Connect with us

Știri

VIDEO. Răzvan Meseșeanu, noul membru al echipei PRO România, la Călărași

Published

on

PRO România Călărași are un nou membru. Meseseanu Razvan s-a alăturat formațiunii politice pe care Victor Ponta o conduce din luna februarie a anului trecut. În urmă cu fix o lună, demisia lui Meseseanu Razvan din calitatea de vicepreședinte și de membru în cadrul Partidului Social Democrat a fost depusă la sediul PSD Organizaţia Judeţeană Călăraşi

Decizia fostului membru de a intra în PRO România a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă ce s-a organizat joi, 18 aprilie la sediul partidului din Calarasi.

„Într-o lună de zile, de când am anunţat că mă retrag din PSD, am meditat asupra ceea ce am de făcut în continuare. Au fost o serie de oferte şi m-am hotărât ca pasul pe care doresc să-l fac, să fie în ideea de a fi PRO. Că e şi PRO România, întâmplător numele unei formaţiuni politice, este cu atât mai îmbucurător. În rest, las să aprecieze fiecare membru al colectivităţii din judeţul şi municipiul Călăraşi, din fiecare localitate pe care o voi vizita împreună cu colegii mei să aprecieze ce am făcut. Să ne asculte ideile şi să fim cât mai mulţi la vot. Prima mea idee este să nu fim neapărat mulţi cu adeziune ci să fim mulţi cei care să voteze PRO România”  a declarat Răzvan Meseșeanu în cadrul conferinţei de presă care s-a desfășurat la sediul partidului.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/320003038661878/

Constantin Iacov, secretar general în cadrul partidului PRO România a participat la conferință și a declarat despre Răzvan Meseșeanu va fi alături de Cosmin Dragomir, astfel, cei doi vor forma o echipă ce va coordona activitatea politică a partidului la nivel județean.

„Începând de azi, s-a hotărât ca şi Răzvan să fie coordonator al PRO România Călăraşi. Împreună cu Cosmin Dragomir va trebui să lucreze la pregătirea alegerilor din 26 mai. Sperăm ca în următoarea săptămână să vină şi alţi colegi de-ai noştri de la PSD şi uşor – uşor să putem reclădi şi în Călăraşi social – democraţia, noi regândind-o ca un curent social – liberal al PRO România” – Constantin Iacov, secretar general în cadrul partidului PRO România

„Toți ne dorim ca România să se dezvolte și noi putem să contribuim la asta. Orice firmă care investeste; orice persoană care plătește taxe; orice profesor care educă sau orice medic care vindecă; orice sindicat care își apără membrii și orice ONG care luptă pentru schimbarea situațiilor existente; orice funcționar care trebuie să fie eficient în serviciul public și nu doar obedient față de partidul care guvernează.

Din păcate, opoziția politică este doar opoziție și nu alternativă. Noi nu vrem la guvernare înainte de legitimarea printr-un vot democratic. Prin prezența și activitatea noastră vom forța partidele clasice să sprijine proiectele noastre sau să se ducă în mod rapid spre zona extremă a electoratului captiv. Suntem constienți că există, și în politică la fel ca în sport, galerii de oameni care trăiesc doar pentru credința oarbă în propria echipă și pentru ura față de adversari. Însă cei mai mulți din societate își doresc acele proiecte echilibrate care să asigure stabilitate și predictibilitate în dezvoltare.

Referitor strict la Călăraşi vom realiza o analiză a structurii actuale: unde avem comunităţi în care s-a început munca politică şi ce le trebuie, unde suntem deficitari şi de ce, vom încerca să acoperim toate secţiile de votare cu oameni responsabili, care să înţeleagă foarte clar rolul din ziua votului şi noaptea numărării; vom organiza tot ceea ce înseamnă resursa umană şi materială pentru a avea şanse în lupta cu PSD, PNL şi celelalte forţe politice. Ne vom stabili responsabilităţi, zone şi termene până la care să acoperim misiunile PRO ROMÂNIA CĂLĂRAŞI. Nu ne va fi simplu nici nouă, dar nici adversarilor noştri cu noi, suflându-le în ceafă.

Vom iniţia întâlniri cu militanţii PRO, cu simpatizanţii acestui  partid, cu doritorii unei noi formaţiuni politice la care vor participa şi liderii naţionali Victor Ponta, Corina Cretu sau Mihai Tudose, protagoniştii listei PRO ROMÂNIA pentru Alegerile EUROPARLAMENTARE din 26.05.2019.” – declară Răzvan Meseșeanu în cadrul conferinței de ieri

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Ecoaqua Călărași a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră a blocurilor N28 / N29

Published

on

Începând cu data de miercuri, 26 mai a.c., operatorul ECOAQUA S.A. CĂLĂRAȘI a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră aferentă blocurilor N28 – N29 din municipiul Călărași.

Vă reamintim că operatorul ECOAQUA demarează o campanie de informare

Operatorul ECOAQUA S.A. Călărași demarează o campanie de informare și de conștientizare către toți consumatorii cu privire la modul inconștient și nepăsător de aruncare a deșeurilor în rețeaua de canalizare.

Pe primele locuri printre cauzele care determină colmatarea/înfundarea sistemului de canalizare sunt 𝐧𝐞𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐥 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞. Din nefericire pentru noi, cât și pentru dumneavoastră, acest lucru duce la refularea sistemului de canalizare inclusiv în imobile.

Continue Reading

Știri

UPDATE/ GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU BIJUTERII DIN AUR, DESTRUCTURATĂ

Published

on

În urma celor peste 200 de percheziții, efectuate, la data de 25 mai a.c., de Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au fost ridicate peste 21 de kg de bijuterii din aur în valoare de aproximativ 5.000.000 de euro , 147.293 de lei, 19.327 de euro, 765 de dolari, 89.580 de lire turcești și 10 lire sterline, 3 autoturisme, un pistol cu bile din cauciuc, deținut fără autorizație, 1.860 de țigarete, 192 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pe teritoriul național și 22 de parfumuri de diferite mărci.

De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar în urma audierilor, a fost dispusă reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, față de 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Reamintim că, la data de 25 mai 2022, Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat peste 200 de percheziții domiciliare, în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, precum și în municipiul București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu aur.

Începând cu luna iulie 2021, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun. Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale).

În vederea minimizării riscurilor, membrii grupului infracțional organizat se deplasau în Turcia unde vizualizau marfa de contrabandă, negociau cantitățile și prețurile, aceasta fiind expediată, prin intermediul altor autocare decât cele cu care călătoreau aceștia. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au stabilit relații cu șoferi de încredere, care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să disimuleze coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

Din judeţul Constanţa, municipiile Constanţa şi Medgidia, s-au efectuat în mod constant numeroase curse cu autocarul către Turcia, fiind introduse în țară de către membrii grupului, săptămânal, uneori de mai multe ori pe săptămână, colete cu aur în vederea comercializării la negru.

Grupul infracțional organizat a avut o activitate infracțională intensă, dezvoltând o adevărată rețea de distribuție de bijuterii de aur, folosind în acest scop multe alte persoane dispuse să ia parte la aceste activități ilicite, în schimbul obținerii de venituri ilegale generoase.

Pe parcursul urmăririi penale, au fost depistate două transporturi efectuate în septembrie 2019 și februarie 2022, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme de bijuterii din aur.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului infracțional organizat au desfășurat activități de camată, aceştia acționând cu precădere pe raza orașului Medgidia și a localităților limitrofe din județul Constanța. Astfel, aceștia au acordat ca îndeletnicire diverse sume de bani cu titlu de împrumut, în vederea perceperii de dobânzi lunare, operațiunile derulându-se în afara cadrului legal ce reglementează condițiile în care își pot desfășura activitățile entitățile financiare nebancare, fiind folosită în acest scop casa de amanet de pe raza Municipiului Medgidia.

Banii proveniți din infracțiunile de contrabandă, camătă, evaziune fiscală și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au fost investiți în imobile sau schimbați și transferați în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite al acestora.

Toți membrii aflați în eșaloanele superioare ale grupării dețin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanțe de lux, etalând un mod de viață opulent, existând o disproporție vădită între veniturile obținute în mod legal și stilul de viață afișat.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Garda de Coastă.

La activități, au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice (rol de coordonare), I.G.P.F. – Garda de Coastă, D.C.C.O., structurilor de combatere a criminalității organizate din țară, structurilor de investigații criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și SAS, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Știri

Cod galben: descărcări electrice și intensificări ale vântului, în județul Călărași

Published

on

COD GALBEN – Instabilitate atmosferica accentuata, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii, 55-75 km/h, averse torentiale si izolat grindina, 15-20 l/mp, izolat 30 l/mp. Interval 26.05.2022 orele 13:00-20:00. ISU Calarasi

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro