Connect with us

Știri

Zilele comunei Roseți, un eveniment de excepție!

Published

on

Cu entuziasm și bucurie, comunitatea din Roseți a sărbătorit cea de-a cincea ediție a evenimentului tradițional “Zilele Comunei Roseți”. În perioada 19-20 august, locuitorii au participat la o festivitate anuală plină de semnificație, marcând astfel gloria localității. Primarul Nicolae Rîjnoveanu, o gazdă tradițională a acestui eveniment, a condus și de data aceasta cu pasiune.

Printre oaspeții de seamă care au onorat evenimentul s-au numărat reprezentanți ai administrației județene, inclusiv președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, alături de parlamentari din cadrul Partidului Social Democrat. De asemenea, vicepreședinții Consiliului Județean, Mihăiță Beștea și Ioan Samoila, au fost prezenți alături de alți lideri importanți din administrație.

Deschiderea oficială a fost făcută cu entuziasm de către cunoscuta personalitate a televiziunii, Mirela Vaida, contribuind la atmosfera de sărbătoare. Discursurile oficiale au promovat mesaje de unitate și apreciere pentru locuitorii din Roseți.

În intervalul orar 17:30 – 22:00, atmosfera a fost încărcată de energie, iar participanții au avut oportunitatea de a se bucura de interpretări excepționale ale unor mari artiști de muzică populară. Nume de prestigiu din acest gen muzical au urcat pe scenă pentru a oferi momente autentice și emoționante publicului prezent.

Advertisement

Spectacolul a fost deschis în mod impresionant de invitatul special al evenimentului, Ionuț Galani, care a adus o notă de eleganță. Alături de el, artiști consacrați precum Steliana Sima și legendarul Constantin Enceanu au încântat audiența cu prestații memorabile.

Mariana și Mihai Călin au reușit să aducă autenticitatea comunei Roseți în viață prin repertoriul lor bogat în tradiții. Maiana Ionescu a cucerit publicul cu interpretări sensibile, iar nume cunoscute precum Georgel Nucă, Mirela Vaida, Vasile Ciobanu, Elisabeta Turcu, Rodica Tudor și Anca Neacșu-ASIA au adus fiecare un talent distinct la această sărbătoare muzicală remarcabilă.

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a transmis un mesaj de susținere pentru comunitatea Rosețiului, apreciind munca primarului Nicolae Râjnoveanu în modernizarea administrației publice locale. “Un primar experimentat, curajos și eficient putea conduce doar o comună prosperă și în dezvoltare. La mulți ani comunei Roseți! Felicitări, Nicolae Râjnoveanu!” a declarat Iliuță.

Advertisement
Advertisement

Știri

Laurentiu State, noul subprefect al județului Călărași

Published

on

În urma demisiei lui Ionuț Stan din funcția de subprefect al județului Călărași, determinată de un scandal public provocat de apariția unor imagini controversate, Organizația Județeană a Partidului Social-Democrat (PSD) a decis să-l desemneze pe Laurentiu State în această poziție importantă.

Ionuț Stan a fost nevoit să renunțe la funcția de subprefect în urma unui scandal public de proporții. Acest scandal a izbucnit după ce în spațiul public au apărut imagini controversate cu Stan în diverse ipostaze, care au generat reacții vehemente și au adus critici aspre la adresa sa. Presiunea publică și necesitatea menținerii integrității instituției prefectului au condus la demisia sa, lăsând astfel locul vacant.

Cine este Laurentiu State?

Laurentiu State nu este un nume nou în administrația publică și managementul județului. Acesta a ocupat din 21 iulie 2021 funcția de director al sucursalei operatorului de apă Ecoaqua din zona municipiului Oltenița, județul Călărași. Experiența sa în acest rol a demonstrat abilități de leadership și capacitatea de a gestiona eficient resursele și personalul în cadrul unei organizații importante pentru comunitate.

Advertisement

Înainte de acest post, State a deținut funcția de Coordonator Conformitate în cadrul Ecoaqua S.A. Călărași – Sucursala Oltenița. Aici, a fost responsabil de asigurarea respectării normelor și reglementărilor în domeniul serviciilor de apă, un aspect important pentru sănătatea publică și protecția mediului.

De asemenea, State a activat ca Director Adjunct în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) – Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Oltenița, Călărași. În această funcție, a coordonat proiecte de îmbunătățiri funciare, contribuind la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii agricole din județ.

Cu o vastă experiență în managementul public și o cunoaștere aprofundată a problemelor locale, Laurentiu State este văzut ca o alegere potrivită pentru funcția de subprefect al județului Călărași. Numirea sa vine într-un moment în care județul are nevoie de stabilitate și oameni competenți pentru a continua proiectele de dezvoltare și pentru a asigura bunăstarea cetățenilor.

Prin numirea lui State, PSD Călărași își propune să aducă un plus de profesionalism și integritate în administrația județeană.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Cod Galben de ploi torențiale pentru partea de nord-est a județului Călărași

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis o avertizare de Cod Galben pentru averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Avertizarea este valabilă pentru partea de nord-est a județului, în intervalul 22 iulie 2024, orele 17:40-19:00. Se așteaptă precipitații care vor acumula 15-25 l/mp.

Continue Reading

Știri

Municipiul Călărași a găzduit primul turneu național de tenis de masă. 52 de echipe din toată țara au participat weekendul trecut

Published

on

Premieră la Călărași! Municipiul a găzduit weekendul trecut primul turneu național de tenis de masă. Nu mai puțin de 52 de echipe din toată țara au participat, împărțite pe trei categorii: Avansați, Elite și Open. Turneul a avut loc la Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” și a organizat de Club Sportiv Top Team, Xiom România, DJST Călărași și Primăria Municipiului Călărași. Evenimentul l-a onorat pe regretatul notar Ioan Ceparu, un iubitor al tenisului de masă. 

Călărași a fost reprezentat de trei echipe, una la categoria Elite, formată din Doru Dincă, Alexandru Dincă, Laurențiu Faur și Alexandru Enciu, și două echipe la categoria Open, formate din Emil Vasilescu, Stelian Stanciu, Adrian Sandu, respectiv Ionel Bălan, Ionuț Donțu și Ionel Mândru. 

Turneul național organizat în orașul nostru a purtat numele notarului Ioan Ceparu, un iubitor al tenisului de masă și recunoscut drept „inima tenisului de masă călărășean”. Marius Dulce a avut onoarea de a-i înmâna doamnei Ceparu trofeul „întregii noastre recunoștințe”, a scris edilul pe pagina personală. 

Meciurile au avut loc în Sala Polivalentă în zilele de 20 și 21 iulie 2024, între orele 09:00 și 19:00. 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate