Connect with us

Știri

Violeta Mușat, noul secretar de stat al Ministerului Agriculturii promite transparență pentru fermieri

Published

on

Violeta Mușat, noul secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a promis într-o conferință de presă a PSD Călărași că va informa fermierii despre toate proiectele ministerului și că va depune eforturi pentru a facilita accesarea fondurilor europene. Până acum, domeniile de activitate pe care le va coordona nu au fost precizate. 

Violeta Mușat a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară București și are o experiență de 26 de ani în domeniul industriei alimentare și agriculturii. La o întrebare despre activitatea în politică, noul secretar de stat a spus că nu a mai făcut parte din nicio formațiune politică.

„Până să mă înscriu în Partidul Social-Democrat nu am făcut parte din nicio formațiune politică, dar am încredere în echipa PSD Călărași și în general în echipa PSD, pentru că întotdeauna a fost în sprijinul fermierilor și a industriei alimentare.  Este domeniul în care eu am activat și este un domeniu foarte important pentru țara noastră”, a precizat aceasta.

Iată întregul discurs de prezentare al noului secretar de stat călărășean, Violeta Mușat: 

Advertisement

Ca absolventă a Facultății de Medicină Veterinară București, experiența acumulată pe parcursul a 26 de ani de activitate în domeniul industriei alimentare și agricultură, vor fi pașii care mă vor călăuzi în această activitate pe care o voi desfășura la Ministerul Agriculturii. Mă voi asigura întotdeauna că fermierii vor fi informați asupra tuturor proiectelor pe care le desfășoară Ministerul Agriculturii și le implementează. Este prima mea întâlnire cu dumneavoastră, dar vă asigur că de acum înainte toate informațiile care sunt de interes pentru fermierii vor fi prezentate de mine în cadrul conferințelor de presă organizate la sediul Partidului Social-Democrat. Voi depune toate diligențele necesare astfel încât accesarea de fundul europene de către fermieri să se facă în mod normal, ca lucrurile să intre într-o normalitate și fermierii să beneficieze de accesarea lor fără dificultăți”, a transmis noul secretar de stat în conferința de presă de ieri (5 octombrie 2023) de la sediul PSD Călărași. 

sursă foto: CanalSud

Advertisement

Știri

Laurentiu State, noul subprefect al județului Călărași

Published

on

În urma demisiei lui Ionuț Stan din funcția de subprefect al județului Călărași, determinată de un scandal public provocat de apariția unor imagini controversate, Organizația Județeană a Partidului Social-Democrat (PSD) a decis să-l desemneze pe Laurentiu State în această poziție importantă.

Ionuț Stan a fost nevoit să renunțe la funcția de subprefect în urma unui scandal public de proporții. Acest scandal a izbucnit după ce în spațiul public au apărut imagini controversate cu Stan în diverse ipostaze, care au generat reacții vehemente și au adus critici aspre la adresa sa. Presiunea publică și necesitatea menținerii integrității instituției prefectului au condus la demisia sa, lăsând astfel locul vacant.

Cine este Laurentiu State?

Laurentiu State nu este un nume nou în administrația publică și managementul județului. Acesta a ocupat din 21 iulie 2021 funcția de director al sucursalei operatorului de apă Ecoaqua din zona municipiului Oltenița, județul Călărași. Experiența sa în acest rol a demonstrat abilități de leadership și capacitatea de a gestiona eficient resursele și personalul în cadrul unei organizații importante pentru comunitate.

Advertisement

Înainte de acest post, State a deținut funcția de Coordonator Conformitate în cadrul Ecoaqua S.A. Călărași – Sucursala Oltenița. Aici, a fost responsabil de asigurarea respectării normelor și reglementărilor în domeniul serviciilor de apă, un aspect important pentru sănătatea publică și protecția mediului.

De asemenea, State a activat ca Director Adjunct în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) – Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Oltenița, Călărași. În această funcție, a coordonat proiecte de îmbunătățiri funciare, contribuind la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii agricole din județ.

Cu o vastă experiență în managementul public și o cunoaștere aprofundată a problemelor locale, Laurentiu State este văzut ca o alegere potrivită pentru funcția de subprefect al județului Călărași. Numirea sa vine într-un moment în care județul are nevoie de stabilitate și oameni competenți pentru a continua proiectele de dezvoltare și pentru a asigura bunăstarea cetățenilor.

Prin numirea lui State, PSD Călărași își propune să aducă un plus de profesionalism și integritate în administrația județeană.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Cod Galben de ploi torențiale pentru partea de nord-est a județului Călărași

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis o avertizare de Cod Galben pentru averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Avertizarea este valabilă pentru partea de nord-est a județului, în intervalul 22 iulie 2024, orele 17:40-19:00. Se așteaptă precipitații care vor acumula 15-25 l/mp.

Continue Reading

Știri

Municipiul Călărași a găzduit primul turneu național de tenis de masă. 52 de echipe din toată țara au participat weekendul trecut

Published

on

Premieră la Călărași! Municipiul a găzduit weekendul trecut primul turneu național de tenis de masă. Nu mai puțin de 52 de echipe din toată țara au participat, împărțite pe trei categorii: Avansați, Elite și Open. Turneul a avut loc la Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” și a organizat de Club Sportiv Top Team, Xiom România, DJST Călărași și Primăria Municipiului Călărași. Evenimentul l-a onorat pe regretatul notar Ioan Ceparu, un iubitor al tenisului de masă. 

Călărași a fost reprezentat de trei echipe, una la categoria Elite, formată din Doru Dincă, Alexandru Dincă, Laurențiu Faur și Alexandru Enciu, și două echipe la categoria Open, formate din Emil Vasilescu, Stelian Stanciu, Adrian Sandu, respectiv Ionel Bălan, Ionuț Donțu și Ionel Mândru. 

Turneul național organizat în orașul nostru a purtat numele notarului Ioan Ceparu, un iubitor al tenisului de masă și recunoscut drept „inima tenisului de masă călărășean”. Marius Dulce a avut onoarea de a-i înmâna doamnei Ceparu trofeul „întregii noastre recunoștințe”, a scris edilul pe pagina personală. 

Meciurile au avut loc în Sala Polivalentă în zilele de 20 și 21 iulie 2024, între orele 09:00 și 19:00. 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate