Connect with us

Știri

Primarul Marius Dulce, despre situația echipei de handbal AHC Dunărea Călărași

Published

on

Publicat la data de 14 ianuarie 2021

În conferința de presă susținută marți, primarul Marius Dulce a prezentat pe larg problemele financiare cu care s-a confruntat echipa de handbal masculin AHC Dunărea 2014 Călărași, în toamna anului trecut, probleme care au condus practic la retragerea din campionatul Ligi Zimbrilor.

“Al doilea punct și mai important și mai arzător este: Ce facem cu handbalul la Călărași? Iarăși, am evitat să ies public pe această temă, în campania electorală, pentru a nu-i da o tentă politică. Așa cum am afirmat imediat după locale, pentru mine s-a terminat campania, de-acum vrem doar să facem ceva durabil pentru Călărași.
Am câștigat alegerile în 27 septembrie, pe 28 au început telefoanele …”Ce facem cu handbalul, la Călărași? Pentru că nu mai putem să-l finanțăm” și am întrebat de ce… ”păi uitați, de ce … conturile sunt blocate”. 7 miliarde de lei vechi aveau să dea unui jucător care a câștigat în toate instanțele sportive această sumă, obținând și dreptul de a bloca conturile clubului.
Această poveste se știa dinainte, dar… nu știu, s-a lăsat așa o…, haideți că vom vedea noi ce vom face….
Pe lângă cele 7 miliarde pe care le datora clubul jucătorului respectiv, am mai găsit și pentru trei luni de zile salarii neplătite. Am avut surpriza să văd că salariile nete sunt undeva la 4 miliarde jumătate lei vechi. Am mai găsit 3 – 4 miliarde, datorii la stat și povestea a continuat…
Am zis, nu renunțăm la handbal. Ce avem de făcut, în situația asta? De finanțat, nu putem să finanțăm pentru că dacă făceam un pas în sensul acesta, banii ajungeau în conturile jucătorului și cei care semnam pentru ca aceste sume să ajungă la club, am fi întâmpinat probleme de altă natură pentru că nu avem dreptul, după lege, să finanțăm altceva decât activități sportive și ce decurge din aceste activități sportive, dar nu probleme de ordin juridic… instanță… și așa mai departe.” A spus primarul Marius Dulce care întrebat cum își va recupera jucătorul banii și cine e responsabil de situația creată a spus “Nu este treaba mea. Nu știu. Răspunderea? Clubul, nu eu. Cine a semnat să îl dea afară, cine și-a asumat să ajungă în instanță cu el. Eu nu am făcut decât să constat niște lucruri.”
Dulce a mai precizat că în ciuda demersurile juridice inițiate ca AHC Dunărea să intre în insolvență, instanța nu a dat un verdict în acest sens. “Următorul pas, din ce am discutat cu toți juriștii, cu toți oamenii care erau implicați, insolvența. Totuși ca să evoluăm în campionat, ne-am împrumutat, am făcut tot ce era de făcut, am găsit soluții ca echipa să ajungă la turneu ca să nu fie descalificată. Până la insolvență.
Am început procedura de insolvență însă judecătoria/tribunalul ne-a dat trei termene prin care nu se recunoaște insolvența.
Și aici povestea se încheie pentru că pe Legea 350, noi finanțăm numai activitățile sportive, deplasări, cazări, echipamente și altele. Nu putem să plătim datoriile în instanță și tot ce decurge din urmă. Din cauza faptului că s-au acumulat datorii la buget legea spune că nu mai putem să finanțăm.
Am văzut în schimb pe Facebook un interes consistent manifestat de călărășeni cu privire la prezentul și viitorul acestei echipe. Am discutat atunci cu dl profesor Bogatu căruia i-am spus să inițieze o colectă publică astfel încât cei interesați să doneze câte 2% pentru club. Firmele interesate să sponsorizeze la rândul lor această echipă. Din păcate nu s-a concretizat nimic. Singura entitate care vira bani era Primăria Călărași.” a mai afirmat primarul Dulce.
În altă ordine de idei, primarul Marius Dulce a prezentat și intențiile municipalității cu privire la viitorul acestui sport. “Următorul pas pe care-l voi face este să discut cu stafful administrativ posibilitatea finanțării echipei însă pentru cel de-al doilea eșalon. Până la jumătatea lunii februarie vom transmite o solicitare Federației în acest sens ca să putem realiza acest lucru.
Deci, cam asta este povestea cu handbalul. Am încercat în lunile astea să ne ducem la competiții, să găsim resurse. A venit COVID-ul peste noi și nu am putut să ne ducem, jucătorii au intrat în carantină. DSP-ul nu a mai eliberat adeverință de a participa la competiții și atunci s-a încheiat totul.
Deci, asta este! Trebuie să vedem cum ne pregătim pentru liga a doua. Intenția mea e să reușim să ne înscriem în liga a doua. Desigur, dacă nu ne pune federația vreo piedică. Vom vedea cum îi strângem pe călărășeni alături de echipă ca să asigurăm niște salarii decente, prime de joc, etc. Nu știu ce se va întâmpla cu această datorie față de jucătorul Zarko Pejovic.” a conchis primarul Marius Dulce.
În sezonul 2019-2020, clubul a solicitat o finanțare conform contractului nr. 50636 / 30.10.2019 de 6.181.442 lei, contribuția proprie fiind de 126.152 lei. Salariile erau estimate la 5.149.800 lei. Suma aprobată a fost de 3.687.788,66 lei (1.970.000 lei în 2019, respectiv 1.717.788,66 lei în 2020), salariile reprezentând 3.431.876,57 lei (1.848.144 lei pentru 2019, respectiv 1583.732,57 lei pentru 2020).

Situaţia privind datoriile AHC Dunărea Călăraşi la data de 30 septembrie 2020
Salarii restante (lunile iulie, august, septembrie): 1.078.131 lei
Datorii bugetul de stat: 440.407 lei
Chirii sportivi (perioada februarie – septembrie): 123.700 lei
Furnizori (din care SPCTAFL – 78.292,56 lei): 165.827,04 lei
Contract împrumut Eremia Pîrîianu: 122.000 lei
Cheltuieli arbitraj Turneu Sf. Gheorghe: 8.000 lei
Poprire Zarko Pejovic: 680.220 lei
Total: 2.618.285,04 lei

Advertisement

Situaţia privind datoriile AHC Dunărea Călăraşi la data de 31 decembrie 2020
Salarii restante jucători (lunile iulie – decembrie 2020): 1.871.301 lei
Datorii bugetul de stat: 643.000 lei
Chirii sportivi (perioada februarie – decembrie 2020): 172.900 lei
Furnizori (din care SPCTAFL: 78.292,56 lei): 204.554,21 lei
Contract împrumut Eremia Pîrîianu (august – noiembrie 2020): 131.000 lei
Poprire Zarko Pejovic: 722.119,95 lei
Total: 3.744.875,21 lei

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Primarului din Dichiseni (PNL), victima unui act de vandalism cu miză electorală? Prima reacție a Laurei Petre (PSD). Sătenii au altă explicație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Cu doar câteva zile rămase până la startul campaniei electorale pentru alegerile locale din 9 iunie, comunitatea din comuna Dichiseni se confruntă cu un incident tulburător. Primarul Radu Iulian pare să fie victima unui act de vandalism care a șocat întreaga localitate. Livada de cireși a fost ținta unor indivizi fără scrupule, așa cum susțin apropiații edilului.

Peste 150 de cireși au fost tăiați din livada care, de-a lungul celor trei ani, a adăpostit peste 3500 de astfel de copaci. Această acțiune nu a făcut doar rău material. Gestul criminal a stârnit discuții în comunitate.

Gestul de vandalism a fost imediat asociat cu tensiunile politice existente între candidații locali înscriși în competiția pentru funcția de primar și consilieri locali în acest an. Polițiștii au demarat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele acestui act de vandalizare și pentru a identifica potențialii suspecți. Deși niciun suspect principal nu a fost încă identificat, tensiunile politice sunt vizibile în acest moment. Surse apropiate primarului susțin că acesta nu a mai avut contracandidați care să-i stârneacă temeri, însă situația din prezent este diferită.

Advertisement

Primarul Radu Iulian pare să fie șocat de gestul criminal și nu își poate explica cine ar fi putut face o astfel de faptă. Poliția a demarat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele și pentru a identifica eventualii suspecți, însă până în prezent nu s-a ajuns la un suspect principal.În timp ce investigațiile sunt în desfășurare, scena politică locală a fost implicată într-un schimb de acuzații. Organizația județeană a Partidului Național Liberal Călărași a emis un comunicat de presă condamnând acțiunile și lăsând de înțeles că susținătorii candidatei Laura Petre ar fi implicați în acest act de vandalism.

Comunicat de presă PNL Călărași – 08 mai 2024
Echipa PNL Călărași a luat act, cu foarte mare dezamăgire, de situația creată în comuna Dichiseni, acolo unde primarul liberal Iulian Radu, candidat pentru un nou mandat în alegerile locale din data de 9 iunie, este ținta unor atacuri fără precedent din partea competitorilor politici.
Dacă flyerele ”otrăvite” folosite în unele localități, printre care și Dichiseni, încă reprezintă o strategie de campanie pentru unii adversari politici, deși ne aflăm în anul 2024, este total de neacceptat atacul de tip mafiot (distrugerea unei livezi tinere de cireși pe rod) întreprins asupra primarului Iulian Radu. Din primele informații, acest atac ar fi fost executat de susținătorii candidatei PSD la Primăria Dichiseni. Cerem organelor responsabile cu aplicarea legii să caute soluții în așa fel încât astfel de comportamente să nu se mai repete, iar vinovații sa fie deferiți, cât mai rapid, justiției, cu luarea măsurilor care se impun. Organizația Județeană Călărași a PNL dezavuează total astfel de comportamente, ca cel din comuna Dichiseni, și face un apel la rațiune și responsabilitate. Campania electorală a anului 2024 trebuie să se bazeze pe proiecte și pe bună-credință.

Într-un răspuns, Laura Petre, candidata PSD la alegerile locale, a respins ferm orice implicare în acest incident și a subliniat că asocierile făcute au fost menite să aducă o lumină negativă asupra persoanei sale în contextul alegerilor locale.

Am văzut și eu ce s-a publicat pe rețelele de socializare, în spațiul public. Mă delimitez total, este regretabil ce i s-a întâmplat domnului Radu Iulian. Nu am nicio legătură cu acest eveniment neplăcut pentru oricine, nu numai pentru dumnealui. Mai mult decât atât, nu am de zis, pentru că nu vreau să intru în astfel de polemici. Mi s-a asociat numele în maniera în care ați văzut-o cu toții. Nu știu ce s-a întâmplat acolo!

Pe de o parte, mai mulți săteni susțin că tot ce s-a întâmplat este o cacealma, iar situația este creată artificial chiar de primarul Radu Iulian pentru a-și recupera banii printr-o asigurare deținută asupra livezii.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Muzeul Dunării de Jos Călărași, omagiu pentru istorie! Cetățenii sunt invitați la Secția de Arheologie pentru a celebra Ziua Europei

Published

on

By

Sursă: Adrian Boioglu/ Facebook Muzeul Dunării de Jos

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Joi, 9 mai, Muzeul Dunării de Jos Călărași, alături de Școala Gimnazială Carol I și Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră, pregătesc o serie de activități speciale pentru a marca evenimentele semnificative din istoria națională și europeană, în cinstea Zilei Europei și a momentelor-cheie care au influențat cursul istoriei.

Într-o invitație deschisă către comunitatea locală și nu numai, instituțiile partenere îi așteaptă pe cetățeni joi, pe data de 9 mai 2024, la Secția de Arheologie, situată în demisolul Consiliului Județean Călărași, începând cu ora 10:00. Acolo, participanții vor avea ocazia să se adune într-un spirit de comemorare și recunoaștere a momentelor definitorii pentru istoria națională și europeană.

„9 mai 1877 … 9 mai 1945 … 9 mai 1951 – o dată cu greutate pentru istoria națională și a Europei! Muzeul Dunării de Jos, Școala Gimnazială Carol I și Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră marchează aceste evenimente prin activități cu însemnătate istorică!! Vă așteptăm, mâine, 9 mai 2024, începând cu ora 10.00 la Secția Arheologie situată la demisolul Consiliului Județean Călărași pentru a rememora aceste zile excepționale! Historia Magistra Vitae!”, au transmis reprezentanții muzeului, pe Facebook.

Advertisement

Data de 9 mai, cunoscută sub numele de Ziua Europei, este de o importanță deosebită, marcând unirea și solidaritatea statelor europene în vederea construirii unei comunități bazate pe pace, prosperitate și valori comune. În plus față de această sărbătoare europeană, evenimentele care au loc în această zi au o semnificație istorică profundă.

De la evenimentul din 9 mai 1877, când România și-a dobândit independența, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, marcat pe 9 mai 1945, și până la înființarea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, pe 9 mai 1951, aceste momente au sculptat traseul istoric al continentului european și au contribuit la conturarea identității noastre comune.

Prin aceste activități, organizatorii doresc să sublinieze importanța cunoașterii și înțelegerii trecutului în procesul de construcție a unui viitor mai bun pentru toți cetățenii. Invitația este deschisă tuturor celor interesați să se alăture și să aducă un omagiu istoriei noastre comune și valorilor europene fundamentale.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Aura Giurcă și Crucea Roșie Călărași, 14 ani de devotament și solidaritate umanitară. Ce mesaje au primit voluntarii de Ziua mondială a Crucii Roșii

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, 8 mai, este sărbătorită Ziua mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. Astăzi sunt celebrate principiile care constituie baza Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, inițiată de afaceristul elvețian Henry Dunant.

De asemenea, această zi este adus un omagiu tuturor voluntarilor care desfășoară acțiuni de ajutorare a oamenilor de pretutindeni. Cu această ocazie specială, Aura Giurcă, directorul executiv al Crucii Roșii Călărași, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Călărași PRESS, în cadrul căruia le-a transmis gânduri bune tuturor celor implicați în această mișcare.

„Pentru astăzi nu pot decât să le urez sănătate, putere de muncă și, bineînțeles, la mulți ani tuturor voluntarilor, prietenilor, susținătorilor și colegilor mei din Crucea Roșie Română, dar și din Crucea Roșie Internațională. Fără ei, lumea ar avea mult de suferit, ar fi mult mai săracă și n-ar fi atât de multe zâmbete în lume”, a spus Aura Giurcă.

Advertisement

Mai departe, aceasta a făcut o retrospectivă a celor 14 ani de când a preluat conducerea Filialei Crucea Roșie Călărași: „Acum, când mă uit în urmă, toate emoțiile, toate problemele prin care am trecut, toate greutățile pe care le-am avut ne-au făcut cei care suntem astăzi, ne-au făcut mai puternici și ne-au făcut să vrem să fim, și noi, ca alți colegi din țară, să fim o filială puternică, să ne dezvoltăm și să avem foarte multe activități pe toate palierele”.

Spre final, Aura Giurcă a explicat, pe scurt, rolul pe care îl au voluntarii de la Crucea Roșie în comunitate. Femeia a subliniat că cei implicați în acest proiect oferă sprijin umanitar în situații de criză, dezastre naturale, războaie sau alte atrocități.

„Crucea Roșie are rol auxiliar, adică nu suntem noi cei care, în caz de un cutremur, mergem să scoatem de sub dărâmături. Noi suntem cei care distribuim pachete alimentare sau corturi, adică organizăm tabere de salvare, cu corturi, pături, saltele, mâncare”, a declarat directorul executiv.

Ce mesaje au primit cei de la Crucea Roșie de 8 mai

Cu ocazia acestei sărbători, reprezentanții IJJ Călărași și al ISU Călărași au ținut să transmită niște mesaje deosebite pe paginile de Facebook ale instituțiilor, pentru a-și arăta respectul față de voluntarii Crucii Roșii, profund implicați în acțiunile de ajutorare a oamenilor.

„Astăzi, 8 mai, este Ziua Internațională a Crucii Roșii si a Semilunii Roșii! La mulți ani și multă sănătate le urăm astăzi tuturor voluntarilor și angajaților acestei organizații! Mult succes în tot ceea ce întreprindeți! Pompierii militari călărășeni”, au transmis cei de la ISU.

Advertisement

„8 mai – Ziua mondială a Crucii Roșii. Este o zi specială în care celebrăm acțiunile umanitare la nivel mondial, dar și oamenii care se implică necondiționat în ajutorarea semenilor aflați la ananghie. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți și vă dorim să rămâneți la fel de generoși, prompți și implicați în susținerea cauzelor umanitare din comunitatea noastră. La mulți ani, Crucea Roșie Călărași!”, a fost mesajul celor de la Jandarmeria Călărași.

Continue Reading

Cele mai vizualizate