Connect with us

Administrație

VIDEO. Modernizarea drumului agricol din Borcea, mai aproape de materializare

Published

on

Fermierii comunei Borcea vor beneficia de un drum agricol cu o lungime de 8 kilometri. Proiectul, numit “Modernizare drum agricol comuna Borcea”, este finanțat prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Primarul Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă anunță că a fost semnat contractul și speră ca achiziția și licitația să se termine cât mai curând pentru a putea începe lucrările.

Drumul va fi amplasat simetric în mijlocul câmpului și va avea benzi însoțite de locuri de parcare laterală.

Un alt proiect foarte important și, zic eu, destul de bun pentru comuna noastră. Știți că eu am fost printre puținii primari, când am venit la administrația locală Borcea, care a încercat ca fiecare fermier din comuna Borcea, și aici mă refer la fermierii mari, fermierii care au peste 2.000 de hectare, să vină să plătească impozitul centralizat la comuna Borcea, astfel încât primăria și angajații primăriei să nu mai fie nevoiți să le facă titlu executoriu, proprii, birocrația pe care ne-o impune ANAF astfel încât să recuperăm impozitul respectiv. Majoritatea fermierilor au răspuns prezent.
La venirea mea am preluat bugetul local cu aproape 12 miliarde (lei vechi) la momentul respectiv, erau arierate, datorii. Lucrările erau executate în comuna Borcea dar eu a trebuit să plătesc cheltuielile fostului primar. Am reușit să acoperim această sumă de 12 miliarde, arierate care erau la momentul respectiv, și să venim și cu un plus de câteva miliarde, astfel încât să realizăm cofinanțarea pentru dezvoltarea ulterioară a proiectelor.” – declară pentru Călărași PRESS Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă

PRIMARUL OFERĂ SPRIJIN PENTRU FERMIERII DIN BORCEA

Primarul Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă anunță că a fost semnat contractul și speră ca achiziția și licitația să se termine cât mai curând pentru a putea începe lucrările.

“Totodată, pe această cale, pentru că și fermierii au fost alături de mine și m-au sprijinit prin această plată către impozitul local, anul acesta m-am gândit să fac ceva frumos și pentru ei, ceva benefic pentru societățile agricole din Borcea. Fiind în Bărăgan, avem teren agricol foarte mult și am depus pe AFIR un proiect, se numește “Modernizare drum agricol în comuna Borcea” și am împărțit exact simetric comuna. Între cele două foste CAP-uri, fostul CAP 7 și fostul CAP 23, exact simetric în mijlocul câmpului am reușit să prindem și acolo undeva la 8 kilometri de asfalt. Vom începe să asfaltăm câmpul din comunitate. Vom face benzi cu parcări laterale unde poate să vină un tir când își recoltează cerealele sau combinele.” –a mai explicat primarul din Borcea

Primarul Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă anunță că a fost semnat contractul și speră ca achiziția și licitația să se termine cât mai curând pentru a putea începe lucrările.

“A trebuit timp, avize, a trebuit să facem Carte Funciară pentru că, practic, nu exista acest drum agricol în inventarul localității, dar uite că bunul Dumnezeu a reușit să ducem la bun sfârșit și acest proiect. Zilele acestea am semnat contractul, sperăm să se termine achiziția și licitația, pentru că sunt destul de costisitoare, să ne apucăm de treabă astfel încât până la sfârșitul anului sau la începutul anului viitor să începem să modernizăm și acest drum.
La momentul ăsta, comuna Borcea este 99% asfaltată. Nu a fost ușor, comuna Borcea este una dintre cele mai mari din județul Călărași. Numai anul trecut am făcut 64 de kilometri de asfalt. Într-un singur an, pe AFIR, de care toată lumea fugea pentru că sunt fonduri europene. Am rezolvat și pe Ministerul Dezvoltării aproximativ 10 kilometri. Cu acele alei pietonale care mai sunt o să reușim să facem 100% asfalt în comună. Dacă atunci când am preluat mandatul eram codașa județului la nivelul de asfaltare, astăzi comuna Borcea este fruntașa județului Călărași, și știu ceea ce spun. Am ajuns practic pe primul loc la nivel de asfaltare și la nivel de străzi.” – a conchis edilul localității din Borcea, Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă

Administrație

Sala de sport din Independența, construită prin CNI, a fost finalizată

Published

on

Primăria Comunei Independența din Călărași anunță finalizarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii Sală de educaţie fizică şcolară, realizat în satul Independenţa de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„Începând de astăzi elevii Şcolii gimnaziale George Vâlsan din satul Independenţa vor efectua orele de educație fizică în condițiile secolului XXI. Mulțumesc din suflet tuturor celor implicați în realizarea acestui obiectiv.”, scrie primarul Rădulescu Gabriel.

Sala de educaţie fizică şcolară este formată din sală de sport, vestiare, grupuri sanitare, spaţii tehnice. Suprafaţa construită, potrivit datelor CNI, este de aproximativ 388 mp iar cea desfăşurată de 415 mp. Regimul de înălţime este parte (cu supantă). Cvaloarea investiţiei este de 2.112.129 lei, scrie arenamedia.ro

Sala de sport din comuna Independența este realizată în proporție de 90 % și am garanția constructorului că în maxim o lună ne va fi predată pentru a intra în circuitul didactic, copiii să își desfășoare activitatea acolo. Au fost unele probleme legate de prețul materialelor de construcție, din cauza problemelor exploziei prețurilor dar suntem în linie dreaptă și nu mai are ce să împiedice realizarea acestui obiectiv, de aceea în maxim o lună această sală de sport va fi gata“, a declarat într-un interviu pentru Canal SUD, Gabriel Rădulescu primarul comunei Independența în data de 22 septembrie.

Continue Reading

Administrație

Cine poate beneficia de ajutorului de încălzire oferit de Primăria Călărași în anul 2022

Published

on

Dosarele pentru acordarea ajutorului de încălzire (gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri) se depun, începând cu data de 17.10.2022, la ghișeul Direcției de Asistență Socială iar dosarele pentru sistemul centralizat se depun la sediul SPCTFL Călărași (fost bloc Flora), în fiecare zi lucrătoare, între orele 08:30 – 14:00.
Formularele de cerere se găsesc la ghișeele DAS, SPCTAFL și ale Primăriei municipiului Călărași. Cererea tipizată va fi completată cu numele titularului în clar, va fi datată și semnată de acesta.
Termenul limită de depunere a cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei aferent lunii noiembrie 2022 este până la data de 20.11.2022.
După această dată se vor înregistra cereri, dar consumatorii vor primi acest ajutor astfel:
– începând cu luna depunerii cererii pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective;
– începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii respective.
Ce obligaţie au beneficiarii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei:
– să anunţe la primăria de domiciliu orice modificare intervenită în componenţa familiei sau veniturilor de natură a conduce la modificarea ajutorului acordat. Modificările se anunţă prin depunerea unei noi cereri și declaraţii însoţită de actele care atestă modificarea, în termen de 5 zile de la producerea acestora.
Cine depune cererea:
Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este:
– proprietarul locuinţei;
– persoana care a înstrăinat locuinţa pe baza unui contract cu clauză de întreţinere;
– titularul contractului de închiriere;
– alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietar/titular de contract de închiriere;
– reprezentant legal pentru persoane singure care nu au împlinit 18 ani.
Cererile și declarațiile pe propria răspundere vor fi puse la dispoziția solicitanților de către DAS, pentru acele persoane care au domiciliul pe raza municipiului Călăraşi.
Depunerea cererilor completate și a documentelor doveditoare anexate se va face la sediul DAS, individual, pentru ajutoarele de încălzire cu combustibili solizi sau petrolieri, gaze naturale şi energie electrică, iar pentru ajutoarele de încălzire cu energie termică depunerea se va face individual sau prin reprezentanții asociațiilor de proprietari.
De asemenea acestea sunt publicate pe site-ul Primăriei Municipiului Călăraşi, respectiv https://das.primariacalarasi.ro/, împreună cu documentele necesare, cuatumul ajutoarelor de încălzire şi lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei.
Astfel documentele vor putea fi transmise și on-line la adresa de e-mail ajutorincalzire@das.primariacalarasi.ro .
Pentru informaţii suplimentare, vă puteţi adresa la telefonul: 0242/313151.
Pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzire, primarii au obligaţia de a efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în cererea beneficiarilor dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Anchetele sociale pot fi efectuate şi la sesizarea unor terţi.
În cazul solicitării ajutoarelor pentru energie electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situațiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.
Dacă în urma întocmirii anchetei sociale se constată că, la completarea cererii nu s-au declarat date corecte, dreptul la încălzirea locuinţei încetează începând cu luna următoare, iar sumele plătite necuvenit cu acest titlu se recuperează în condiţiile legii.
IMPORTANT! Ajutorul se acordă pentru un singur sistem de încălzire!

Continue Reading

Administrație

Comuna Fundeni are echipă de fotbal

Published

on

Surpriză neașteptată în fotbalul călărășean, revenire incredibilă după 13 ani de absență a echipei de fotbal din localitatea Fundeni. Gloria Fundeni, fondată în urmă cu 15 ani, revine sub atenția reflectoarelor, iar Dragnea Cristian, delegatul echipei de fotbal spune că se bucură de toată susținerea autorităților locale pentru promovarea echipei din liga a V-a

“Tot timpul, echipa de fotbal din Fundeni a fost în primele 7 echipe pe județul Călărași, care a fost acolo, în clasament. Au fost ani când am fost în primele patru. Mi-am îndreptat atenția, bineînțeles. O echipă de tineri au zis să înființăm echipa. Eu le-am spus pentru început, trebuie să mă convingeți. Am fost de acord că vom înscrie echipa, dar nu mai este ce a fost. Acum, ca să înscrii echipa de fotbal trebuie să aibă personalitate juridică, contabil.

Sunt niște costuri – de la echipament, mingii, obiecte de antrenament, trebuie să împrejmuim cu gard corespunzător. Vrem să așezăm puțin și terenul. Într-un cuvânt, Fundeni va începe pe lucrul ăsta. A fost la ambiția mea, la ambiția unor tineri. A venit un grup de tineri că vor să înscriem echipa. Eu sunt fost sportiv și sunt lângă voi. Le-am arătat și le arăt că tot timpul facem lucrul acesta.” – a declarat Gheorghiță Cărtușanu, primarul localității Fundeni.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro