Connect with us

Știri

VIDEO. Primarul Marius Dulce dezvăluie noutățile din proiectele de modernizare din Călărași

Published

on

Într-o conferință de presă, primarul Marius Dulce a prezentat stadiul proiectelor de modernizare desfășurate la nivelul municipiului reședință de județ. Potrivit acestuia, lucrarile la nivelul municipiului sunt complexe. Deja există aproximativ 60 de muncitori pe mai multe tronsoane. În plus, el a recunoscut că a făcut o greșeală, permitând să frezeze până la 5 Călărași, dar a spus că au învățat din această greșeală și că lucrarea va fi finalizată până în decembrie 2023.

De asemenea, primarul a menționat că mai au strada Viitor de trasat și pus indicatoarele rutiere, dar aceasta este deja un obiectiv terminat care trebuia să fie gata până în iunie. El a anunțat, de asemenea, că au început lucrările în cartierul Mircea Vodă pe PNI pentru a începe modernizarea și acestui cartier.

“Este clar că este o lucrare destul de complexă, dar nu așa de complexă din punctul meu de vedere. Da, într-adevăr, au plecat un pic mai greu, dar acest lucru nu ne împiedică să spunem că va fi finalizat în decembrie. Termenul de execuție finală ar fi undeva la 15-16 ianuarie 2024, iar acum câteva zile am avut o discuție cu cei de la Dimar, care fac această lucrare și am promisiunea lor că vor accelera, ceea ce s-a întâmplat și în zilele ulterioare. Deja avem aproximativ 60 de muncitori pe mai multe tronsoane. Am făcut o greșeală, într-adevăr, pentru că i-am lăsat să frezeze până la 5 Călărași. Am creat acest disconfort, pentru că nu am luat în calcul că poate să intervină o lună ploioasă. Din greșeli învățăm, deja ne-am regrupat, știm ce avem de făcut și atunci lucrarea cu siguranță va fi finalizată până în decembrie 2023.” – 

https://youtu.be/dOVZtx5uT6s

Advertisement

În plus, încă o parcare de 90 de locuri pe Aleea Bisericii și modernizează întreaga zonă. Constructorii au promis că până la sfârșitul lunii iunie vor fi puse în folosință încă trei locuri de joacă în zone.

Primarul a subliniat că au proiecte ample și au 24 de proiecte în implementare și până la 43 de proiecte în lucru pe PNRR. El a precizat că tocmai a obținut contractul pentru eficiența energetică pentru blocurile J22-J27 și că monitorizează proiectele în fiecare zi și sunt prezenți acolo unde e nevoie pentru a găsi soluții financiare, economice și tehnice.

  • Lucrăm foarte mult. Mai avem strada Viitor de trasat și pus indicatoarele rutiere, deci e un obiectiv deja terminat care trebuia să fie gata până în iunie.
  • În premieră pot să vă spun că cel târziu luni vom intra în cartierul Mircea Vodă pe PNI, să începem să modernizăm și acest cartier.

“Avem proiecte ample. Până la ora asta avem 24 de proiecte în implementare și până la 43 de proiecte în lucru pe PNRR. Chiar ieri am fost la AFM de am luat contractul pentru eficiență energetică pentru blocurile J22-J27. Sunt foarte multe proiecte și cu răbdare cu siguranță le vom termina. Le monitorizăm în fiecare zi, suntem prezenți acolo unde e nevoie pentru a găsi soluții financiare, economice, tehnice.” a mai precizat edilul Călărașiului Marius Dulce într-o conferință de presă.

Advertisement

Știri

Ecoaqua SA: Avarie la rețeaua de apă potabilă pe strada Aleea Dumbrava Minunată din Călărași

Published

on

Operatorul Ecoaqua SA a anunțat astăzi o nouă avarie care a afectat rețeaua de apă potabilă din municipiul Călărași, pe strada Aleea Dumbrava Minunată. Incidentul a provocat întreruperi semnificative în furnizarea apei pentru locuitorii din zonă.

Echipele de intervenție ale Ecoaqua SA sunt deja prezente la fața locului și lucrează intens pentru remedierea situației. Reprezentanții companiei au declarat că fac tot posibilul pentru a restabili furnizarea apei potabile cât mai curând posibil și pentru a minimiza disconfortul cauzat locuitorilor.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și asigurăm cetățenii că lucrăm la capacitate maximă pentru a soluționa avaria. Estimăm că intervenția va dura două ore, timp în care apa potabilă va fi indisponibilă pe această stradă,” spun reprezentanții Ecoaqua SA.

 

Advertisement

 

Vom reveni cu detalii pe măsură ce situația evoluează.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Alte patru blocuri vor fi renovate

Published

on

sursă imagine: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Vineri, 24 mai 2024, primarul Marius Dulce și reprezentantul constructorului Decora Rezident au semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile: A1 (scara1), A2 (scara1), A3 (scara1), A4 (scara1), A5 (scara1)”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Lucrările vizează termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea instalațiilor de iluminat, refacerea trotuarului din garda din jurul clădirii, refacerea fațadelor, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu variante performante energetice, montarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.820.447,36 lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

Alte două proiecte au fost semnate în aprilie 

În cursul lunii aprilie au mai fost semnate contracte de execuție a lucrărilor pentru alte două proiecte, finanțate tot prin PNRR. E vorba despre renovarea blocurilor A13, A15, A17 și N43. 

Advertisement
  • “Renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul A13 Călăraşi”. Valoarea contractului de finanțare: 2.158.970,70 lei (TVA inclus).
  • „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile A15 (scara1), A17 (scara1, scara2, scara3), N43 (scara1)”. Valoare contractului de finanțare este de 5.406.711,68 lei (TVA inclus).

Continue Reading

Știri

Rulota cu mii de cărți a editurii Humanitas ajunge la Călărași pe 1 iunie datorită Festivalului Copilăriei, organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”

Published

on

sursă imagini: Biblioteca Județeană Călărași

Librăria Humanitas „Cartea pe roți” va ajunge pe 1 iunie în Călărași, în fața Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Rulota cu cărți va face parte din Festivalul Copilăriei, un eveniment organizat de bibliotecari „dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere”. De la mic la mare, călărășenii se pot bucura de mii de titluri carte. 

Librăria Humantias „Cartea pe roți” va ajunge sâmbăta aceasta în Călărași, iar cei interesați sunt așteptați de la ora 11:00 cu o ofertă extinsă de carte pentru toate vârstele. „Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri. 

 

„Poate fi regăsită aici experiența care devine reflex și răsfăț într-o librărie cu care ne-am obișnuit. O așezare logică a cărților, care ne ajută să ne orientăm imediat spre zona de noutăți, spre romanele premiate recent, cărțile pentru copii și cele de science fiction, istorie, filozofie, spiritualitate sau știință”, transmit organizatorii Festivalului Copilăriei. 

Advertisement

Programul întregului eveniment, pe Călărași Press

Proiectul lansat de editura Humanitas, printre cele mai mari din România, și-a început drumul la debutul pandemiei de COVID-19, când „editurile și librăriile caută soluții pentru a salva piața de carte”, scria ProTV la acea vreme. Astfel, inițiativa „Cartea pe roți” a fost concepută pentru a-i aduce pe români mai aproape de cărți, mai ales că există cazuri în care mai multe localități din mediul rural, de exemplu, nu au biblioteci sau librării. 

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași este instituție subordonată Consiliului Județean Călărași și toate activitățile sunt posibile cu sprijinul financiar al acestuia. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate