in

ZIUA EROILOR sărbătorită de jandarmii călărășeni

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, odată cu Sfânta Sărbătoare a Înălţării Domnului, românii celebrează Ziua Eroilor, prilej de recunoştinţă şi cinstire a memoriei eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională.

Cu prilejul acestui eveniment, astăzi, 10 iunie 2021, începând cu ora 12:00, jandarmii călărășeni vor fi prezenți la ceremonialul public organizat de autorităţi ce se va desfășura la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central din municipiul Călărași pentru a omagia cu salve de foc memoria Eroilor Neamului.
De asemenea, vom fi prezenți pentru a comemora această zi și în localitățile Oltenița, Vâlcelele și Ciocănești, și vom asigura măsurile de ordine publică pe parcursul desfășurării acestor manifestări.
În această zi sfântă, ne plecăm cu adâncă smerenie în faţa Eroilor Neamului, care au luptat și s-au jertfit pentru libertate și apărarea pământului străbun, presărând pe mormintele şi monumentele lor, lacrimile recunoştinţei, aprinzând o lumânare care să le lumineze calea în veşnicie.
“CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI EROILOR NEAMULUI !”

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Primăria Vâlcelele a marcat Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului. Ministrul Daea invitat la ceremonie

VDEO. Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, marcate în comuna Unirea