Connect with us

Știri

VIDEO. USR Călărași, prin Amelia Giurcan, declară război total lui Eduard Grama

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Amelia Giurcan, consilier județean din partea USR Călărași, a readus în atenția autorităților județene calitatea apei din localitatea Crivăț, evidențiind încă o dată problemele persistente legate de lipsa apei potabile. Giurcan a făcut un apel către conducerea Consiliului Județean Călărași și directorului Ecoaqua SA, Eduard Grama, solicitând alocarea sumei de 150.000 de lei pentru instalarea unui bazin de amestec la stația de apă din zonă, necesar pentru o filtrare corectă a apei destinate consumului, care în prezent lipsește.

Întrebat despre această inițiativă, directorul Ecoaqua SA, Eduard Grama, a argumentat că investiția propusă de Amelia Giurcan nu este justificată, deoarece localitatea urmează să beneficieze de proiectul POIM, care va include înlocuirea întregii rețele de apă, asigurând o calitate superioară a apei furnizate comparativ cu cea actuală.

Consiliera USR Călărași a insistat însă asupra necesității de a primi răspunsuri clare cu privire la calitatea apei din Crivăț, susținând că locuitorii reclamă faptul că apa nu este potabilă, ci de calitate industrială. Pentru a susține argumentele sale, Giurcan a prezentat în cadrul ședinței consiliului județean un buletin de analize în care apa din zonă este clasificată ca fiind de calitate industrială.

Extras din Contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare Nr.6 din data 01.03.2023

Extras din Contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare Nr.6 din data 01.03.2023

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a intervenit în discuție susținând punctul de vedere al consilierei Amelia Giurcan și confirmând că apa din Crivăț nu este potabilă, în ciuda faptului că, în ședințele anterioare, nu a făcut comentarii vizavi de acest aspect.

Giurcan a subliniat importanța investiției propuse, motivând că este vorba despre sănătatea comunității. Cu toate acestea, Vasile Iliuță a menționat că problema va fi soluționată în următoarele 4-5 luni, prin intermediul proiectului POIM, care va aduce apă potabilă din București pentru comuna Crivăț.

Advertisement

Amelia Giurcan este sceptică și are îndoieli cu privire la promisiunile făcute de CJ Călărași și Ecoaqua SA, arătând că problema nu va fi rezolvată nici măcar la începutul anului viitor, iar locuitorii din cele 700 de gospodării și cei 2000 de oameni afectați vor continua să-și pună sănătatea în pericol. Tot în această ședință ordinară, consiliera USR i-a atras atenția directorului ECOAQUA SA că nu reflectă adevărul privind profitul obținut de operator în ultima perioadă. De asemenea, Amelia Giurcan i-a mai atras atenția lui Eduard Grama precum că nu respectă consilierii județeni și nici instituția CJ Călărași.

 

Știri

VIDEO. Campionatul Național de Lupte Libere, la final. Premiile și clasamentul obținut de sportivii CSM Călărași

Published

on

În perioada 12-14 aprilie, Sala Ion C. Neagu din Călărași a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție – Campionatul Național de Lupte Libere, organizat de Federația Română de Lupte și ACS Asociația Micul Luptător.  În cadrul acestei competiții de prestigiu, 78 de  cluburi cu peste 600 luptători din întreaga țară au concurat pentru glorie.

Pentru sportivii legitimati la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călărași, acest eveniment a fost cu adevărat un moment de afirmare și triumf. Rezultatele obținute au fost remarcabile, evidențiind talentul și pregătirea de excepție a acestor luptători.

Printre cei mai străluciți protagoniști se numără Cuc Gabriela, care a cucerit locul I în categoria 57 kg la luptele feminine, sub 20 de ani. O performanță deosebită a fost obținută și de Biru Florentina, care s-a clasat pe locul II în categoria 76 kg, tot la luptele feminine, în aceeași categorie de vârstă.

Echipa CSM Călărași a mai avut doi reprezentanți pe podium, Gyulai Antonino și Tutuianu Cristian, ambii obținând locul III în categoriile lor de greutate, respectiv 70 kg și 86 kg, la luptele libere, sub 20 de ani.

Aceste performanțe excepționale nu doar că au adus onoare clubului și orașului, dar au confirmat și nivelul înalt al pregătirii sportivilor de către antrenorii de la CSM Călărași.

Advertisement

În plus, clasarea Clubului Sportiv Municipal Călărași pe locul cinci în clasamentul general al cluburilor participante reprezintă o confirmare a consistenței și calității echipei în peisajul sportiv național.

Continue Reading

Știri

Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi

Published

on

Nea Mișu

Cu inimile pline de tristețe, comunitatea călărășeană își ia rămas-bun de la unul dintre cei mai respectați oameni ai orașului, Mihail Dumitrescu. A fost “Nea’ Mișu”, un ziarist care în vara aceasta ar fi trebuit să împlinească onorabila vârstă de 92 de ani. Un ziarist cu o carieră deosebit de bogată și un lider dedicat al Crucii Roșii Călărași, a plecat luni dimineață către lumea veșniciei. Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi. 

Mihail Dumitrescu și-a început călătoria în lumea jurnalismului cu o diplomă de ziaristică în mână, obținută la Universitatea C.I. Parhon. Drumul său în presă a fost unul divers și plin de realizări, începând de la primele sale contribuții ca student și voluntar, până la posturi de colaborator, corespondent la ziare naționale și chiar redactor-șef.

Cu fiecare articol, “Nea’ Mișu” a împărtășit povești, a adus în lumină problemele locale și a fost o voce pentru mulți dintre noi. În timpul său la cârma Crucii Roșii Călărași, a demonstrat încă o dată angajamentul său față de binele comunității, coordonând numeroase inițiative umanitare și intervenții în cazuri de urgență.

Sicriul său va fi depus la biserica Părintelui Paul, Sfântul Nifon, marți 16 aprilie, oferindu-le celor care l-au cunoscut o ocazie de a-și lua rămas-bun și de a-i aduce un ultim omagiu celui care a luminat viețile multora.

Dumnezeu să-l odihnească pe “Nea’ Mișu”, iar amintirile sale să rămână vii în inimile tuturor.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Ce se întâmplă cu locul rămas viran unde obișnuia să fie Bazarul din Călărași? Primarul Marius Dulce răspunde

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, răspunde la unele întrebări despre fostul loc în care a fost amplasat bazarul din oraș, având în vedere că de două săptămâni comercianții s-au mutat în noul spațiu acoperit.

Edilul spune că a început curățarea zonei, adică demolarea platformei de beton, și se gândește să construiască un loc de joacă și parcări pentru locuitorii din blocurile învecinate. De asemenea, Dulce spune că administrația discută cu un dezvoltator imobiliar pentru construirea unui nou bloc. 

„Este un proiect pe care, așa cum mă cunoașteți, îl voi duce la bun sfârșit”, a transmis primarul. 

Investiția în noua hală Big Bazar a costat peste 6 milioane de lei și cuprinde 87 de spații de vânzare – 14 dintre ele de 14 metri pătrați, iar restul de 12 metri pătrați. Autorizația de construire a fost emisă în iulie 2020.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate