in

VIDEO. SJU | Bogdan Mihai: „Suntem în mijlocul valului 4 al pandemiei de Covid

Joi, 16 septembrie a,c., la sediul organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași a avut loc o conferință de presă la care a participat Bogdan Mihai, managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași. Acesta a declarat pe fondul valului 4 de covid 19 faptul că majoritatea pacienților care ajung la ATI sunt nevaccinați.

„La momentul acesta, Spitalul Județean de Urgență are 10 paturi ATI din care în prezent, 9 sunt ocupate, ieri au fost toate și în același timp avem un număr foarte mare de pacienți non-covid pe care trebuie să-i tratăm. La momentul acesta sunt internați 231 de pacienți. Suntem în discuții pentru mărirea numărului de paturi. Din analiza efectuată până în prezent, majoritatea celor care ajung pe ATI sunt pacienți nevaccinați. Din perspectiva materialelor de protecție am asigurat câteva stocuri considerabile la acest moment însă evoluția pandemiei ne poate duce într-o zonă în care aceste stocuri să nu mai fie suficiente„, a declarat Bogdan Mihai în conferință

Întrebat despre stadiul lucrărilor pentru noul corp al unității medicale, managerul a declarat că activitatea de modernizare nu s-a oprit. “Se lucrează la contrucția noului corp, eu spun într-un mod destul de alert„.

Autorităţile din Călăraşi au început procedurile pentru demararea lucrărilor de construcţie a noului corp de spital. Contractul pentru noua clădire cu cinci etaje din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a fost semnat recent, iar investiţia se ridică la 86,2 milioane de lei.
Cristian Erbaşu, reprezentantul Grupului de Construcţii Erbaşu, compania care lucrează pentru CNI, a fost la Călăraşi pentru discuţii tehnice cu executivul Consiliului Judeţean Călăraşi şi cel al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

„Se preconizează ca în luna martie 2021 să se predea amplasamentul constructorului, până atunci eliberându-se zona de imobilele aflate pe terenul destinat obiectivului“, a declarat Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi.   Contractul pentru construirea noului corp a fost semnat recent, iar investiţia se ridică la 86,2 milioane de lei. În noua clădire vor exista spaţii pentru secţiile de imagistică (CT şi RMN), neurologie, psihiatrie, geriatrie, oncologie, pediatrie, obstetrică-gincologie, chirurgie plastică, neonatologie, însumând în total 230 de paturi.    „Investiţia are o durată de realizare de 40 de luni”, a explicat Eduard Grama, directorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi.  

Prin proiectul Companiei Naţionale de Investiţii se vor asigura modernizarea şi eficientizarea în ansamblu a Spitalului Judeţean în conformitate cu cerinţele europene. Noul corp de clădire va comunica cu corpurile de clădire deja existente ale spitalului şi va prelua funcţionalitatea actuală a 3 corpuri. Investiţia de 86,2 milioane de lei are o durată de realizare de 40 de luni, din care 4 sunt dedicate activităţii de proiectare.

1 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ANUNȚ | Primăria Municipiului Călărași solicita aviz de gospodărire a apelor

VIDEO. PMC | Eduard Grama: Am finalizat 80% din proiectele găsite în Primărie