Connect with us

Știri

Strada Liliacului a fost asfaltată, pe o altă stradă s-a aruncat molozul din urma săpăturilor

Published

on

Recent s-a finalizat asfaltarea pe strada Liliacului. A fost scoasă piatra de râu, a fost completată structura cu piatră spartă, apoi s-a asfaltat pe o suprafață de 1337 mp. Totodată au fost reabilitate și trotuarele, valoarea lucrărilor ridicandu-se la 131.052,74 lei fără TVA. În timpul lucrărilor, s-a luat decizia înlocuirii rețelei de canalizare pe o porțiune de 60 ml.

foto: Primăria Mun. Călărași

foto: Primăria Mun. Călărași

Asfaltarea acestei străzi, un lucru bun făcut de autoritățile locale care au ținut cont de părerile călărășenilor. Numai că, așa cum poate unii s-au obișnuit deja cu „Doreii” care, ba se sprijină în lopată, dorm în șanțuri sau chiar în roabele cu care cară asfaltul, aceștia ne-au demonstrat încă odată că noi putem face mult mai multe decât putem percepe.

Drept dovadă, de aproape o lună de zile, pe Bulevardul 1 Mai, vis-a-vis de stația de epurare a apei sunt câteva tone de moloz, rezultate din săpăturile de pe str. Liliacului. În urmă cu o lună de zile, mai multe autobasculante de dimensiuni medii au venit, au răsturnat molozul și s-au făcut nevăzute.

Imaginile de mai sus sunt din 03.05.2018, orele 09.33 dimineața, moment în care muncitorii au descărcat prima mașină cu moloz, resturi de țevi din azbociment, folosite la fosta rețea de canalizare, pietre de râu și bucăți de beton.

La o ziua de când a fost aruncat molozul, muncitorii din cadrul  firmei ce au caștigat licitația pentru lucrările de asfaltare s-au gândit că Bulevardul 1 Mai nu ar fi o zonă tocmai prielnică pentru a arunca pământul de pe alte străzi finalizate, au început să ridice din molozul pe care l-au adus cu o zi în urmă. Evident că nu s-au ostenit prea mult să adune ceea ce au adus, lăsând maldărele de moloz în același loc mai bine de o lună…

foto: Cătălin Cojocaru – 04.05.2018

Vecinii spun că sunt nemulțumiți de modul cum sunt tratați de autoritățile locale. O doamnă ne-a spus că a bătut drumul până la primărie, degeaba. Nu s-a rezolvat nimic!

Am insistat puțin mai mult te acest subiect și l-am căutat pe cel ce coordonează activitatea echipei care s-a ocupat de asfaltarea str. Liliacului. Ne-a promis că va aduna molozul, că nu va rămâne așa. Asta acum două săptămâni.


Ce pretenții poți avea de la oameni, atâta timp cât muncitorii, supravegheați de oameni din administrația locală, aruncă moloz cu autobasculantele pe unde le vine? Cum ar fi, dacă fiecare ar arunca după plac, gunoi peste molozul ăsta? Cine se face vinovat? Cine e tras la răspundere?

foto: Cătălin Cojocaru - 04.06.2018

foto: Cătălin Cojocaru – 04.06.2018

foto: Cătălin Cojocaru - 04.06.2018

foto: Cătălin Cojocaru – 04.06.2018

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Știri

Lucrările de regenerare urbană din zona Jirlău avansează

Published

on

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐬̧𝐢 𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐚𝐯𝐫𝐨𝐦. S-a început turnarea stratului de asfalt colorat peste pista de biciclete. Lucrările sunt în grafic. Am discutat cu constructorul care ne-a dat asigurări că proiectul va fi finalizat în termenii contractuali.
Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.” – transmite primarul Marius Dulce, într-o postare pe o rețea de socializare.
Zona de intervenţie a proiectului este considerată zona suprafeţelor degradate reprezentate de suprafeţele situate în Zona de Vest a Municipiul Călărași (zona de mal din dreptul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, inclusiv Bazinul Iazului decantor Jirlău) şi Zona de locuit NAVROM, abandonate şi neutilizate şi transformarea lor în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate, utilizând măsuri conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanţare.
Proiectul urmărește reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate , vacante sau neutilizate din Zona de Vest și din Zona de Locuit Navrom situate în municipiului Călărași în vederea creșterii calității vieții, precum și îmbunătățirii imaginii localității.
𝐑𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬̧𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭𝐞:
◾️ Suprafață spații verzi create: 75.147 mp
◾️ Skate parc: 1.407 mp
◾️ Alei pietonale și spații de joacă (astfalt/ pardoseală elastică): 4.119 mp
◾️ Spații majore acces: 2.296 mp
◾️ Platforme pentru amplasare foișoare: 527 mp
◾️ Suprafață spații deschise create sau reabilitate în zonele urbane: 83.496 mp.

Continue Reading

Cele mai accesate articole