Connect with us

Știri

VIDEO. Nicola Rîjnoveanu: “Întotdeauna am avut încredere în cetățenii din comuna Roseți!”

Published

on

Comuna Roseți este condusă de primarul Rîjnoveanu Nicolae de 5 mandate, acum social-democratul se bucură  de cel de-al 6-lea mandat pentru funcția de primar al comunei Roseți. Nu poate fi vorba decât despre o  dovadă clară a voinței în administrație.  Rîjnoveanu a reușit să modernizeze localitatea călărășeană, depășind multe comune din această zonă a județului. Calitatea infrastructurii din municipiul Călărași cu cea din Roseți, greu de comparat… spun chiar cetățenii municipiului reședință de județ.

La doar câteva zile după dobândirea noului mandat de edil, jurnaliștii redacției noastre l-au contactat pe edil pentru a discuta despre campania electorală, felul în care a decurs aceasta, aprecierierile edilului vis-a-vis de parlamentarii călărășeni care se pregătesc și ei de campanie, dar și despre următoarele proiecte pe care le are de realizat pentru comunitatea ce i-a acordat încredere pentru încă 4 ani.

Domnule primar, sunteți vesel, optimist. V-am găsit din nou la muncă. Cum a fost întâlnirea cu alegătorii? Ce percepție v-au lăsat aceste alegeri?

Nicola Rîjnoveanu: Pe toată perioada campaniei, mai ales în ultimele 3-4 zile, vedeam o deschidere la cetățenii din comună, felul în care mă primeau și in care discutam problemele. Pur și simplu m-au mobilizat pozitiv. Nu vă ascund că au fost și oameni de sărăcia cărora au profitat contracandidații noștri, și făcându-le mici atenții, au reușit să-i facă să voteze cu dumnealor. O astfel de campanie au făcut, dar am zis să terminăm și să nu mai discutăm, să nu mai incităm, nu are niciun rost. Oamenii au ales. Cetățenii din comuna Roseți au dovedit, încă o dată, că știu într-adevăr să evalueze munca și faptele celor care le conduc destinele. Încrederea mea nu a fost în zadar. Le mulțumesc încă o dată, le mulțumesc și celor care m-au votat, și celor care nu m-au votat. Cei care m-au votat știu foarte bine și au căpătat încredere în mine că ceea ce am promis se va rezolva. Sunt speranța lor înspre un trai mai bun. Cei care nu m-au votat au avut motivele lor, însă au fost influențați de micile atenții pe care contracandidații le-au făcut în campanie și de amenințările cum că vor fi dați afară de la serviciu. Oamenii din comuna Roseți să nu aibă teamă de nimeni. Profit de această ocazie să le spun că nu în felul acesta se face campanie. Cei care nu apreciază realizările unui om nu merită respect.

Advertisement

Au ieșit discuții care spun că cineva m-ar fi ajutat în realizarea tuturor proiectelor pe care eu le am.  Nu e adevărat. Persoana respectivă nu m-a ajutat niciodată, doar aprecia faptele pe care eu le făceam. Această persoană mi-a fost apropriată sufletului și am avut întotdeauna aprecieri pentru el. Am ce am cu cei care nu sunt din localitate. Mereu am crezut că aceste persoane nu ne cunosc nevoile și necazurile.

Ce parlamentari PSD credeți ca au reprezentat corect județul nostru? Pe cine a-ți susține?

Nicola Rîjnoveanu: Aș putea spune că toți parlamentarii care sunt din județ, inclusiv Roxana. Atât timp cât au activat în rândurile PSD-ului și au muncit pentru acest partid, și-au făcut treaba. Faptul că [Roxana Pațurcă] a trecut dintr-o barcă în cealaltă nu mai prezintă niciun fel de garanție. Oamenii au avut încredere că le reprezintă interesele și ei, trecând într-o altă barcă, ce interese reprezintă? Mai reprezintă interesele care care i-au votat? Nu. Eu cred că trebuie modificată legea – ai părăsit barca, pur și simplu ai pierdut mandatul iar supleantul urcă după dumneata. Cetățenii ne-au votat bazându-se pe politica noastră, deci noi trebuie să rămânem fideli cauzei.

Vorbeați despre legislație. Unde ar trebui să intervină PSD?

Nicola Rîjnoveanu: Ar trebui să intervină peste tot. Legi noi n-ar trebui să mai emitem pentru că nu este cazul. Noi trebuie doar să îmbunătățim calitativ cuprinsul unor articole, în așa fel încât ele să fie aplicate fără echivoc, fără a mai putea face contestație. Articolele ar trebui să fie tranșante, în așa fel încât lumea să le înțeleagă, să le respecte.

Advertisement

Rămâneți, domnule Râjnoveanu, primarul tuturor. Ce mesaje aveți pentru oameni?

Nicola Rîjnoveanu: Întotdeauna am avut încredere în cetățenii din comuna Roseți. Repet, cetățeanul din comuna Roseți știe să evalueze faptele și ceea ce a fost făcut în 4 ani. Eu le mulțumesc pe această cale tuturor cetățenilor din comuna Roseți, le urez multă sănătate și încredere că eu voi realiza ceea ce mi-am propus. Sunt primarul tuturor locuitorilor din comuna Roseți.

INTERVIUL VIDEO poate fi urmărit la – AICI

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Constantin Bîrcă, deputat: „Sănătate accesibilă pentru toți: 28 de medicamente noi, pe lista compensatelor!”

Published

on

sursă foto: topntp26/freepik

Ministerul Sănătății a anunțat introducerea a 28 de noi molecule pe lista medicamentelor compensate și gratuite pentru tratarea bolilor cronice. Lista actualizată de medicamente a intrat în vigoare de la 1 mai 2024. Constantin Bîrcă, deputat călărășean din partea PSD, transmite că legea mărește accesul românilor la servicii de sănătate accesibile. 

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern care prevede introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative, din care 22 molecule noi, nelistate până în prezent şi alte 6 molecule (Isavuconazolum, Adalimumabum, Dapagliflozinum, Rituximabum, Upadacitinibum si Apremilastum) introduse pentru alte indicaţii decât cele pentru care sunt listate în H.G. 720/2008″, potrivit unui comunicat de presă. 

Sursă: screenshot

Constantin Bîrcă precizează că vor avea acces la aceste noi molecule pacienții cu boli oncologice, neurologice și hepatitice cronice, fără să fie afectat accesul la medicamente generice, care reprezintă resursa terapeutică pentru 80% din pacienții români. 

 

Advertisement
Continue Reading

Știri

O adolescentă din Călărași a luat premiul II la Concursul Național de Scriere Creativă „Fantezii literare”. Textul va fi inclus într-o antologie de proză scurtă

Published

on

Eleva Andreea Carmen Ulmeanu a câștigat premiul al doilea la Concursul Național de Scriere Creativă „Fantezii literare”, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. În proiect au fost înscrise 11 biblioteci publice din țară, printre care și Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” Călărași, reprezentată în concurs de cinci elevi coordonați de profesoara Anca Mustățea de la Colegiul Național „Barbu Știrbei”. 

Concursul se află la a patra ediție, iar anul acesta au fost trimise pentru jurizare un total de 39 de texte în proză, scrise de adolescenți cu vârsta cuprinsă între 13 și 19 ani. 

Premiul al doilea a fost câștigat de Andreea Carmen Ulmeanu pentru creația „Floarea de Cuarț”. Adolescenta s-a aflat la o diferență de un punct de câștigătoarea premiului întâi. 

Juriul a fost format din Raluca Iorga – scriitoare, Roșu Oana – scriitoare, Daniel Kițu – profesor de Limba și literatura română și scriitor, și Liviu Chifane –  scriitor. 

Advertisement

În urma clasamentului, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă, realizată la editura „Proilavia” a bibliotecii, care va fi distribuită participanților până la finalul lunii iulie 2024.

Atelierele de creație s-au desfășurat în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, unde tinerii au exersat diferite tehnici de redactare și și-au îmbunătățit propriul stil narativ cu scopul realizării unui text literar în proză scurtă, fără tematică impusă, pentru a participa la concurs. 

Și la Biblioteca Județeană Călărași, tinerii s-au întâlnit în ianuarie pentru a pune la punct planurile narative ale povestirilor pe care urmau să le trimită în concurs. 

În urma acestui clasament, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă, realizată la editura „Proilavia” a bibliotecii, care va fi distribuită participanților până la finalul lunii iulie 2024. Antologia va fi realizată în perioada 2 mai – 30 iunie 2024, iar tot în luna iunie concurenții vor primii premiile câștigate la sediul bibliotecilor. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Spitalul de Psihiatrie Săpunari din Călărași are un nou medic epidemiolog

Published

on

sursă: Cristian Marin/Facebook

Spitalul de Psihiatrie Săpunari din Călărași are un nou medic epidemiolog cu o „vastă experiență în domeniul medical”, așa cum o prezintă Cristian Marin, managerul spitalului, pe nou venita doamna doctor Stănciulescu Elena Corina.

„Suntem încântați să vă prezentăm noul nostru medic la Spitalul de Psihiatrie Sapunari! Cu o vastă experiență în domeniul medical, doamna doctor Stănciulescu Elena Corina se alătură echipei noastre în calitate de medic epidemiolog.

Vă invităm să îi transmiteți un călduros bun venit doamnei doctor Stănciulescu în echipa noastră și să vă alăturați nouă în a-i ura mult succes în noua sa funcție!”, a scris Cristian Marin pe o rețea de socializare.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate