Connect with us

Sport

VIDEO/ Stadionul municipal din Călărași nu a fost omologat pentru Liga 1/ Termenul de licențiere a fost prelungit până pe 19

Published

on

Exact cum era de așteptat, stadionul municipal din Călărași nu a fost gata pentru omologarea în Liga 1. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost până astăzi. La vizita comisiei din Liga Profesionistă de Fotbal s-a constat faptul că lucrările nu au fost finalizate, motiv pentru care omologarea stadionului nu s-a mai făcut astăzi. Lucrările de modernizare a stadionului din Călărași sunt gata în proporție de 70%, lucru confirmat de oficialitățile care s-au implicat în modernizare stadionului.

Administrația locală, cât și cea județeană au fost prezente la acest moment care ar fi trebuit să fie unul istoric. Din păcate, comisia din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, a stabilit clar că stadionul municipal nu îndeplinește toate condițiile impuse, iar lucrările nu s-au finalizat la termenul stabilit. Toate acestea au condus la stabilirea unui nou termen pentru verificarea lucrărilor, omologarea stadionului în Liga 1 este pe 19 iulie 2018.

Chiar și în ziua în care stadionul municipal „Ion Comșa” ar fi trebuit să fie omologat pentru ca echipa noastră să joace acasă, muncitorii din stadion, angajați pentru a executa lucrările de reabilitare și modernizare a stadionului munceau din greu. Și în timpul verificărilor comisiei din Liga Profesionistă de Fotbal, lucrările efectuate pe stadion nu s-au oprit.

Vizita comisiei a început puțin după ore 10.30, așa cum s-a stabilit. La discuții au participat: Florin Brișan – președintele A.F.C Dunărea Călărași, o comisie formata din 20 de jandarmi specialiști ai Inspectoratului de Jandarmerie care au evaluat măsurile se siguranță, securitate și acces în stadion, Marian Dinulescu, vicepreședinte CJ Călărași; Viorel Ivanciu – viceprimarul municipiului; Tudone Dumitru-jurist; Gheorghe Marian- director Direcția Tehnică a P.M.C.; Moldoveanu Marian – șef-serviciu S.P.P.S.V.C.; și câteva societăți comerciale care sunt într-o strânsă colaborare cu autoritățile locale din municipiul nostru.

Stadionul nu arată foarte bine, sunt mai multe lucruri de făcut pentru a se ajunge acolo unde și-au propus finanțatorii clubului de fotbal. Turnicheții se montau în timp ce comisia își desfășura activitatea pe stadion. Câteva alei erau asfaltate, se căra pământul scos în urma lucrărilor și alte lucruri ce țin atât de aspectul stadionului, cât și de necesitatea implementarii acestora.

Din discuțiile purtate între comisia  Ligii Profesioniste de Fotbal, administrația locală, județeană și conducerea clubului A.F.C. Dunărea Călărași au rezultat un nou termen stabilit pentru a se realiza o nouă evaluare a stadionului.

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Judeațean Călărași a participat la vizita organizată în stadion. Alături de președintele C.J. Călărași s-a aflat Daniel Drăgulin, edilul municipiului. Împreună au vizitat stadionul, au  schimbat idei și au tras concluzii comune. Ceea ce s-a făcut până la acest moment în stadion e bine.

Eforturile tuturor au fost recunoscute astăzi de reprezentanții LPF. Dacă vremea ne va fi partener bun, vom termina întreaga investiție în scurt timp. Mulțumesc celor implicați în tot procesul de modernizare, iar suporterilor le transmit sprijin și răbdare. Vom juca acasă în condiții optime.” – a afirmat Vasile Iliuță pe pagina oficială a instituției pe care o conduce

MATERIALUL VIDEO VA FI ÎNCĂRCAT ÎN CURÂND

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Ifteni Bianca Camelia, campioană la Balcaniada de Canotaj 2023. Sportiva a câștigat medalia de aur

Published

on

Într-un nou triumf remarcabil pentru canotajul românesc, tânăra și talentata Ifteni Bianca Camelia, reprezentanta CSM Călărași, a adus acasă medalia de aur la Campionatul Balcanic de Canotaj din 2023. Performanța sa uluitoare vine în urma victoriilor anterioare la Campionatele Europene și Campionatele Mondiale de canotaj din același an.

Competiția de prestigiu, care a adunat peste 200 de sportivi sub 19 ani din 9 țări, s-a desfășurat pe lacul Lebăda din România, pe o pistă olimpică de 2000 de metri cu 10 culoare. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Federației Române de Canotaj, a Agenției Naționale pentru Sport și a Primăriei orașului Pantelimon.


Ifteni Bianca Camelia a demonstrat din nou că este o forță de neoprit în canotaj, dominând proba de simplu vâsle și obținând aurul mult dorit pentru România. Succesul său remarcabil a fost posibil și datorită susținerii antrenorului său, prof. Daniel Banățeanu, și a întregii echipe de canotaj a României.

Această realizare istorică a fost însoțită de inaugurarea primei piste olimpice de canotaj din România, ceea ce marchează un moment deosebit în dezvoltarea sportului național. Noua pistă va deschide uși spre noi succese și va contribui la formarea viitoarelor talente din canotajul românesc.

În numele întregii țări, felicităm cu mândrie pe Ifteni Bianca Camelia, o adevărată campioană și un exemplu de perseverență, pe antrenori, pe toți sportivii români medaliați și pe toți cei implicați în susținerea canotajului românesc. Această victorie este un motiv de bucurie și inspirație pentru toți iubitorii sportului din România.

Continue Reading

Sport

Clubul Sportiv Fortus Călărași, prezent la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness din Sibiu. Vezi ce rezultate au obținut sportivii călărășeni

Published

on

Președintele ACS Fortus Călărași, Nelu Basfalion, este mândru să împărtășească cu bucurie rezultatele remarcabile obținute de Clubul Sportiv Fortus Călărași la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness, desfășurate în perioada 29 august – 03 septembrie, în orașul Sibiu. Acest oraș a oferit un cadru excelent pentru un eveniment sportiv de înaltă calitate, atrăgând 1.000 de sportivi din toate colțurile țării.

Competitivitatea la acest eveniment a fost cu adevărat la un nivel excepțional, iar performanțele sportivilor au fost impresionante. Culturismul și fitnessul au atras sportivi de toate vârstele, de la cadeți și juniori la seniori și masters, subliniind caracterul accesibil și deschis al acestui sport pentru toate categoriile de vârstă. Acest lucru promovează un stil de viață activ și sănătos, oferind oportunități pentru dezvoltarea sportivilor de la începători la avansați și încurajând interacțiunea între generații diferite de sportivi.

Clubul Sportiv Fortus demonstrează un nivel excepțional de devotament și pasiune pentru acest sport prin participarea consecutivă la toate edițiile de campionate naționale începând din 1999.


La această ediție, președintele clubului Fortus, Nelu Basfalion, a fost însoțit de patru sportivi talentați: Florinel-Gabi Tamașanu, câștigătorul medaliei de bronz la categoria Men’s Classic Physique +180cm seniori, Sebi-George Iorga, medaliat cu bronz la categoria culturism 70kg la juniori mici, Madalin-Adrian Voicu, clasat pe locul VI la categoria Games Classic Bodybuilding juniori mici, și Mario-Luca-Cristian Constantinescu, care s-a plasat în primii zece la categoria 60kg la juniori mici.

Mulțumirile sincere ale domnului Nelu Basfalion se îndreaptă către sportivi pentru rezultatele obținute, dorindu-le succes în viitoarele competiții și cât mai multe medalii!

De asemenea, exprimă recunoștința față de sponsori și persoanele care au ales să direcționeze 3,5% din impozitul anual pe salariu pentru a susține Clubul Sportiv Fortus Călărași, un club privat cu resurse limitate, care se susține singur.

Continue Reading

Fotbal

Dunărea Călărași este pe linia de plutire

Published

on

Pentru a salva clubul de fotbal Dunărea Călărași de la faliment, a fost nevoie de o restructurare și de scăderea salariilor. Acum, cu ajutorul Mihaelei Stână, administratorul judiciar al clubului și cu al noului director sportiv, Remus Mamoc, clubul reușește să funcționeze. Vasile Iliuță, președinte al Consiliului Județean, spune că instituția rămâne în sprijinul clubului, fiind singurul finanțator. 

Într-o conferință de presă, cei trei au prezentat principalele obiective și modificările aduse la nivelul clubului Dunărea 2005 Călărași. 

„Salut antrenorii care și-au asumat provocarea de a salva echipa de la retrogradare. Lucrurile nu s-au întâmplat așa cum am prevăzut. Astăzi suntem în situația în care trebuie să regândim formarea echipei Dunărea 2005. Împreună cu Mihaela am adoptat niște proceduri noi pe care ea, în calitate de administrator financiar, le-a impus împreună cu finanțatorul –  Consiliul Județean Călărași”, a transmis Vasile Iliuță. 

Potrivit acestuia, principalul obiectiv este revenirea în Divizia B și chiar în Divizia Națională cu o echipă competitivă. 

Planul de reorganizare gândit de Mihaela Stână, administrator judiciar 

Mihaela Stână spune că la momentul deschiderii procedurii de insolvență, acum doi ani, situația era destul de gravă – conturile clubului erau blocate, salariile nu puteau fi plătite, iar datoriile erau destul de mari. A fost nevoie de o restructurare și de scăderea salariilor tuturor celor care au acceptat să rămână în club. „Altfel nu ai cum să faci față”, a spus ea. 

Astăzi, clubul a ajuns pe linia de plutire și lucrurile funcționează – curentele și salariile sunt plătite și nu există datorii:  „Salariile sunt plătite în timp, bineînțeles cu ajutorul Consiliului Județean. Sunt trei membrii fondatori, dar unul singur îl finanțează”, spune Mihaela Stână. 

„Nu am dorit în niciun moment să trecem în faliment, deși se putea. Datoriile erau șterse și se înființa un alt club, dar nu am dorit acest lucru. Președintele Consiliului Județean a susținut foarte tare această echipă de fotbal și drept dovadă ea funcționează în continuare”, a mai spus administratorul judiciar al clubului Dunărea Călărași. 

Planul de organizare se va desfășura pe o perioadă de trei ani.  

Remus Mamoc, noul director sporitv 

Remus Mamoc a declarat că principalul obiectiv este clar promovarea în Divizia B, și își propune să mai aducă atât doi jucători pentru a completa echipa, cât și un preparator fizic în sprijinul jucătorilor. 

 „Era un lot cu foarte mulți juniori fără experiență și în majoritatea meciurilor valoarea cea mai mare au avut-o jucătorii cu experiență. Sunt 6-7 jucători care au rămas în noul lot. Cu ei vom forma un schelet care să ne ajute să mergem mai departe cu echipa. Am adus jucători noi de la Farul Constanța, Buzău. Sunt 14 jucători noi. Din cei vechi au plecat undeva la 12 jucători. Sper să facem o figură frumoasă în noul sezon”, a spus acesta. 

Noul sezon va începe pe 26 august. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate