Connect with us

Știri

VIDEO. Pe lângă portul turistic, autoritățile promit un parc acvatic de distracții

Published

on

În cadrul conferinței de presă susținută în data de joi, 16 februarie, la sediul organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași, vicepreședintele Consiliului Județean Ion Samoila a anunțat că se vor continua lucrările la portul turistic din Călărași.

Ion Samoila a dezvăluit că în această zonă se va construi și un parc acvatic de distracții. Această investiție va fi un plus pentru dezvoltarea turismului în Călărași, oferind turiștilor și localnicilor o alternativă de distracție și relaxare în timpul verii.

Ion Samoilă: „Avem în implementare portul turistic de agrement, deja am făcut demersul la Ministerul Turismului, expertiza este gata, avem o soluție și urmează să organizăm o ședință tehnico-economică pentru a demara lucrările în continuare la această investiție.”

Este important de menționat că acest proiect va fi dezvoltat în colaborare cu autoritățile locale și investitorii privați, asigurând astfel o dezvoltare echilibrată și durabilă a zonei.

Oficialul din CJ Călărași a subliniat că dezvoltarea turismului în Călărași este una dintre prioritățile administrației județene, iar proiectele anunțate sunt doar o mică parte din planurile de viitor. Acestea vor contribui la creșterea economică a județului și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

În cee ce privește parcul acvatic, Ion Samoilă declarat: „Suntem și cu acest proiect la Ministerul Turismului, în lista de sinteză, urmează să-l depunem și să construim aqua park-ul în zona de agrement a portului turistic. Acest parc va funcționa atât pe perioada verii, cât și a iernii.”

Știri

Accident rutier în comuna Ciocănești: Tractor răsturnat și șofer rănit

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a șoferului unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea conducătorului acestuia.

Din fericire, rănile suferite au fost considerate ușoare, iar șoferul a putut fi asistat și transportat ulterior la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de urgență ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Aceștia au mobilizat un echipaj specializat în descarcerare, împreună cu o autospecială de stingere a incendiilor, pentru a acorda asistență și a se asigura că nu există riscuri suplimentare.

Echipajul de descarcerare a acționat prompt pentru a elibera șoferul din utilajul agricol răsturnat, facilitând astfel intervenția echipajelor medicale.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Cele mai accesate articole