Connect with us

Știri

Strada Liliacului a fost asfaltată, pe o altă stradă s-a aruncat molozul din urma săpăturilor

Published

on

Recent s-a finalizat asfaltarea pe strada Liliacului. A fost scoasă piatra de râu, a fost completată structura cu piatră spartă, apoi s-a asfaltat pe o suprafață de 1337 mp. Totodată au fost reabilitate și trotuarele, valoarea lucrărilor ridicandu-se la 131.052,74 lei fără TVA. În timpul lucrărilor, s-a luat decizia înlocuirii rețelei de canalizare pe o porțiune de 60 ml.

foto: Primăria Mun. Călărași

foto: Primăria Mun. Călărași

Asfaltarea acestei străzi, un lucru bun făcut de autoritățile locale care au ținut cont de părerile călărășenilor. Numai că, așa cum poate unii s-au obișnuit deja cu „Doreii” care, ba se sprijină în lopată, dorm în șanțuri sau chiar în roabele cu care cară asfaltul, aceștia ne-au demonstrat încă odată că noi putem face mult mai multe decât putem percepe.

Drept dovadă, de aproape o lună de zile, pe Bulevardul 1 Mai, vis-a-vis de stația de epurare a apei sunt câteva tone de moloz, rezultate din săpăturile de pe str. Liliacului. În urmă cu o lună de zile, mai multe autobasculante de dimensiuni medii au venit, au răsturnat molozul și s-au făcut nevăzute.

Imaginile de mai sus sunt din 03.05.2018, orele 09.33 dimineața, moment în care muncitorii au descărcat prima mașină cu moloz, resturi de țevi din azbociment, folosite la fosta rețea de canalizare, pietre de râu și bucăți de beton.

La o ziua de când a fost aruncat molozul, muncitorii din cadrul  firmei ce au caștigat licitația pentru lucrările de asfaltare s-au gândit că Bulevardul 1 Mai nu ar fi o zonă tocmai prielnică pentru a arunca pământul de pe alte străzi finalizate, au început să ridice din molozul pe care l-au adus cu o zi în urmă. Evident că nu s-au ostenit prea mult să adune ceea ce au adus, lăsând maldărele de moloz în același loc mai bine de o lună…

foto: Cătălin Cojocaru – 04.05.2018

Vecinii spun că sunt nemulțumiți de modul cum sunt tratați de autoritățile locale. O doamnă ne-a spus că a bătut drumul până la primărie, degeaba. Nu s-a rezolvat nimic!

Am insistat puțin mai mult te acest subiect și l-am căutat pe cel ce coordonează activitatea echipei care s-a ocupat de asfaltarea str. Liliacului. Ne-a promis că va aduna molozul, că nu va rămâne așa. Asta acum două săptămâni.


Ce pretenții poți avea de la oameni, atâta timp cât muncitorii, supravegheați de oameni din administrația locală, aruncă moloz cu autobasculantele pe unde le vine? Cum ar fi, dacă fiecare ar arunca după plac, gunoi peste molozul ăsta? Cine se face vinovat? Cine e tras la răspundere?

foto: Cătălin Cojocaru - 04.06.2018

foto: Cătălin Cojocaru – 04.06.2018

foto: Cătălin Cojocaru - 04.06.2018

foto: Cătălin Cojocaru – 04.06.2018

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Marius Dulce cere refacerea unei zone din Centrul Vechi

Published

on

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, a ieșit din nou pe șantierul pietonalului din Centrul Vechi pentru a le arăta reprezentanților constructorilor detaliile nesatisfăcătoare. Acesta a cerut refacerea zonei. 

E vorba de spațiul din fața Muzeului Municipal, unde vopseaua lemnului și îmbinările acestuia nu sunt conforme peste tot, potrivit primarului.

În plus, Marius Dulce cere amplasarea mai multor coșuri de gunoi, menționând că a găsit la fața locului mucuri de țigară aruncate printre arbuștii ornamentali și grafitti pe capacele coșurilor de gunoi.  

„Dragi cetățeni, nu numai noi ca autoritate locală avem datoria de a păstra curățenia. Oricât de des ies pe teren și oricât de mult solicit curățenie exemplară, tot de noi depinde păstrarea acesteia. (..) Vreau să cred că împreună ne îndreptăm spre un oraș civilizat”, a scris Marius Dulce pe o rețea de socializare despre problema deșeurilor din zonă. 

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Operatorul Ecoaqua continuă implementarea proiectului POIM. Patru localități din Ialomița vor beneficia de rețea modernă de apă-canal

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

Proiectul POIM intră într-o nouă etapă la începutul acestui an. Operatorul regional de apă și canalizare din județele Călărași și Ialomița, ECOAQUA S.A., va beneficia de 15 milioane de euro dintr-un total de peste 400 de milioane de euro, fonduri europene destinate modernizării și îmbunătățirii rețelei de apă și canalizare din localitățile Manasia, Gârbovi, Coșereni și Alexeni.

Astăzi am participat la predarea amplasamentului, a proiectului de apă și canal de infrastructură mare. Ecoaqua a predat astăzi amplasamentul unui proiect de 15 milioane de euro pentru locuitorii comunei Coșereni. Am fost invitat și am venit cu o mare bucurie să văd că proiectul pe care l-am promovat împreună cu primarul municipiului Urziceni, Sava Constantin, am reușit să ajungem la o primă fază – predarea amplasamentului către constructor ca să înceapă lucrările. Oamenii sunt neîncrezători, pentru că de 30 de ani nu s-a întâmplat nimic. Toată lumea a promis, dar nimeni nu a reușit să pună în practică un proiect de o anvergură atât de mare. E o bucurie să fim astăzi prezenți aici, unde atât de mulți cetățeni au venit să vadă dacă e adevărat ce li s-a spus. – a punctat Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași în cadrul dezbarii publice.

Astăzi, oficialii au predat amplasamentul către firma Mega Edil, câștigătoarea licitației. Lucrările trebuie finalizate în termen de 36 de luni de la semnarea contractului.

„Este un obiectiv important pentru Ialomița, în primul rând, pentru că cel mai mare proiect pe fonduri europene din Ialomița și Călărași face un alt pas la nivelul județului dumneavoastră. Este vorba de un proiect de 15 milioane de euro doar pe zona dumneavoastră. E vorba de patru localități care vor beneficia de extinderea rețelei de apă și canal. „ – a precizat Eduard Grama în cadrul dezbaterii publice de astăzi.

Proiectul, finanțat prin POIM, va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de apă și canalizare din localitățile Manasia, Gârbovi, Coșereni și Alexeni din județul Ialomița și va demara la începutul lunii martie.

„Am venit să predăm amplasamentul către constructori și să începem lucrările mult așteptate, de introducere a rețelei de apă și canal în comunele adiacente municipiului Urziceni. Este un proiect măreț cu care ne și mândrim. Împreună cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, am muncit vreo cinci ani la acest proiect. La un moment dat, eram pe aproape de a spune adio acestui proiect. Multă lume și mulți cârcotași spuneau că e o poveste mai frumoasă. La un moment dat, am spus că nu trebuie să dăm satisfacție gurilor rele și acum am ajuns să semnăm acest contract – unul din cele mai mari proiecte, în valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Urmează ca suma să fie actualizată pe parcurs, probabil va ajunge la aproape jumătate de milioane de euro” – spune Constantin Savu, primarul din municipiul Urziceni.

La data de 19 februarie, operatorul ECOAQUA S.A. împreună cu autoritățile din Ialomița au organizat o ședință de dezbatere publică în comuna Coșereni, la care au participat: Eduard Grama, directorul ECOAQUA S.A., Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, Bogdan Mihai, administratorul public al CJ Călărași, Stan Ionuț, subprefectul județului Călărași, Eugen Ilie, director adjunct al operatorului ECOAQUA S.A., și alți funcționari, precum și directori de deconcentrate.

Toma Anton, viceprimar comuna Coșereni: „Avem un sistem vechi, din 1974, cu trei antene care s-au tras în anii trecuți pentru CAP, pentru școală, grădiniță și dispensarul veterinar. Ulterior, oamenii s-au racordat cum au putut. Nu avem stație de clorinare sau de tratare a apei.”

Participanții la ședință au adresat întrebări autorităților, care au oferit răspunsuri pentru a clarifica toate aspectele privind implementarea proiectului.

„Eu pot spune că am luat pulsul localității. Este un proiect mult așteptat de localitatea noastră, fiindcă din 2017 avem rețea de gaz. Avem o rețea veche de 20 de km. de apă, dar nu avem rețea de canalizare. Nu exista an în care locuitorii să nu mă întrebe despre începerea acestui proiect, mai ales că doi ani am fost în consiliul director al Ecoaqua. Știam foarte bine ce se întâmplă, numai că erau localități care ieșeau și intrau în proiect. Din cauza asta s-au făcut cele nouă revizii. De nouă ori s-a modificat proiectul” – a declarat Lucian Tudorache, primarul comunei Coșereni din județul Ialomița.

Continue Reading

Știri

Marius Dulce: „Lucrăm la capacitate maximă în Cartierul Măgureni”

Published

on

Marius Dulce le cere cetățenilor care locuiesc în Măgureni să se racordeze la rețeaua de apă și canal înainte de a începe asfaltarea străzilor. Lucrările din zonă sunt pe jumătate gata, iar după asfaltarea trotuarelor, urmează turnarea asfaltului, anunță primarul municipiului Călărași. 

„Lucrările de execuție ale obiectivului au ajuns la un procent de 50%, iar valoric la 25%. După asfaltarea trotuarelor, urmează turnarea de asfalt pe străzi. Aici valoarea investiției este cea mai mare”, a transmis Marius Dulce.

Continue Reading

Cele mai vizualizate