Connect with us

Știri

VIDEO / Suspiciuni de fraudă la desfășurarea examenului pe post pentru personalul medical sanitar. Managerul spune că nu are sesizări primite

Published

on

Scandal în urma nemulțumirilor ridicate de persoanele care nu au trecut examenul organizat de Spitalul Județean de Urgență Călărași pentru ocuparea posturilor pentru personalul sanitar angajat în perioada pandemiei.

Astăzi, în fața principalei intrări în Consiliul Județean Călărași au fost prezente mai multe persoane care și-au arătat nemulțumirea față de felul în care a decurs examenul scris al concursului. Oamenii spun că unii candidați au fost favorizați de comisie, chiar indicându-le răspunsurile corecte.

Potrivit surselor noastre, acestea susțin că unii dintre candidați ar fi primit răspunsurile cu câteva minute înainte de a susține examenul. Culmea! Candidații care ar fi fost “favorizați”, aproape că nu au realizat că în mână aveau primite “mură-n gură” rezultatele!

De aici ar fi pornit și nemulțumirea celor care nu ar fi “beneficiat” de atenția persoanelor interesate ca unii candidați să primească, după examen, postul pe care și-l dorea să–și desfășoare activitatea în spital. Toată această situație a dus la o mică revoltă și un grup de nemulțumiți i-au cerut “socoteală” managerului, Bogdan Mihai, protestând în fața Consiliului Județean Călărași.

Potrivit datelor, în comisia de supraveghere a examenului pentru ocuparea posturilor de personal sanitar, a făcut parte și doamna Stan Profira, nimeni alta decât mama liberalului Stan Ștefan.

Advertisement

Potrivit CanalSUD, managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai declară că până în acest moment nu are nicio sesizare scrisă de la care să pornească o anchetă internă. Managerul spitalului nu exclude nici varianta anularii examenului, dacă cei nemultumiți se prezintă cu dovezi clare de favorizare a candidaților.

Câteva imagini din timpul discuțiilor aprinse dintre managerul Bogdan Mihai și personalul medical care nu a promovat examenul pe post.

 

Advertisement

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate