in

VIDEO / Primarul Orașului Lehliu Gară, Iulian Iacomi: “Am dus la bun sfârșit tot ce am propus cetățenilor, poate chiar mai mult”

A decis să renunțe la funcția de deputat PSD pentru a se întoarce în Primăria Orașului Lehliu Gară pentru a duce mai departe proiectele începute. Primar din anul 2008, Iulian Iacomi a reușit tot ce și-a propus din punct de vedere administrativ. Orașul care se află la 70 km de reședința de județ are două sate aparținătoare, Răzvani și Buzoieni,  care se află în prin proces de dezvoltare.  

Jurnaliștii CălărașiPRESS.ro continuă și în această toamnă seria de interviuri și reportaje din localitățile călărășene. Ne-am oprit de această dată în Lehliu Gară, acolo unde am avut plăcerea de a-l întâlni pe omul care a reușit să aducă prosperitatea încă din 2008 în orașul Lehliu Gară, primarul social-democrat Iulian Iacomi.

Primarul Iulian Iacomi: “Orașul Lehliu Gară este un oraș în plină dezvoltare, iar în acest moment este un adevărat șantier pe care se lucrează intens. Acum lucrăm la rețeaua de canalizare, suntem pe ultima sută de metri. Din 2008 de când am luat mandatul de primar am încercat să modernizez și reabilitez tot ce înseamnă sistem de apă și canal. Valoarea proiectului finanțat prin Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II – este de 6 mil. de lei, bani ce vor fi folosiți pentru finalizarea proiectului de modernizare a sistemului de apă-canal. Foarte mulți cetățeni îmi reclamau aceste probleme, iar acum suntem înn linie dreaptă. Sper ca în primăvara anului 2020 să se realizeze recepția.

STRĂZILE DIN RĂZVANI ȘI BUNZOIENI VOR FI ASFALTATE

O altă vese bună pentru locuitorii din orașul Lehliu Gară și satele Răzvani și Bunzoieni: Edilul Iulian Iacomi a reușit să depună un proiect important pentru asfaltarea a nu mai puțin de 22 de străzi în Răzvani, 12 străzi în Buzoieni și 29 în orașul Lehliu Gară. Valoarea proiectului este de 39.360.498 lei

GAZE NATURALE PENTRU CELE DOUĂ SATE

Nici proiectul rețelei de gaze naturale pentru Răzvani nu a rămas în urmă. Cei peste 15 km ce urmează a fi finalizați în anul 2020 sunt în lucru, iar pana în vara anului viitor, primarul Iulian Iacomi vrea să se bucure alături de oamenii care l-au ales pentru toate realizările sale. va avea gaze naturale. Valoarea proiectului se ridică la 3.134.000 lei lei Așasadar, promisiunile electorale din ultima campanie pentru alegerile locale au fost realizate. Anul următor toate străzile din Lehliu Gară vor fi asfaltate în proporție de 100%, adică 29 de străzi vor fi asfaltate până anul viitor.

STADIUL PROIECTELOR AFLATE ÎN DESFĂȘURARE

Un alt proiect, de această dată finanțat prin AFIR care are o valoare de 681.008 lei  – amenajarea parcului din fața Primăriei Orașului Lehliu Gară. Realizare bază sportivă TIP1 – proiect realizat prin Compania Națională de Investiții.

Proiectul Ketanes – Măsuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizată din Răzvani, un proiect POCU s-au alocat de la 12.03.2018 și până la 11.03.2021 o sumă considerabilă. Astfel 17.544.546 lei au fost alocate accesului și participării la educație a 200 copii (150 romi, 50 alte etnii), și 50 adulți defavorizați. 90 preșcolari vor beneficia de pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte, ateliere ematice, școli de vară, 90 de părinți vor fi implicați în programe de educație parentală, 110 elevi din ciclul primar și gimnazial vor beneficia de programul Școală după Școală și 50 adulți vor participa la programul cunoscut sub numele de “A doua șansă”.

Numărul total al celor ce participă la acest proiect este de 376 persoane din Răzvani (326 rromi, 50 nerromi, minim 35% femei sunt angajate și integrate ocupațional pe piața muncii. Se desfășoară cursuri de calificare ca agent curățenie clădiri și mijloace de transport, lucrător în alimentație, agent dezinfecție, deratizare, dezinsecție, lucrător în comerț, agent securitate, operator introducere date, prelucrare date. 130 persoane dintre acestea vor fi sprijinite în vedeerea ocupării unui loc de muncă. 56 persoane dezavantajate din Razvani urmează cursuri și 10 dintre acestea sunt inițiate în afaceri. 56 persoane urmează un program de dezvoltare a competențelor, 10 dintre ele urmînd a primi finanțare de pînă la 40 000 euro. 751 persoane (551 adulți și 200 copii) vor beneficia de servicii de asistență socială, de servicii de evaluare a stării de sănătate, consultații și tratamente stomatologice.

Vor fi reabilitate 80 de locuințe și se vor realiza lucrări de igienizare, reabilitare sau reparații. 200 persoane dezavantajate vor beneficia de asistență juridică pentru reglementarea actelor de proprietate, posesie și cadastru. Primăria Lehliu Gară este singura care a reușit să aplice în acest proiect dintre primăriile din jud. Călărași.

CĂMIN CULTURAL MODERN, CONDIȚII EUROPENE

Căminul Cultural din Lehliu Gară reprezintă o altă prioritate pentru edilul social-democrat Iulian Iacomi. Toamna aceasta au început lucrările pentru extinderea alimentării cu energie electrică în cartierul nou și scoaterea din circuitul silvic a unor suprafețe de teren.

SPITALUL ORĂȘENESC LEHLIU VA FI MODERNIZAT

Un alt proiect foarte important pe care Iulian Iacomi în are în atenție constră în reabilitarea și modernizarea Spitalului Orășenesc Lehliu Gară. Suma alocată prin finanțare venită din partea Guvernului României se ridică la 17.000.000 lei, iar investițiile importante nu se vor opri aici. Un centru medical modern, dotat cu aparatură de ultimă generație și medici de specialitate va putea intra în folosința cetățenilor din Lehliu și nu numai în următoarea perioadă.

OAMENII SUNT SINCERI ȘI STIU SĂ APRECIEZE

Oamenii din Lehliu știu bine să  apreciaze toate aceste eforturi și demersuri pe care primarul Iacomi Iulian le-a făcut pentru a aduce bunăstarea orașului Lehliu și satelor aparținătoare Răzvani și Bunzoieni. Am intervievat cetățenii din Lehliu și i-am întrebat dacă primarul Iacomi își face treaba în primărie. Răspunsurile cetățenilor au fost unele sincere și directe, poate prea sincere:

“Omul ăsta pe care l-am ales din nou la alegerile parțiale a venit aici pentru noi, să face în continuare ceea ce a începtul prin 2009. Trebuie să recunoască toată lumea că există dorință de mai bine, dar la fel de bine putem spune că fața acestui oraș este complet schimbată, totul datorită omului care susține PSD, primarul Iulian Iacomi. Fratele lui de la Dor Mărunt, un alt om care merită respect. Mergeți și întrebați alți oameni de aici, vă convingeți singuri.” – spune o pensionară

“Ați venit aici să filmați ce? Leliu are ce să vă arate, mergeți în Călărași, spre Borcea, acolo să vedeți cum arată un primar la care nu îi pasă de nimic. Aici încă este bine. Să ne rugăm la Dumnezeu să termine ce și-a propus primarul, altfel suntem terminați.”

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PSD/ Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor au efectuat o vizită în judeţul Arad

VIDEO. Virgil Dumbravă: “Din 2020 până în 2024, primarul nu va avea bani să facă nimic”