Connect with us

Știri

VIDEO. Primarul Marius Dulce dezvăluie noutățile din proiectele de modernizare din Călărași

Published

on

Într-o conferință de presă, primarul Marius Dulce a prezentat stadiul proiectelor de modernizare desfășurate la nivelul municipiului reședință de județ. Potrivit acestuia, lucrarile la nivelul municipiului sunt complexe. Deja există aproximativ 60 de muncitori pe mai multe tronsoane. În plus, el a recunoscut că a făcut o greșeală, permitând să frezeze până la 5 Călărași, dar a spus că au învățat din această greșeală și că lucrarea va fi finalizată până în decembrie 2023.

De asemenea, primarul a menționat că mai au strada Viitor de trasat și pus indicatoarele rutiere, dar aceasta este deja un obiectiv terminat care trebuia să fie gata până în iunie. El a anunțat, de asemenea, că au început lucrările în cartierul Mircea Vodă pe PNI pentru a începe modernizarea și acestui cartier.

„Este clar că este o lucrare destul de complexă, dar nu așa de complexă din punctul meu de vedere. Da, într-adevăr, au plecat un pic mai greu, dar acest lucru nu ne împiedică să spunem că va fi finalizat în decembrie. Termenul de execuție finală ar fi undeva la 15-16 ianuarie 2024, iar acum câteva zile am avut o discuție cu cei de la Dimar, care fac această lucrare și am promisiunea lor că vor accelera, ceea ce s-a întâmplat și în zilele ulterioare. Deja avem aproximativ 60 de muncitori pe mai multe tronsoane. Am făcut o greșeală, într-adevăr, pentru că i-am lăsat să frezeze până la 5 Călărași. Am creat acest disconfort, pentru că nu am luat în calcul că poate să intervină o lună ploioasă. Din greșeli învățăm, deja ne-am regrupat, știm ce avem de făcut și atunci lucrarea cu siguranță va fi finalizată până în decembrie 2023.” – 

În plus, încă o parcare de 90 de locuri pe Aleea Bisericii și modernizează întreaga zonă. Constructorii au promis că până la sfârșitul lunii iunie vor fi puse în folosință încă trei locuri de joacă în zone.

Primarul a subliniat că au proiecte ample și au 24 de proiecte în implementare și până la 43 de proiecte în lucru pe PNRR. El a precizat că tocmai a obținut contractul pentru eficiența energetică pentru blocurile J22-J27 și că monitorizează proiectele în fiecare zi și sunt prezenți acolo unde e nevoie pentru a găsi soluții financiare, economice și tehnice.

  • Lucrăm foarte mult. Mai avem strada Viitor de trasat și pus indicatoarele rutiere, deci e un obiectiv deja terminat care trebuia să fie gata până în iunie.
  • În premieră pot să vă spun că cel târziu luni vom intra în cartierul Mircea Vodă pe PNI, să începem să modernizăm și acest cartier.

„Avem proiecte ample. Până la ora asta avem 24 de proiecte în implementare și până la 43 de proiecte în lucru pe PNRR. Chiar ieri am fost la AFM de am luat contractul pentru eficiență energetică pentru blocurile J22-J27. Sunt foarte multe proiecte și cu răbdare cu siguranță le vom termina. Le monitorizăm în fiecare zi, suntem prezenți acolo unde e nevoie pentru a găsi soluții financiare, economice, tehnice.” a mai precizat edilul Călărașiului Marius Dulce într-o conferință de presă.

Știri

Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Published

on

Foto: Cosmin Șuțu / fb.com/PentruCalarasi

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.

Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.

Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.

Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.

Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.

Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.

Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.

Continue Reading

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Cele mai accesate articole