Connect with us

Administrație Locală

VIDEO. Primarul Gherghiță Cărtușanu: Anul ăsta dorim să finalizăm sediul Primăriei Fundeni

În anul 2019, primarul Cărtușanu Gheorghiță a demarat proiectul de modernizare al Primăriei Fundeni, un proiect ambițios și de durată, ce presupune extinderea actualei construcții, noi săli de ședință, birouri de lucru pentru funcționarii publici și personalul contractual. Edilul social-democrat explică în materialul video că a întâmpinat mici probleme de ordin tehnic, dar ia în calcul și pandemia ca unul dintre obstacole. Termenul pentru finalizarea proiectului de reabilitare a sediului este sfârșitul lunii Mai, iar cetățenii continuă să fie încrezători în primarul pe care l-au ales anul trecut, și sunt satisfăcuți de munca depusă până acum.

https://www.youtube.com/watch?v=VeJhGhHqhb8

Primarul Gheorghiță Cărtușanu: Dacă vorbim de sediul primăriei, este o clădire care este reprezentativă pentru toți locuitorii comunei Fundeni, este casa, cred eu, a tuturor cetățenilor care vin să-și plătească impozitele, taxele și vin să-și rezolve problemele pe care le au. Pentru reabilitarea sediului avem termen de finalizare sfârșitul lui Mai.

Ce a impus această modernizare a sediului?
Primarul Gheorghiță Cărtușanu: Având în vedere că am văzut la dispoziție o clădire mică, înghesuită, funcționarii pe care îi avem nu aveau spațiul adecvat, am făcut un proiect pe extindere și modernizare. Ce cuprinde? Am mai extins încă un corp, în afară de cel existent, cu o recompartimentare a unui spațiu vechi care era cu încă două birouri, va mai fi o mică sală de consiliu, încă un birou mai mare, cu centrală, cu toalete. Corpul nou pe care îl extindem va avea un etaj, vom face o sală de Consiliu pentru a putea ține unele ședințe cu cetățenii comunei Fundeni.

Advertisement

Când au început lucrările?
Primarul Gheorghiță Cărtușanu: Lucrările sunt începute de la finalul anului 2019. Greutățile pe care le-am întâmpinat au fost mici, dar a fost nevoie și de multe discuții cu proiectanți, experți, constructori, cu dirigintele șantierului, și anul ăsta dorim să finalizăm. Trebuie să luăm în calcul și această pandemie.
Credeți că veți mai întâmpina probleme sau dificultăți în aceste proiecte? Mă refer la sediul primăriei.
Sperăm că nu. Au fost și mici probleme tehnice pe care le-am stabilit, sperăm că nu. Orice obiectiv care poate întârzia este și din lipsa banilor. Cred că toate administrațiile au problemele astea.

Ceva de transmis pentru locuitorii comunei Fundeni, și nu numai?
Nu doresc decât să-i protejeze Dumnezeu, să le dea Dumnezeu multă sănătate și să respecte regulile ca până acum, pe cât posibil. Sunt un om care doresc să fac treabă, sunt aici datorită lor, și vreau să le mulțumesc pe această cale, pentru că au avut încredere în mine. Le mulțumesc și celor care n-au avut încredere în mine, pentru că o să vadă că merit să fiu aici.

La următoarele întâlniri o să vă prezentăm și alte obiective. Un obiectiv foarte important – Fundeni are gaz pe conductă acum. Nu e poveste, nu este film cum credeau cârcotașii. Sperăm ca în două săptămâni toate școlile să fie racordate cu centrală pe gaz. Noi acum, la Școala 2 și Școala 3, avem centrală pe combustibil solid. Deja s-a tras rețeaua, s-a tras conducta, doar trebuie să se facă legăturile pentru centrală. Urmează să facem lucrul ăsta și pentru Școala Nr. 1. Un obiectiv mare, în afară de Chirnogi și Frumușanu, în Călărași, singura comună care are gaz este comuna Fundeni. Avem multe proiecte pe care le dorim. Ne pasă. Ne pasă de educație, de sănătate, de siguranță.

Câțiva dintre locuitorii comunei Fundeni, atunci când au fost întrebați de jurnaliștii CĂLĂRAȘI PRESS despre primar și realizările sale, și-au exprimat satisfacția față de munca depusă de acesta, dar și de personalitatea dânsului:

„Drumurile erau un dezastru, un adevărat dezastru. Erau gropi peste tot. Acum suntem foarte mulțumiți. Într-adevăr, a făcut pentru această comună. Școlile erau aproape dărâmate și le-a renovat, le-a modernizat, le-a oferit copiilor toate condițiile. Noi am vrea să stea o veșnicie ca primar. Mai este un aspect, faptul că este un om atât de civilizat, vorbește atât de frumos, se adresează la fiecare în parte cu cuvinte foarte frumoase de îți câștigă încrederea și te face să-ți faci și datoria, pentru că și noi avem datorie față de primărie să mergem să ne plătim impozitele și datoriile pe care le avem. Este foarte cumsecade.” Despre noul dispensar uman ,reabilitat de primarul comunei Fundeni, locuitorii își exprimă mulțumirea față de proiect: „Înainte aveai impresia că intri într-o casă obișnuită de acum 30-40 de ani, acum este super frumos. O să aibă toate condițiile posibile. Avem medici buni.”

Advertisement

Administrație Locală

BORCEA PE PRIMUL LOC: Investiții în plină desfășurare pe toate fronturile!

Comuna Borcea devine, pas cu pas, un adevărat șantier de modernizare! Primarul Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă anunță că mai multe proiecte de investiții importante prind contur de la o zi la alta, în ciuda tentativelor de dezinformare apărute în mediul online.

Printre lucrările aflate în plină desfășurare se numără construirea unui campus școlar, realizarea rețelei de canalizare și a stației de epurare, modernizarea bazei sportive și a sălii de sport, precum și dotarea și reabilitarea grădiniței cu program prelungit.

Se lucrează intens la puțul liftului și în zona tehnică, unde vor fi montate grupul motor, pompele și restul echipamentelor. În paralel, se toarnă placa de egalizare a fundației și se instalează sistemul de hidroizolație. O investiție de care vom fi mândri peste ani!”, a transmis primarul comunei.

Edilul face apel la cetățeni să nu se lase induși în eroare de „vorbele goale” răspândite pe Facebook și spune că singurele argumente valide sunt faptele și imaginile, care vorbesc de la sine.

Advertisement

„Pentru mine, Borcea va fi întotdeauna pe primul loc. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”, a conchis primarul Aniel Pațurcă.

Continue Reading

Administrație Locală

(VIDEO) Au început lucrările de modernizare a mai multor străzi din Oltenița. Primarul Mihăiță Beștea promite un cartier complet transformat în 3 luni

Municipiul Oltenița a intrat într-un amplu proces de modernizare a infrastructurii rutiere, potrivit unui anunț oficial făcut de primarul Mihăiță Beștea. Acesta a transmis oltenițenilor, într-un mesaj video, că lucrările de reabilitare a unor străzi importante din oraș au fost demarate și vor fi finalizate în maximum trei luni.

„Au început lucrările de reabilitare și modernizare a tronsoanelor de străzi Mihai Eminescu, General Manu, Mihai Bravu, Haj Rădulescu și Mircea Eliade. Toate sunt situate în vartalul cuprins între Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul Republicii, Bulevardul Tineretului și strada Dr. Lucian Popescu”, a precizat edilul.

Potrivit acestuia, lucrările includ:

  • peste 2 kilometri de drum reabilitat,

  • borduri noi,

  • peste 160 de guri de scurgere pentru preluarea apelor pluviale, o problemă majoră a zonei în ultimele luni.

„Apa pluvială a creat mari probleme, mai ales în urma ploilor torențiale din iunie, când anumite străzi au fost grav afectate de infiltrații”, a explicat Beștea.

Advertisement

Primarul a subliniat că proiectul este rezultatul unei colaborări strânse între administrația locală, constructor, arhitectul primăriei și echipa de la urbanism. El și-a exprimat speranța ca, după încheierea lucrărilor de reabilitare a carosabilului și a rețelei de canalizare pluvială, să existe suficiente resurse financiare și pentru refacerea trotuarelor.

„Sper din suflet să nu existe niciun motiv de dezamăgire. Vă mulțumesc pentru încredere și înțelegere”, a încheiat primarul Beștea.

Continue Reading

Administrație Locală

Șantier deschis în zona „Cascadă”! Primăria Călărași modernizează platforma dintre Parcul Central și Promenadă

Primăria Municipiului Călărași a început lucrările de modernizare în zona cunoscută sub numele de „Cascadă”, aflată între Parcul Central și Promenadă. Este vorba despre o platformă de legătură care, potrivit edilului Marius Dulce, va deveni o zonă modernă și civilizată pentru pietoni și bicicliști, dar și o punte estetică între cele două spații de recreere.

„Curățăm, asfaltăm și dăm culoare terenului. Zona era sufocată de vegetație neîngrijită și gunoaie, dar intervenim pentru a-i reda utilitatea și frumusețea”, a transmis primarul într-o postare pe rețelele sociale.

Edilul a precizat că, pe lângă lucrările aflate deja în execuție, administrația locală pregătește și un proiect amplu de reabilitare a falezei Parcului Central, ce urmează să fie depus pentru finanțare prin Programul Regional Sud Muntenia. Documentația este în lucru la Direcția de Programe și Dezvoltare Locală din cadrul primăriei.

„Nu ratăm nicio oportunitate financiară și nicio axă de dezvoltare. Ne ținem de cuvânt”, a punctat Marius Dulce.

Advertisement

Modernizarea acestei zone are ca obiectiv creșterea atractivității urbane și crearea unui spațiu de tranziție sigur și plăcut între două dintre cele mai frecventate locuri de promenadă din oraș.

Continue Reading