Connect with us

Știri

VIDEO. Vasile Iliuță, despre investițiile CJ din județul Călărași

Published

on

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prezent în conferința de presă organizată la sediul PSD Călărași din 29 septembrie, a făcut o trecere în revistă a proiectelor aflate în diferite etape de implementare. Podul de la Șoldanu, Portul Turistic, modernizarea DJ 402 și o investiție importantă pe care CJ a realizat-o într-un lăcaș de cult din Călărași.

“Astăzi aș vrea să fac o trecere în revistă a investițiilor pe care consiliul județean le are în jud. Călărași. Încep cu podul de la Șoldanu, care este în proporție de 98% finalizat. Mai este de turnat stratul de asfalt peste rampele de urcare și pe pod, acolo unde a fost finalizat. Îmi pare rău că aici s-a întârziat, avem o întârziere de mai mult de jumătate de an. Constructorul a cerut schimbarea termenelor, pentru că a avut probleme financiare. Noi l-am înțeles și cred că în luna noiembrie vom avea finalizat și acest pod.

Portul turistic este în proporție de 37% adus în faza de proiectare pe care o avem acolo. S-a turnat coronamentul și s-au bătut palplanșele în profunzime. Avem o mică problemă apărută – e o zonă unde palplanșele s-au înclinat și urmează o expertiză care să constate motivul pentru această înclinare, urmând să remediem acea defecțiune și să continuăm finalizarea portului turistic. E clar că mai avem montarea stâlpilor verticali, pontoane flotoare, se construiesc platforme pentru clădiri auxiliare, cheiuri și diguri de dirijare.

O să continui cu modernizare drumului județean 402. Să știți că 402 este poate unul dintre cele mai reușite proiecte ale jud. Călărași. El este înainte de termen – a avut termen de execuție 3 ani, va fi predat cu an mai devreme, conform graficului pe care l-a avut și contractul de lucrări pe care l-a avut cu consiliul județean. Drumul 402 trece prin Curcani, Luica, Nana, Fundulea, Tămădău, Gostilele, limită cu jud. Ialomița.

Advertisement

Aici ar trebui să punctez că am optat pentru stații de autobuz inteligente și cred că direcția de promovare a consiliului de județean, Mari Voivozeanu, o să vă dea pozele ca să vă arate ce înseamnă stații moderne inteligente, unde cetățenii să fie informați și să fie alimentate cu panouri fotovoltaice. Am modificat, am dat dispoziție de notă de renunțare și notă de comandă suplimentară pentru a veni cu stații moderne în interiorul localității.” a precizat Vasile Iliuță în conferința de joi a PSD Călărași.

https://youtu.be/ESWAtkKl35k

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Necula Marian preia conducerea IPJ Călărași

Published

on

Într-o mișcare surprinzătoare pentru mulți, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași are un nou comandant. Comisarul șef Necula Marian, cu o vastă experiență în domeniul securității publice, preia frâiele instituției pentru următoarele șase luni.
Acesta vine de la Secția 4 de Poliție din Capitală, înlocuindu-l pe fostul comandant, Petronel Dumitrașcu.

Noul șef al IPJ Călărași, Necula Marian, aduce cu sine o serie de perspective noi și o experiență bogată în domeniul aplicării legii.

Cu o carieră solidă în spate, el vine la conducerea instituției într-un moment cheie pentru siguranța comunității din județul Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ministerul Muncii va organiza în iunie 4 cursuri gratuite de formare profesională pentru călărășeni. Află cum te poți angaja mai rapid

Published

on

sursă imagine: freepik

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va organiza în luna iunie 2024, 139 programe de formare profesională pentru un număr de 2.097 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului București, potrivit unui comunicat de presă. 

În județul nostru, 56 de persoane înscrise în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași pot beneficia de patru cursuri: îngrijitor spații verzi, lucrător comercial, patiser și operator introducere validare și prelucrare date. 

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: 

 • referent resurse umane -160 de persoane; 
 • îngrijitor spații verzi – 140 persoane; 
 • lucrător comercial – 109 de persoane;
 • operator introducere validare și prelucrare date – 109 de persoane; 
 • instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 90 de persoane; 
 • instalator în domeniul sănătății și securității în muncă -74 de persoane; 
 • agent securitate – 70 de persoane; 
 • competențe digitale de utilizare a tehnologiei ca instrument de învațare și cunoaștere – 70 de persoane; 
 • îngrijitoare bătrîni la domiciliu – 70 de persoane; 
 • competențe de comunicare în limba româna – 65 de persoane. 

Judeţele în care, în luna iunie 2024, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Suceava (210 persoane), Dâmbovița (140 persoane), București (126 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”, precizează ANOFM. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Premieră pentru elevi și profesori în anul școlar 2024. Ziua Învățătorului de pe 5 iunie este liberă și nu va fi recuperată

Published

on

sursă imagine: freepik

Elevii și profesorii vor avea o zi de vacanță miercuri, 5 iunie, de Ziua Învățătorului, conform noului contract colectiv de muncă care a intrat în vigoare pe 6 iulie 2023. Este o premieră la nivel național și se datorează grevei profesorilor de anul trecut. Ziua nu trebuie recuperată, potrivit Edupedu. Până la vacanța de vară 2024 au mai rămas mai puțin de patru săptămâni. Elevii din ultimul an de liceu termină pe 7 iunie, cei la finalul ciclului gimnazial vor termina pe 14 iunie, iar elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie. 

Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern.

Potrivit Edupedu, ziua liberă de pe 5 iunie este una dintre cele 17 noutăți pentru profesori și ceilalți angajați  din noul contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație, semnat de liderii sindicali din Educație și ministra Ligia Deca și care intrat în vigoare pe 6 iulie 2023.

În 2023, pe 5 iunie a fost zi liberă prin Codul Muncii, fiind a doua zi de Rusalii și profesorii erau în grevă, mai precizează sursa. 

Advertisement

Zilele libere legale din anul școlar 2023-2024

 • 30 noiembrie 2023, joi – Sfântul Andrei;
 • 1 decembrie 2023, vineri – Ziua Naţională a României;
 • 25 decembrie 2023, luni – prima zi de Crăciun – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 26 decembrie 2023, marți – a doua zi de Crăciun – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 1 ianuarie 2024, luni – Anul Nou – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 2 ianuarie 2024, marți – Anul Nou – ziua este în vacanța de iarnă;
 • 24 ianuarie 2024, miercuri – Mica Unire;
 • 3 mai 2024 2024, vineri – Vinerea Mare – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 6 mai 2024, luni – a doua zi de Paște – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 1 mai 2024, miercuri – Ziua Muncii – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 24 iunie 2024, luni – a doua zi de Rusalii – ziua este în vacanța de vară;
 • 15 august 2024, joi – Adormirea Maicii Domnului – ziua este în vacanța de vară.

Zile suplimentare nelucrătoare, conform Contractului Colectiv de Muncă:

 • 5 octombrie 2023, joi – Ziua Mondială a Educației;
 • 7 mai 2024, marți – a treia zi de Paște – ziua este în vacanța de primăvară;
 • 5 iunie 2024, miercuri – Ziua Națională a învățătorului.

Sursă: Edupedu.ro

Continue Reading

Cele mai vizualizate