Connect with us

Știri

VIDEO. Nicolae Rîjnoveanu atacă politicienii care au transformat instituțiile de învățământ în sedii de partid

Published

on

Prezent în cadrul Conferinței de Alegeri a organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași, primarul Nicolae Rîjnoveanu, desemnat vicepreședinte al structurii județene, a luat respirația sălii cu discursul spumos pe care l-a avut, în care a cerut conducerii PSD să-și încline atenția asupra colegilor din PNL, care au transformat instituțiile de învățământ din județul Călărași, în filiale de partid.

“Aș vrea să mă aplec puțin asupra cuvintelor domnului președinte care se bucură de tot respectul meu, dar una e să câștigi alegerile într-o localitate unde votează peste 5000 de votanți și obții peste 60%, și alta e să câștigi alegerile într-o localitate cu 1800-2000 de votanți, sau 3000 de votanți. Trebuie să înțeleagă acest lucru. Eu, cel puțin până acum, am fost de acord și cu modul de împărțire a rectificării de buget ținând cont de această caracteristică, anume procent câștigat la alegeri. Poate, de acum încolo, să nu mai fiu supărat și să dea Dumnezeu să fie adevărat ceea vă spun acum și într-adevăr să fie o împărțire echilibrată în funcție de numărul de cetățeni din localitate. Asta e reprezentativ și asta trebuie să înțelegem.

Ceea ce pot să vă mai spun este că toți primarii cu care a venit domnul președinte Iliuță în organizația noastră, trebuie să înțelegeți că, de fapt, ei au venit din nou la stupi. De aici plecaseră și vântul, dacă ești un fin observator, vezi în ce parte bate de fapt. Cei vreo 14 sau 18 talibani au rămas împământeniți aici cu toate greutățile care au trecut peste noi. Nu a putut să ne clintească absolut nimic, fapt pentru care domnul președinte, Marcel Ciolacu, a căutat să ne convoace la o mică adunare, ținând cont de noi – talibanii aceia care doream o altă treabă. Noi ne-am dus cu o strategie a noastră, dânsul a venit cu strategia lui și a domnului Stănescu. Într-adevăr a primat a dumnealor, adică înțelegea noastră, a talibanilor, că e necesar să-l aducem în mijlocul nostru pe Vasile Iliuță.

Sunt mândru de dumneavoastră, sunt mândru de oamenii mei, sunt mândru de organizația mea. Cine a fost prezent la adunarea generală a organizației noastre a putut să-și dea seama că la Roseți există o forță, chiar dacă primarul localității a îmbătrânit. V-aș ruga să mă înțelegeți că o să las în urma mea un om de nădejde pentru PSD, care se mă înlocuiască.
Vreau să informez conducerea națională că la nivelul județului ăstuia, nu se ia nicio măsură privitor cu învățământul și revin, am avut adunarea generală pe județ la seniori și am luat această poziție, am avut-o și cu organizația femeilor. Tot aceeași poziție am luat-o cu tineretul. Hai să ne deșteptăm. Am impresia că cineva nu e sănătos – învățământul a ajuns, pur și simplu, filiala PNL-ului. Ați văzut ce s-a întâmplat la Costinești cu tinerii din PNL, cu educația pe care o promovează ei.

Noi cel puțin trebuie să fim atenți să nu lăsăm această misiune grea pe spinarea lor. M-am adresat seniorilor noștri și le-am spus că totul depinde de noi, să le facem educație tinerilor pentru că ei sunt viitorul acestei țări. În școli să se termine odată cu politica, că dă dracii în ea.” – a declarat, în Conferința Județeană de Alegeri a PSD Călărași, Nicolae Rîjnoveanu, vicepreședinte PSD și primar al comunei Roseți.

Știri

Blocată în apartament, o bătrână a sunat la 112 pentru ajutor, însă nu le-a permis salvatorilor să spargă ușa

Published

on

O pensionară din Călărași a solicitat sprijinul autorităților în această după-amiază apelând numărul de urgență 112 prin care anunța în dispeceratul pompierilor că este blocată în locuință, precizând că cineva i-ar fi sustras cheile din apartament, în ciuda faptului că ușa apartamentului era încuiată.

Continue Reading

Știri

Chiriașul asasin din Călărași a fost condamnat. Daune morale de 200.000 de euro

Published

on

După mai bine de cinci luni de la faptă, chiriașul din Călărași care și-a omorât proprietarii locuinței pe de strada Grivița în care stătea de mai mult timp, a fost condamnat pe viață pentru dublul asasinat pe care l-a comis cu sânge rece, motivat de ultimele scandaluri  pe care le-ar fi avut cu proprietarii locuinței. Bărbatul trebuie să plătească familiilor, drept daune morale, suma de 200.000 euro către părțile civile.

Eliberat din închisoare în luna februarie 2020, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor în cursul anului 2015, asasinul locuia în chirie pe strada Grivița din luna aprilie 2020 împreună cu un alt bărbat care era internat de aproximativ două luni într-o unitate spitalicească din Călărași. Asasinul a jucat rolul chiriașului care și-a găsit proprietarii morți în casă, însă la audieri a recunoscut totul. El a fost cel care a anunțat prin 112 crima săvârșită.

Anchetatorii au descoperit că bărbatul a folosit un cuțit de bucătărie cu mâner de culoare alb cu albastru cu lungimea de 13 cm şi lamă de 20 cm. Criminalul a aplicat peste 20 de lovituri de cuțit proprietarului casei.

Ștefan Caloianu a fost condamnat pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în stare de recidivă postexecutorie. Tribunalul Călărași a stabilit, totodată, că asasinul trebuie să achite, cu titlu de daune morale, suma de 200.000 de euro pentru părțile civile constituite în procesul penal care a durat peste 5 luni.

Continue Reading

Știri

Evelin are nevoie de noi! Fetița din Călărași a trecut prin mai multe operații și este la un pas să aibă o viață normală

Published

on

Povestea Evelinei începe în primăvara acestui an, după ce Canal SUD a realizat un reportaj despre fetița  din Cuza Vodă, născută la 28 de săptămâni, operată de 13 ori, diagnosticată cu atrezie de esofag, defect congenital al esofagului care presupune discontinuitatea acestuia si limitarea pasajului bolului alimentar din cavitatea bucala in stomac. 
Programată pentru operație pe 25 aprilie, familia își făcea griji că nu vor putea acoperi costurile necesare pe care doctorii le-au estimat pentru cea de-a paisprezecea intervenție.  În mai puțin de o două zile de la difuzarea materialului, familia fetiței a primit peste 2.000 de euro în conturile deschide pentru strângerile de fonduri necesare deplasării și intervenției chirurgicale. Telefoanele au sunat și banii s-au adunat. Puțin câte puțin. Timpul se scurgea iar ziua operației se apropia.

“Evelin are 1 an și o lună și a suportat până acum 13 anestezii generale, a suferit un stop cardio-respirator și a fost intubată și ventilată mecanic timp de 2 luni, medicii din România fiind foarte rezervați. Evelin a dovedit că este foarte puternică dându-le putere părinților ei, dar acum are nevoie de noi toți, de ajutor financiar, pentru o intervenție chirurgicală la un spital din Roma.” – scria Canal SUD în luna martie.

Un telefon se pare că a schimbat viața micuței Evelin. Într-o zi de miercuri, mai exact pe  16 martie, la telefonul din redacția Canal SUD a sunat, la capătul celălalt al firului se afla un bărbat care a rămas impresionat de curajul Evelinei de a lupta și fericirea de pe chipul acesteia, în ciuda clipelor grele prin care aceasta a trecut de la naștere până în prezent. 11.500 de euro au fost virați după ce apelul s-a închis. Fără cuvinte. Părinții au primit vestea cu ochii în lacrimi.
Pe 25 Aprilie 2022, într-o zi de sărbătoare, fiind a treia zi de Paște, Evelin a suferit cea de-a paisprezecea operație. Intervenția a constat în scoaterea sondei prin care Evelin era hrănită și atașarea unui stent esofagului ca aceasta să se poată hrăni singură. Operația a durat aproximativ trei ore, aceasta fiind un succes iar micuța Evelin se simte foarte bine.
Eve are nevoie de noi în continuare! Fetița din Călărași a trecut prin mai multe operații și este la un pas să aibă o viață normală
La câteva luni de la cea de-a paisprezecea operație, Evelin se simte din ce în ce mai bine, însă povestea nu se termină aici. Oamenii continuă să urmărească parcursul pe care micuța îl mai are până va ajunge la viața normală pe care ar trebui să o aibă orice copil. 
Maria Cosmina Ilie și LoraVera de la Radio Voces Campi Călărași 101.1 FM continuă acțiunea umanitară pentru ca micuța Evelin să ajungă la o viață normală.
“Am rămas în minte cu zâmbetul ei! Vă spun -i minune de copil! În ochii ei am văzut SPERANȚĂ, IUBIRE, PURITATE și mult curaj  să lupte mai departe! Pentru ce ? Pentru viața asta! Pe care mulți dintre noi o avem, dar nu ne bucuram din plin de ea. Eve încă luptă! Bucuria mea a fost o văd mai bine fata de prima vizita pe care am făcut-o la ei acasă. Oameni calzi și buni, părinți eroi pentru copilul lor! M-am întrebat pentru un moment… ce fi făcut eu dacadaca fi fost ei. fi luptat cu disperare ! Și ei asta fac… lupta. Pentru bani,  o ajute pe ea trăiască! fie un copil normal. Să bați din ușă în ușă ceri… e al naibii de greu Hai mergem noi la ei la ușa … -i ajutam! Am îmbrăţişat inițiativă unei femei de poveste! LoraVera Dimofte Căci daca stai o asculți ea e o poveste cu totul și îți ajunge la inima. Ce face ea? Da startul unei super Campanii pentru Eve cu păturici. Eu licitez pentru o păturica pe care o țin în casă, mi amintească mereu de Eve, de povestea ei, de cât de frumoasa e viață și cât de mult trebuie ne bucuram de tot ce ne oferă ea. Banii pe păturică vor ajunge la Eve! Cum? Prin intermediul campaniei ei! Sau donează pur și simplu! Licitează pentru o păturică o fapta bună” – scrie Cosmina Maria Ilie

Conturile în care puteți dona sunt:

TITULAR CONT: MINEA GEORGIANA-ADRIANA

CONT EURO:
IBAN: RO44BACX0000001404224002
SWIFT: BACXROBU

CONT LEI:
IBAN: RO36BRDE120SV30550581200
SWIFT: BRDEROBU

REVOLUT: 0757078931

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro