in

VIDEO. Primarul Aniel Pațurcă, despre anul 2021: “Marea mea provocare este alimentarea comunei Borcea la rețeaua de gaze naturale”

Primarul Aniel Nedelcu Theodor Pațurcă din Borcea și-a început anul 2021 prin muncă. Înfiinţarea rețelei de distribuţie de gaze naturale în comuna Borcea reprezintă, pentru primarul Aniel Pațurcă, o prioritate. Edilul susține că în urmă cu câteva luni s-a finalizat Documentaţia Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire (DTAC) şi avizele necesare pentru executarea lucrărilor de ‘Înfiinţarea a distribuţiei de gaze naturale în comună’. Valoarea estimată a lucrării se ridică la 12.035.202,26 lei (plus TVA).

Primarul Nedelcu Aniel Theodor Pațurcă: Pentru anul 2021, în primul rând, marea mea provocare este alimentarea comunei Borcea la rețeaua de gaze naturale și pe această cale vreau să fiu punctual și corect. La acest moment, comuna Borcea se află într-o fază foarte avansată a acestui proiect, și aici mă refer la faptul că, având în vedere că lucrăm la acest proiect de mai mult de doi ani, am reușit să trecem de faza de SF, ne-am aprobat documentația tehnico-economică. La momentul acesta, comuna Borcea are inclusiv proiectul cu cele 37 de avize reușite, și aici înseamnă certificat de urbanism, toată documentația depusă, care nu a fost puțină. Sperăm ca în cel mai scurt timp să primim și finanțarea pentru a ne apuca de execuția lucrărilor. Sper să fim susținuți deoarece legislația de licitație este una destul de greoaie în România.

Am avut anumite proiecte, până la această dată, prin care au fost mulți ofertanți, și aici mă refer la faptul că daca o să vină 8, 9, 10 sau 11 ofertanți o să se conteste între ei iar din asta se întârzie și lucrurile se mișcă destul de greu. Sperăm ca cel mai bun să câștige și să reușim să dăm drumul la partea de execuție. Eu sper pe acest mandat să aducem gaze în comuna Borcea, asta nu înseamnă decât o creștere economică pentru comunitate, atragerea de investitori, locuri de muncă și un nivel de trai mai ridicat al cetățenilor din comuna Borcea.

Totodată, avem un proiect depus pe Compania Națională de Investiții (CNI) și vreau să fiu foarte clar – acest proiect înseamnă modernizare cămin cultural în satul Pietroiu. Îl avem depus de aproape 3 ani, am avut o problemă la partea juridică. Nu am avut intabulat terenul de sub clădire și am încercat să remediem și această problemă. Practic, la această dată căminul din Pietroiu trebuia să primească și finanțare dar din cauza acestor probleme apărute a trebuit să o luăm de la zero. Eu mi-am făcut treaba, am făcut SF-ul, am încercat să obțin avize, numai că la depunerea documentației de către CNI, cei care au fost înaintea mea și au condus destinderea acestei comunități nu și-au făcut treaba, din punctul meu de vedere.

În anul 2007 sau 2008 nu a fost prins în inventar și partea de teren aferentă căminului cultural din Pietroiu. A trebuit s-o iau de la zero, a trebuit să dau din nou hotărâri de Consiliu, să merg din nou la OCPI, să facem tot ce înseamnă parte de intabulare. Vreau să asigur cetățenii din comuna Borcea că voi face tot ce depinde de mine.

Ce înseamnă modernizarea a căminului cultural din Pietroiu? Înseamnă parte de modernizare – anvelopare, acoperiș, pentru că acum a început să plouă pentru că acoperișul este într-o stare de degradare, și inclusiv compartimentare. Vreau să facem cu o bucătărie frumoasă, cu săli de mese, de nunți, exact cum erau odată, și să reușim să desfășurăm activități culturale și evenimente.

Călărași PRESS: În urmă cu doi ani, în perioada campaniei electorale, ați promis modernizarea iluminatului public cu aproximativ 5000 de lămpi moderne pe sistem LED.

Primarul Nedelcu Aniel Theodor Pațurcă: Am încercat să fac un proiect mai amplu, și aici mă refer să implementăm undeva la 5000 de lămpi în comuna Borcea, din stâlp în stâlp, nu cum sunt acum, la doi stâlpi, inclusiv în cartierele mărginașe ale comunității noastre, și aici mă refer la satul nou în Pietroiu unde acolo nu au avut niciodată iluminat public, sau zona CAP, și nu a fost ușor. Cetățenii trebuie să știe, pentru un astfel de proiect nu se bate din palme, nu se face într-o zi, două. A necesitat timp. La acest moment, avem contractul semnat și urmează partea de execuție prin care eu sper ca până la sfârșitului anului să reușim. Vă dați seama ce ar însemna un consum redus pentru comunitate.

Un alt proiect pe care l-am avut de doi ani de zile depus, a fost proiectul de modernizare grădiniță cu program prelungit. În fost clădire de la grădinița din centru de la Borcea am depus studiul geotehnic, partea de rezistență de structură. Din păcate am întâmpinat și aici o problemă dar sunt tipul omului care sunt consecvent și tot timpul putem să îmbunătățim greșelile pe care le-am făcut. La fel, am avut aici un litigiu cu fostele asociații agricole – o parte era a primăriei, iar o parte era a fostului C.A.P. care s-a desființat în anii ’90. A trebuit să mergem și să facem dezmembrarea pe fiecare și o serie de documente. Cadastristul nostru de la primărie a găsit o soluție pentru a le face un întreg astfel încât să putem depune și acest proiect. Sperăm să primim și aici finanțare. Sper ca, cu putință, comuna Borcea să se mândrească cu o grădiniță cu program prelungit.

Vreau să continuăm un alt proiect – amenajarea de șanțuri de captarea apei pluviale în comuna Borcea. Avem o parte din comuna noastră, și aici mă refer la câteva străzi cu un grad de înclinare foarte mare, peste 7% pantă de înclinare, și necesită o urgență maximă pentru a face și șanțurile de captare a apei pluviale și intrările prin rigorile carosabile în curțile cetățenilor. Sper ca anul acesta să reușim să mai facem încă 20 de străzi cu acest proiect și să-l ducem la finalizare. Toate străzile care au fost asfaltate, în cel mai scurt timp cu putință, urmează a se face aceste șanțuri de captare a apei pluviale unde se inundă gospodăriile la ploile torențiale.

Un amplu proiect al meu pe care încerc să-l duc la îndeplinire, și aici mă refer la modernizarea infrastructurii din comuna Borcea, este și terminarea celor sub 10%, zic eu, a aleilor pietonale. Va fi un alt proiect pe care urmează să-l începem anul acesta.

Călărași PRESS: O altă reușită a dumneavoastră este piața agroalimentară din localitate. Dați-ne câteva informații despre acesteia.

Primarul Nedelcu Aniel Theodor Pațurcă: Am reușit să finalizăm partea de construcție a pieței și este o piață frumoasă pe care nu multe localități din județ o au. Partea de construcție este una, iar partea de funcționare este cu totul alta. Ne-au mai trebuit câteva avize de la DSP, de la DSV, ne trebuie un laborator prin care trebuie luate probe, nu poate să vină oricine. Pe aceasta am făcut-o pentru oamenii simpli care pot să vină să vândă produse naturale din comuna noastră.

Călărași PRESS: Vor fi și comercianți?

Primarul Nedelcu Aniel Theodor Pațurcă: Da, pe această cale trebuie să asigurăm că o să vină și ei. Avem deja aprobat prin hotărâre de consiliu local, avem și regulamentul de funcționare al pieței aprobat pe care nu l-am avut niciodată, l-am făcut și pe acela, deci a necesitat timp.

Călărași PRESS: Cel mai tânăr primar al județului Călărași, iată că acum în 2020, la desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie, ați predat ștafeta colegului de la localitatea Unirea, domnul Ciprian Olteanu, care acum a ajuns cel mai tânăr primar al județului…

Primarul Nedelcu Aniel Theodor Pațurcă: În 2012 când am candidat aveam 32 de ani, eram cel mai tânăr primar din județul Călărași și, practic, după trei mandate, tot cel mai tânăr primar eram, deși eu căpătasem experiență în administrație. Iată că anul acesta, colegul meu, căruia îi urez succes, un băiat tânăr, de viitor, exact cum spun eu: „Tinerii prezintă mult viitor și puțin trecut.”, un băiat de toată admirația, a reușit la o vârstă tânără să fie primar.

Călărași PRESS: Un mesaj de transmis locuitorilor din Borcea?

Primarul Nedelcu Aniel Theodor Pațurcă: În primul rând, vreau să asigur toți cetățenii din comuna Borcea că administrația publică locală, în special primarul și tot ce înseamnă aparatul de specialitate al primarului, va fi în slujba cetățeanului și pentru cetățean 24 din 24. Vreau să le mulțumesc pentru votul acordat, pentru a continua proiectele începute, și pentru a avea în fruntea comunității din Borcea un primar tânăr, cu suflet mare, un primar alături de cetățenii din comunitate pe care, pe această cale îi salut, îi iubesc și îi respect toată viața mea. Totodată, vreau să le urez tuturor cetățenilor care și-au serbat ziua numelui un sincer și călduros la mulți ani! La mulți ani, Ion! La mulți ani, Ioana! La mulți ani tuturor cetățenilor care poartă acest nume sfânt!

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
VIDEO. Noi drumuri se asfaltează în comuna Borcea - Călărași PRESS
1 month ago

[…] de captare a apei pluviale unde se inundă gospodăriile la ploile torențiale.” – declara primarul Aniel într-un alt interviu acordat Călărași PRESS Primarul comunei Borcea, Aniel Theodor Pațurcă: “Vreau să asigur toți cetățenii din […]

trackback
VIDEO. Noi drumuri se asfaltează în comuna Borcea » EVERYDAYNEWS.RO
30 days ago

[…] Asfaltam toate străduțele (ulițele) exact cum am promis!” – scrie primarul Aniel Pațurcă pe o rețea de socializare “Vreau să continuăm un alt proiect – amenajarea de șanțuri de captarea apei pluviale în comuna Borcea. Avem o parte din comuna noastră, și aici mă refer la câteva străzi cu un grad de înclinare foarte mare, peste 7% pantă de înclinare, și necesită o urgență maximă pentru a face și șanțurile de captare a apei pluviale și intrările prin rigorile carosabile în curțile cetățenilor. Sper ca anul acesta să reușim să mai facem încă 20 de străzi cu acest proiect… Read more »

VIDEO. Primarul Aurel Vasile, despre perspectivele anului 2021 pentru comuna Jegălia

Recomandările polițiștilor rutieri pe timp de iarnă