Connect with us

Știri

Elevi din Călărași, premiați pentru excelența lor în educație

Published

on

Astăzi, s-a desfășurat o festivitate specială în care au fost premiați elevii din județul Călărași pentru rezultatele lor excepționale obținute în olimpiade, concursuri și activități educaționale. Această inițiativă face parte din angajamentul administrației publice județene de a promova performanța educațională și de a susține valorile locale.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, împreună cu administratorul public Bogdan Mihai și Inspectoratul Școlar Județean, au avut onoarea de a acorda premii în bani elevilor care s-au remarcat în diverse competiții școlare, conform calendarului Ministerului Educației.

„A fost o bucurie pentru mine să-i întâlnesc pe acești elevi care aduc onoare județului Călărași și îi felicit personal pentru reușitele lor deosebite. Am dorit să le transmit încurajări pentru a continua pe acest drum al învățăturii. Este o mare satisfacție să știu că acești tineri vor deveni specialiști bine pregătiți în domeniile lor de activitate. Eforturile și angajamentul lor merită întreg respectul și aprecierea noastră pentru contribuția adusă învățământului călărășean”, a declarat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Această ceremonie de premiere reprezintă un moment important în recunoașterea eforturilor și talentului elevilor, evidențiind în același timp importanța educației și sprijinul pe care comunitatea îl oferă tinerilor pentru a-și atinge potențialul maxim.

„1000 de euro pentru fiecare elev care obține un loc întâi la o olimpiadă națională. Și alte premii în bani pentru copiii care au obținut premii la etapele județene sau la alte concursuri școlare. Inclusiv cele naționale. Este prima măsură pe care am luat-o împreună cu președintele Iliuta, de când am început să coordonez și domeniul educației (cam de o săptămână). Începând de azi, Consiliul Judetean Calarasi se va implica într-un mod altfel, în orice problemă ce ține de ceea ce putem face pentru a stimula performanța. E timpul ca cei mai mici dintre noi, pe care ne bazăm pentru viitor, să fie susținuți și răsplătiți într-un mod direct. Palpabil.
Mulțumim tuturor dascălilor minunați implicați în șlefuirea acestor performanțe. Le pregătim și lor o surpriză. Plăcută.
Și aștept ca, pe viitor, să dăm mult mai multe premii de 1000 de euro. Mulțumesc Corina Diaconu pentru ceea ce ai făcut pentru ca acest eveniment să fie o reușită. Și iartă-mă pentru nopțile în care nu ai dormit! Succes tuturor!” -scrie Bogdan Mihai, administratorul public al jud. Călărași într-o postare pe Facebook.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole