Connect with us

Știri

VIDEO. Sorinel Vrăjitoru s-a urcat pe Pasajul de la Drajna. Ce se întâmplă cu șantierul Portului Turistic din Călărași

Published

on

Fostul deputat PSD Sorinel Vrăjitorul, care acum lucrează la Ministerul Transporturilor în aparatul propriu al ministrului Sorin Grindeanu, a făcut o dezvăluire neașteptată în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Călărași din 9 februarie 2023. El a recunoscut că nu a fost pregătit pentru conferință, deoarece venea de la șantierul pasajului de la Drajna, care este aproape de finalizare. Cu toate acestea, fostul deputat a adus precizări cu privire la finanțarea portului turistic de ambarcațiuni ușoare, care a fost făcută în timpul mandatului său și consideră că este cea mai mare finanțare venită pe componenta de infrastructură turistică din județul Călărași în ultimii 30 de ani.

Cu toate acestea, există o problemă tehnică care necesită un nou proiect tehnic, ceea ce va însemna o întârziere pentru acest obiectiv extrem de important pentru orașul și județul nostru. În ceea ce privește pasajul de la Drajna, Sorinel Vrăjitorul a declarat că lucrurile sunt avansate și speră ca pasajul să fie gata la sfârșitul lunii aprilie.

„Vă fac o dezvăluire acum – nu am fost pregătit pentru această conferință de presă. Vin din șantierul pasajului de la Drajna. Nu am ajuns la promenadă, în schimb situația portului turistic mă interesează. După cum bine știți, finanțarea acestui port turistic de ambarcațiuni ușoare a fost făcută în timpul mandatului când eram deputat. PSD a adus o finanțare și cred că poate este cea mai mare finanțare venită pe componenta de infrastructură turistică din jud. Călărași în ultimii 30 de ani. O sumă importantă în care Guvernul României a fost aproape de noi, de călărășeni. Din câte înțeleg, există o problemă tehnică. Acolo se va face un alt proiect tehnic, dar asta înseamnă întârziere pentru noi și pentru acest obiectiv extrem de important pentru orașul și județul nostru. În ceea ce privește pasajul de la Drajna, vin din șantier. Lucrurile sunt avansate, sperăm ca la sfârșitul lunii aprilie, și sper să nu fie un termen optimist, să fie gata pasajul.” a precizat fostul demnitar în cadrul conferinței de presă susținută în data de 9 februarie la sediul Primăriei Călărași.

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole