Connect with us

Știri

VIDEO. Nicolae Rîjnoveanu atacă politicienii care au transformat instituțiile de învățământ în sedii de partid

Published

on

Prezent în cadrul Conferinței de Alegeri a organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași, primarul Nicolae Rîjnoveanu, desemnat vicepreședinte al structurii județene, a luat respirația sălii cu discursul spumos pe care l-a avut, în care a cerut conducerii PSD să-și încline atenția asupra colegilor din PNL, care au transformat instituțiile de învățământ din județul Călărași, în filiale de partid.

„Aș vrea să mă aplec puțin asupra cuvintelor domnului președinte care se bucură de tot respectul meu, dar una e să câștigi alegerile într-o localitate unde votează peste 5000 de votanți și obții peste 60%, și alta e să câștigi alegerile într-o localitate cu 1800-2000 de votanți, sau 3000 de votanți. Trebuie să înțeleagă acest lucru. Eu, cel puțin până acum, am fost de acord și cu modul de împărțire a rectificării de buget ținând cont de această caracteristică, anume procent câștigat la alegeri. Poate, de acum încolo, să nu mai fiu supărat și să dea Dumnezeu să fie adevărat ceea vă spun acum și într-adevăr să fie o împărțire echilibrată în funcție de numărul de cetățeni din localitate. Asta e reprezentativ și asta trebuie să înțelegem.

Ceea ce pot să vă mai spun este că toți primarii cu care a venit domnul președinte Iliuță în organizația noastră, trebuie să înțelegeți că, de fapt, ei au venit din nou la stupi. De aici plecaseră și vântul, dacă ești un fin observator, vezi în ce parte bate de fapt. Cei vreo 14 sau 18 talibani au rămas împământeniți aici cu toate greutățile care au trecut peste noi. Nu a putut să ne clintească absolut nimic, fapt pentru care domnul președinte, Marcel Ciolacu, a căutat să ne convoace la o mică adunare, ținând cont de noi – talibanii aceia care doream o altă treabă. Noi ne-am dus cu o strategie a noastră, dânsul a venit cu strategia lui și a domnului Stănescu. Într-adevăr a primat a dumnealor, adică înțelegea noastră, a talibanilor, că e necesar să-l aducem în mijlocul nostru pe Vasile Iliuță.

Sunt mândru de dumneavoastră, sunt mândru de oamenii mei, sunt mândru de organizația mea. Cine a fost prezent la adunarea generală a organizației noastre a putut să-și dea seama că la Roseți există o forță, chiar dacă primarul localității a îmbătrânit. V-aș ruga să mă înțelegeți că o să las în urma mea un om de nădejde pentru PSD, care se mă înlocuiască.
Vreau să informez conducerea națională că la nivelul județului ăstuia, nu se ia nicio măsură privitor cu învățământul și revin, am avut adunarea generală pe județ la seniori și am luat această poziție, am avut-o și cu organizația femeilor. Tot aceeași poziție am luat-o cu tineretul. Hai să ne deșteptăm. Am impresia că cineva nu e sănătos – învățământul a ajuns, pur și simplu, filiala PNL-ului. Ați văzut ce s-a întâmplat la Costinești cu tinerii din PNL, cu educația pe care o promovează ei.

Noi cel puțin trebuie să fim atenți să nu lăsăm această misiune grea pe spinarea lor. M-am adresat seniorilor noștri și le-am spus că totul depinde de noi, să le facem educație tinerilor pentru că ei sunt viitorul acestei țări. În școli să se termine odată cu politica, că dă dracii în ea.” – a declarat, în Conferința Județeană de Alegeri a PSD Călărași, Nicolae Rîjnoveanu, vicepreședinte PSD și primar al comunei Roseți.

Știri

Ludovic Orban vine la Călărași. Află de ce

Published

on

Organizația Județeană a Partidul Forța Dreptei Călărași va fi oficial lansată în data de 25 martie, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, începând cu ora 14:30. Evenimentul va fi marcat de prezența invitatului de seamă, președintele formațiunii politice, Ludovic Orban.

În cadrul evenimentului de lansare, reprezentanții Forței Dreptei vor prezenta programul politic al partidului, precum și prioritățile și obiectivele pe care le are formațiunea pentru următoarea perioadă. În cadrul conferinței de presă care va urma, președintele Ludovic Orban va susține un discurs în fața reprezentanților mass-media, abordând subiecte de interes național.

Lansarea oficială a Forței Dreptei este un moment important în peisajul politic românesc, întrucât această formațiune politică a fost anunțată de mai mult timp și are ca scop aducerea unui suflu nou în politica românească. Președintele Forței Drepte din Călărași este Dan Vasile.


Ludovic Orban este, din nou, liderul unui partid. Forţa Dreptei a devenit, oficial, partid politic, poate să primească membri şi să înfiinţeze structuri locale, au anunţat liderii noii formaţiuni, după ce a primit personalitate juridică. Ludovic Orban a afirmat că Forţa Dreptei este o construcţie pe termen lung, care nu se gândeşte doar la alegerile din 2024 şi că, la ora actuală, există mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei:

„Noi am ales Opoziţia, lupta cu o putere nedreaptă, care şi-a trădat electoratul şi care nu acţionează în interesul cetăţeanului român, ci doar în interesul clientelei sale. Forţa Dreptei se angajează să îi reprezinte pe toţi aceia, peste 6 milioane şi jumătate dintre români, care au sperat că Iohannis va aduce civilizaţie, va aduce dezvoltare, democraţie şi respect pentru drepturile cetăţenilor şi care au fost trădaţi de Iohannis, care în loc să aducă ce a promis românilor a readus PSD la putere”.

Ludovic Orban a afirmat că noul partid se bazează pe un liberalism conservator, fiind asemănători, ca doctrină politică, cu Partidul Republican din SUA, cu Partidul Conservator din Marea Britanie şi cu Uniunea pentru Mişcarea Populară din Franţa şi având multe similarităţi cu creştin-democraţii germani:

„Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului roman. La ora actuală, există mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei. Îi aşteptăm pe toţi liberalii de caracter, pe toţi liberalii din PNL care nu acceptă acest compromis major care a înroşit la faţă PNL, nu de ruşine ci din cauza vecinătăţii. Aşteptăm oamenii care nu au făcut politică până acum”.

Orban a pierdut în 2021 alegerile interne din PNL, pentru şefia partidului, după care a decis să demisioneze atât din partid cât şi din fruntea Camerei Deputaţilor.

Continue Reading

Știri

PMC | O arteră importantă din Călărași a intrat în reabilitare

Published

on

Reabilitarea străzii Viitor reprezintă o veste bună pentru locuitorii din Călărași. Această arteră importantă a fost mult timp într-o stare avansată de degradare, provocând disconfort și neplăceri în rândul șoferilor și pietonilor. Acum, cu demararea lucrărilor de asfaltare, se va îmbunătăți semnificativ starea acestei străzi, iar circulația va deveni mult mai fluidă și mai sigură.

 

Potrivit constructorului, lucrările de reabilitare a străzii Viitor vor fi finalizate la finele lunii aprilie. Acestea vor consta în înlocuirea asfaltului vechi, deteriorat și plin de gropi, cu unul nou și modern, care va rezista mai bine în fața intemperiilor și a traficului intens.

În plus, vor fi efectuate și alte lucrări de modernizare, cum ar fi refacerea trotuarelor, iluminatul public, semnalizarea rutieră și marcajele pentru trecerile de pietoni. Acestea vor aduce un plus de confort și siguranță pentru toți cei care folosesc această arteră importantă din oraș.

Reabilitarea străzii Viitor este a treia mare lucrare de modernizare a unei artere importante din Călărași, după reabilitarea străzii Rahova și a străzii Plevna. Aceste proiecte sunt parte dintr-un program amplu de modernizare și dezvoltare a infrastructurii din oraș, care va aduce beneficii semnificative pentru toți locuitorii și pentru dezvoltarea economică a zonei.

„Astăzi după-amiază am demarat asfaltarea străzii Viitor. Potrivit constructorului, lucrările vor fi gata la finele lunii aprilie.
Strada Viitor este a 3-a arteră importantă reabilitată în acest mandat după Rahova și Plevna.” – transmite primarul Marius Dulce într-o postare pe Facebook
Continue Reading

Știri

Polițiștii călărășeni au constatat 118 infracțiuni și au aplicat 979 sancțiuni contravenționale în ultimele 7 zile

Published

on

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 118 INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI 979 DE CONTRAVENȚII APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 318 sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 39 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În săptămâna  13 – 19 martie a.c., peste 1.000 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 32 de acțiuni și s-a intervenit la 318 evenimente sesizate prin 112. Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 118 infracțiuni, 12 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 8 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 979 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 280.000 de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat zilnic, fiind desfășurate activități pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, viteză, neacordare de prioritate, comportamentul agresiv al conducătorilor de vehicule, folosirea telefoanelor mobile, precum și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, reținute 39 de permise de conducere și retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Cele mai accesate articole