie electrica se va realiza din reteaua electrica publica. Racordul electric la reteaua furnizorului se va face printr-un cofret de bransament. Distributia se realizeaza prin intermediul unui tablou electric T.E. , amplasat in parterul complexului; din acest tablou se alimenteaza toti consumatorii electrici.

Proiectul de racord electric la reteaua furnizorului se va comanda de beneficiar la unitatea de proiectare a furnizorului local.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Un bătrân în nevoie de prim-ajutor a rămas blocat într-o fermă din cauza ploilor abundente. Cum au reușit pompierii să salveze bărbatul

Published

on

Un bătrân din comuna Grădiștea, județul Călărași, în nevoie de prim ajutor și îngrijire spitalicească a rămas blocat în dimineața aceasta într-o fermă din cauza ploilor abundente, ce au făcut ca drumurile să fie impracticabile pentru salvatorii din ambulanță. Pompierii militari călărășeni au intervenit astfel cu un echipaj de căutare – salvare, un echipaj de prim ajutor, o autospecială de intervenție, dar și cu un vehicul cu capacitate mărită de trecere SHEERP. Bărbatul a ajuns în siguranță la spital. 

În această dimineaţă, în jurul orei 7:00, pompierii militari călărăşeni au fost solicitați să intervină pe raza localităţii Grădiştea, la o fermă aflată la aproximativ 8 km de Drumul Naţional 31, pentru acordarea primului ajutor şi transportul la spital unui bărbat de aproximativ 70 de ani. 

Din cauza ploilor abundente, drumurile până la respectiva fermă au devenit impracticabile pentru ambulanţe. În aproximativ 55 de minute, pompierii au ajuns la fermă cu vehiculul cu capacitate mărită de trecere SHEERP şi au preluat persoana în stare de conştienţă. Ulterior a fost predată echipajului SMURD, care a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe  (UPU) a Spitalului din Călărași, relatează purtătorul de cuvânt al ISU Călărași. 

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași anunță noi tratamente pentru combaterea bolilor vegetației din oraș. Când vor avea loc

Published

on

Sursă: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași anunță că, în perioada 02-04 și 07–10 mai 2024, se vor efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali. Tratamentele vor avea loc în intervalele orare 21:00 – 05:00,  în funcție de condițiile meteorologice.

În contractul semnat de primarul Marius Dulce cu S.C. RE-THERM IMPORT EXPORT S.R.L., publicat pe 8 aprilie 2024 pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), firma trebuie să execute 3 tratamente, la intervale de 7-10 zile, pe o suprafață de 180 de hectare per tratament. În municipiu, primele două tratamente au avut loc în aprilie, în perioadele 15-17 și 24-26.

Pentru cele trei tratamente prevăzute în contract, primăria a plătit peste 165.000 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, tratamentele vor fi efectuate pe vegetația din parcuri, scuaruri și aliniamente stradale pentru combaterea bolilor și dăunătorilor care iernează în diferite stadii pe/și în scoarța pomilor (larve hibernante ale păduchelui din San Jose, ouă de acarieni, afide sau omizi defoliatoare). Dăunătorii pot deprecia calitatea plantelor prin deteriorarea fructelor, frunzelor, lăstarilor, florilor, ramurilor, trunchiul și/sau rădăcinile. 

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor.

Advertisement

Continue Reading

Știri

700 de locuri pentru tinerii care vor să devină jandarmi! O nouă sesiune de admitere în școlile postliceale al Jandarmeriei Române are loc până pe 14 mai

Published

on

Sursă foto: Jandarmeria Călărași

O nouă sesiune de admitere are loc în două instituții de învățământ postliceal ale Jandarmeriei Române. 700 de tineri tinerii care doresc să îmbrace uniforma militară se pot înscrie la una dintre următoarele două școli: Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni. Durata studiilor este de un an. 

Cererile de înscriere se depun până la data de 14 mai 2024, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurse_umane@jandarmeriacalarasi.ro, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Data limită de depunere a dosarelor în volum complet este 21 mai 2024.

Locurile sunt repartizate în următorul mod: 

  • 350 locuri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani;
  • 350 locuri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni.

Pentru mai multe informații accesați link-ul aici sau la telefon 0242/317771, de luni până vineri între orele 08.00-16.00, Biroul Resurse Umane. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate