Connect with us

Știri

ALDIS SRL – singurul producător local cu atestat

Published

on

Județul Călărași are un singur producător local cu atestat!

Aldis | Gustul Mezelurilor Romanesti de Calitate

Compania călărășeană ALDIS condusă de Alina Naghi, soția regretatului om de afaceri George NAGHI reușește în continuare să mențină cei peste 850 de salariați, călărășeni, aproape de casă, prin locurile de muncă create. Prin muncă și implicare aceasta a reușit să ducă mai departe ceea ce a clădit alături de familie.

Produsele ALDIS sunt renumite pentru calitate la nivelul întregii țări. Mezelurile, produsele și preparatele din carne sunt accesibile oricărui buzunar. Fabrica reușește, prin cele 4 linii principale de producție, să o gamă extinsă de produse – fiert-afumate, produse crud uscate, cu mucegai nobil și produse semipreparate/congelate.28

La Călărași, Direcția pentru Agricultură Județeană Călărași în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași a organizat pe platoul din fața Prefecturii un eveniment de Ziua națională a produsului agroalimentar românesc”. Evenimentul este destinat producătorilor agricoli din județul Călărași, din cele mai importante sectoare: lapte, carne, fructe și alte produse ecologice.

JUDEȚUL CĂLĂRAȘI ARE UN SINGUR PRODUCĂTOR LOCAL CU ATESTAT!

Advertisement

Informația este lansată de jurnaliștii din presa călărășeană, care au descoperit în urma unor verificări efectuate că singurul atestat de producător a fost eliberat pentru unul dintre cele mai mari combinate de carne din România, ALDIS SRL. Județul Călărași are sute de producători locali însă niciunul nu deține atestat certificat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

ALDIS DEȚINE 3 ATESTATE ÎNREGISTRATE LA MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE

Reportajul realizat de presa locală arată faptul că un singur producător local și anume SC ALDIS SRL deține trei certificate legale pe trei produse din carne. Catalogul Produselor Alimentare Certificate aflat pe site-ul Ministerului (MADR) poate fi văzut de pe un laptop, calculator sau telefon mobil, harta producătorilor. Compania de mezeluri ALDIS, coordonată de Alina Naghi este singura din județ care a înregistrat trei produse din carne cerficiate:cabanos, mușchi file afumat și salam torpedo. Produsele certificate au fost înregistrate și certificate în anul 2016, iar rețeta este una consacrată. Rețeta proprie are un proces de procesar cu un timp foarte lung.

PROTECȚIA CONSUMATORILOR SOMEAZĂ PRODUCĂTORII CARE NU DEȚIN CERTIFICATE SĂ NU MAI AFIȘEZE DENUMIREA DE “PRODUCĂTOR” ÎN LIPSA ATESTATULUI DE CERTIFICARE

Realizatorul reportajului a discutat cu un producător local pentru a afla care ar fi diferența dintre un producător local și unul care deține atestat dat de Ministerul Agriculturii.

Advertisement

Și eu pot face așa ceva cum are firma respectivă dar durează mult acest proces. Sunt multe hârtii, așa cum e la noi la români pentru a obține acest certificat. În schimb, am avut probleme cu Legea. Am fost somat de Protecția Consumatorului să nu mai afișez la raft plăcuțe pe care scrie „producător local„ pentru că mă amendează neavând un certificat de atestare de la Minister” –  a spus patronul unei societăți din Călărași

ATESTATUL DE PRODUCĂTOR ARATĂ CALITATEA ȘI TRADIȚIA PRODUSELOR COMERCIALIZATE

În concluzie, denumirea de „producător local„ nu are nimic în spate care să ateste un produs tradițional. Produsul tradițional este „produsul alimentar fabricat pe teritoriul național și pentru care se utilizează materii prime locale, care nu are în compoziția lui aditivi alimentari, care prezintă o rețetă tradițională, un mod de producție sau de prelucrare și un procedeu tehnologic tradițional și care se distinge de alte produse similare apartinând aceleiași categorii cu atestat”.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Update / Percheziții în 49 de locații din Călărași pentru prinderea traficanților de țigări vândute ilegal. Opt persoane au fost reținute preventiv

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au pus în executare 49 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de colectarea, deținerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea și comercializarea de țigări provenite din contrabandă.

Astfel, în perioada iulie 2023 – februarie 2024, mai multe persoane ar fi achiziționat țigări din județul Suceava și municipiul București, le-ar fi transportat și depozitat în județul Călărași, ulterior le-ar fi comercializat către vânzători ambulanți din diferite zone ale municipiului Călărași.

De asemenea, în perioada mai sus menționată au fost organizate 6 acțiuni de prindere în flagrant delict,  fiind depistate 107.800 de țigarete provenite din contrabandă, după cum urmează:

  1. La data de 1 noiembrie 2023, în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat, de 36 de ani, iar în urma controlului specific al autoturismului au fost găsite 220 de pachete de țigări, ce nu aveau aplicat timbru fiscal.
  2. La data de 22 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au depistat un bărbat, în timp ce transporta cu autoturismul 110 pachete de țigări.
  3. La data de 1 februarie 2024, în jurul orei 15:00, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Călărași a oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, de 56 de ani, iar în urma controlului efectuat au fost găsite 110 pachete de țigarete pentru care nu deținea acte de proveniență.
  4. La data de 15 februarie 2024, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, a fost desfășurată o acțiune de prindere în flagrant delict în municipiul Călărași, fiind depistat un bărbat, de 39 de ani, în timp ce descărca din autoturism 750 de pachete de țigări.
  1. La data de 16 februarie 2024, ora 08:40, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 83 de ani, în timp ce conducea un autoturism în afara localității Ștefan-Vodă, județul Călărași, iar în urma controlului autoturismului au fost găsite 8.000 de țigarete (400 de pachete), fără documente de proveniență și fără marcaj fiscal, întreaga cantitate fiind confiscată.
  1. În dimineața zilei de 26 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict în municipiul Călărași, în cooperare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași – Biroului Rutier, Biroul Ordine Publică și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, fiind depistat un bărbat, de 34 de ani și o femeie, de 46 de ani, care transportau 60.000 de țigarete de contrabandă. De asemenea, în localitatea Dragalina a fost identificat un bărbat, de 54 de ani, din județul Suceava, ce ar fi transportat în municipiului Călărași aproximativ 200.000 de țigarete provenite din contrabandă, în autovehicul fiind găsiți 150.000 de lei, reprezentând contravaloare țigarilor aduse.

Totodată, în cursul zilei de 26 aprilie a.c., au fost puse în executare 49 de  mandate de percheziție domiciliară în județul Călărași, fiind puse în aplicare și 28 de mandate de aducere.

În urma efectuării perchezițiilor au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 1.752.142 de țigarete de contrabandă, 20.370 de lei, 28.160 de euro și 1.935 de lire.

Advertisement

Valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de 1.494.997 de lei.    

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, dacă sunt depășite limitele cantitative sau valorice și   colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, produselor predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, dacă sunt depăşite limitele cantitative sau valorice.

Totodată, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 18 persoane, acestea fiind depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

De asemenea, față de 8 persoane, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a dispus la data de 27 aprilie a.c., măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Totodată, 10 persoane au fost propuse pentru arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română, Biroului Operațiuni Speciale București, Serviciului Operațiuni Speciale Călărași,  Gărzii de Costă Constanța, Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, precum și de cel al polițiștilor Serviciul Criminalistic, Serviciului de investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Biroului Control Intern, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică Şi Evidenţe Operative, Poliției Municipiului Călărași, Poliției Municipiului Oltenița, Poliției Orașului Lehliu-Gară, Poliției Orașului Fundulea, Poliției Orașului Budești și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Două firme cu activități specifice pompelor funebre cer Primăriei Călărași acordarea avizului pentru efectuarea activităților de transport

Published

on

pompe funebre

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Marti, 30 aprilie 2024, ora 16:30, în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași, se va desfășura o ședință ordinară  pentru dezbaterea mai multor proiecte de Hotărâre, inclusiv două proiecte ce vizează acordarea avizului pentru efectuarea activităților specifice pentru prestatorii de servicii funerare: Transport Funerar pentru PFA Ţiţei Ana și Memorial God S.R.L.

Comercianții de pe strada București din municipiul Călărași se confruntă cu o realitate dură: afacerile funerare, reprezentate de magazinele de sicrie și pompe funebre, își pun amprenta asupra mediului comercial local. Vânzările magazinelor au scăzut dramatic iar terasele  barurilor au fost nevoite să-și închidă ușile din cauza lipsei de clienți.

În ciuda unei Hotărâri de Consiliu Local din martie 2021, care interzicea expunerea produselor comerciale în domeniul public, patronii magazinelor s-au adaptat, împiedicând vizualizarea interiorului prin sablarea geamurilor, dar atrăgând totodată atenția cu decorațiuni exterioare precum ingerași și coronițe.

Pentru a înțelege mai bine impactul acestui fenomen, un sondaj de opinie a fost lansat în spațiul public. Cu peste 790 de respondenți înregistrati în mai puțin de 48 ore, rezultatele sunt edificatoare: 71% dintre cei chestionați au indicat că magazinele de pompe funebre de pe Strada București au avut un impact negativ asupra afacerilor locale din zonă, inclusiv terasele, barurile, fast-food-urile și magazinele de haine.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate