Connect with us

Știri

Strada Liliacului a fost asfaltată, pe o altă stradă s-a aruncat molozul din urma săpăturilor

Published

on

Recent s-a finalizat asfaltarea pe strada Liliacului. A fost scoasă piatra de râu, a fost completată structura cu piatră spartă, apoi s-a asfaltat pe o suprafață de 1337 mp. Totodată au fost reabilitate și trotuarele, valoarea lucrărilor ridicandu-se la 131.052,74 lei fără TVA. În timpul lucrărilor, s-a luat decizia înlocuirii rețelei de canalizare pe o porțiune de 60 ml.

foto: Primăria Mun. Călărași

foto: Primăria Mun. Călărași

Asfaltarea acestei străzi, un lucru bun făcut de autoritățile locale care au ținut cont de părerile călărășenilor. Numai că, așa cum poate unii s-au obișnuit deja cu „Doreii” care, ba se sprijină în lopată, dorm în șanțuri sau chiar în roabele cu care cară asfaltul, aceștia ne-au demonstrat încă odată că noi putem face mult mai multe decât putem percepe.

Drept dovadă, de aproape o lună de zile, pe Bulevardul 1 Mai, vis-a-vis de stația de epurare a apei sunt câteva tone de moloz, rezultate din săpăturile de pe str. Liliacului. În urmă cu o lună de zile, mai multe autobasculante de dimensiuni medii au venit, au răsturnat molozul și s-au făcut nevăzute.

Imaginile de mai sus sunt din 03.05.2018, orele 09.33 dimineața, moment în care muncitorii au descărcat prima mașină cu moloz, resturi de țevi din azbociment, folosite la fosta rețea de canalizare, pietre de râu și bucăți de beton.

La o ziua de când a fost aruncat molozul, muncitorii din cadrul  firmei ce au caștigat licitația pentru lucrările de asfaltare s-au gândit că Bulevardul 1 Mai nu ar fi o zonă tocmai prielnică pentru a arunca pământul de pe alte străzi finalizate, au început să ridice din molozul pe care l-au adus cu o zi în urmă. Evident că nu s-au ostenit prea mult să adune ceea ce au adus, lăsând maldărele de moloz în același loc mai bine de o lună…

foto: Cătălin Cojocaru – 04.05.2018

Vecinii spun că sunt nemulțumiți de modul cum sunt tratați de autoritățile locale. O doamnă ne-a spus că a bătut drumul până la primărie, degeaba. Nu s-a rezolvat nimic!

Am insistat puțin mai mult te acest subiect și l-am căutat pe cel ce coordonează activitatea echipei care s-a ocupat de asfaltarea str. Liliacului. Ne-a promis că va aduna molozul, că nu va rămâne așa. Asta acum două săptămâni.


Ce pretenții poți avea de la oameni, atâta timp cât muncitorii, supravegheați de oameni din administrația locală, aruncă moloz cu autobasculantele pe unde le vine? Cum ar fi, dacă fiecare ar arunca după plac, gunoi peste molozul ăsta? Cine se face vinovat? Cine e tras la răspundere?

foto: Cătălin Cojocaru - 04.06.2018

foto: Cătălin Cojocaru – 04.06.2018

foto: Cătălin Cojocaru - 04.06.2018

foto: Cătălin Cojocaru – 04.06.2018

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole