Connect with us

Știri

Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere după controalele efectuate de polițiștii din Călărași

Published

on

alcool
În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 162 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 40 de șoferi, care au pus în pericol siguranța traficului rutier și au dispus 3 măsuri preventive.
În perioada 8-10 septembrie a.c., peste 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Polițiștii au intervenit la 162 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 33 de acțiuni. Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 55 de infracțiuni, au fost prinse în flagrant delict 13 persoane, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 3 măsuri preventive.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 571 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 178.000 de lei. Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 13 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 40 de permise de conducere și retrase 29 de certificate de înmatriculare.
Exemple:
La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 16:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Crivăț, județul Călărași. În urma controlului, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,80 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital, pentru a-i fi recoltate mostre biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 02:27, pe D.N. 3B, în comuna Modelu, județul Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un tânăr, de 28 de ani. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,79 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, în vederea recoltării mostrelor biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Reamintim faptul că, din data de 7 iulie a.c., a fost introdusă o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate