Connect with us

Actualitate

VIDEO. Marius Dulce a invitat 12 ambasade la Călărași pentru promovarea mediului economic

Published

on

“Eu vreau să vă prezint faptul că primăria Călărași a organizat ieri un forum internațional pentru că și-a dorit față în față agenții economici cu 12 ambasade prezente la Călărași. Acest lucru l-am făcut pentru că am constat acum 2 săptămâni, la o întâlnire cu o parte din aceste ambasade, faptul că orașul nostru era conceput ca un municipiu agrar. Am spus că nu este adevărat. Am prezentat toată industria pe care o avem la Călărași, oportunitățile de dezvoltare și faptul că ne dorim foarte mult, împreună cu Consiliul Județean, să dezvoltăm zona turistică. Atunci, ieri ne-am mobilizat și au fost prezente la noi 12 ambasade, și anume Republica Pakistan, Republica Belarus, Republica Moldova, Republica Palestina, Nigeria, Kuweit, Iran, Ungaria, Kazahstan, India, Olanda, Elveția.

În a doua parte a zilei, după ce și-au făcut prezentările și interesul pe care l-au arătat zonei noastre, am vizitat GIMart, societate comercială care are un business recunoscut la nivel european, Romply, am mers și la combinatul de prelucrare a cărnii, Aldis. Timpul nu ne-a permis să mergem peste tot. Au fost prezenți cei de la Tenaris, Donalam, Martifer. A rămas pe următoarea vizită să vizităm si aceste societăți, pentru că sunt un exemplu.  Au fost ambasadori, consilieri economici, au fost miniștrii economici de la aceste ambasade.

Au interese în zona de lemn și cumpărare de cereale. De-asta am și pus în plan Romply, pentru că Kuweit este interesat să facă 2 orașe mari pe bază de lemn. S-au stabilit ieri după-amiază întâlniri private cu agenții economici de la noi. Tenaris deja are în Kazahstan societăți și deja probabil că vor să se întâlnească pe zona asta. O societate avea probleme cu ambasada Indiei și deja s-au antamat discuții pe zona aceasta. Noi în campania electorală am spus că vrem să fim alături de agenții economici, și asta facem. Nu ne vom opri aici, pentru că trebuie să aducem Călărași la un nivel de recunoaștere internațională. Vom mai invita și reprezentanții altor ambasade la Călărași, pentru că vrem să ajutăm mediul economic. Acolo unde au probleme, acolo unde au interese se pot lega foarte multe. De exemplu, Iran este un mare producător de produse chimice pentru agricultură, au combinat de azot, de fosfați, și atunci se pot crea legături pe zona aceasta, pentru că am înțeles că și prețurile sunt mult mai scăzute. Fiecare agent economic poate să ia legătura și pot negocia dacă au interese.” – a punctat primarul Marius Dulce în conferința de presă a PSD Călărași

Întrebat despre posibilitatea realizării unui parc fotovoltaic în Călărași, primarul Marius Dulce a explicat faptul că o asemenea investiție a fost luată în calcul, discuțiile fiind continuate la nivelul administrației județene.

Advertisement

MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI AR PUTEA AVEA UN PARC FOTOVOLTAIC

“Discuția asta am avut-o cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță. Nu am renunțat la acest lucru. Zona cea mai favorabilă pentru acest lucru este zona de la Tenaris și cu siguranță vom găsi soluții. Mai sunt 20 de ha, o să ne uităm atent în buget și dacă putem să mergem la cei care se ocupă de Siderca și poate putem să preluăm acele hectare. Din cauza faptului că și la acești lichidatori au crescut prețurile, atunci trebuie să facem o analiză foarte bună pe buget ca să vedem cum putem achiziționa de la ei această bucată de teren.

Ba mai mult, o să facem în viitor discuții cu ADS. Poate reușim să ne transfere la primărie terenuri, pentru că primăria nu prea mai are teren unde să extindă orașul. Încercăm să-i convingem pe cei de la ADS și să preluăm terenul pentru primărie.” – a precizat Marius Dulce

Actualitate

Mare grijă la meseriaşii în zugrăveli! O călărășeancă a fost țepuită

Published

on

“Meseriaș” de prima mână, țeapă de 1500 de lei! O femeie din Călărași spune că a fost escrocată cu 1500 de lei, după ce a plătit avansul unui individ, chipurile, de meserie, în vederera renovării casei. Incidentul a fost relatat pe un grup de Facebook, recent creat, intitulat “Țepe și țepari din Călărași“, atrăgând rapid atenția și comentariile internauților.

Totul a început pe 10 iulie, când femeia a angajat un zugrav și un salahor pentru renovarea locuinței sale. După ce a plătit un avans de 1500 de lei, cei doi muncitori au lucrat câte trei ore zilnic, timp de trei zile, pentru ca ulterior să dispară fără urmă, lăsând lucrările nefinalizate și buzunarele goale.

În postarea sa, femeia a explicat situația în detaliu: “Am angajat în 10 iulie un zugrav și un salahor, pentru renovare. Le-am dat avans 1500 de lei. A venit 3 zile, a lucrat 3 ore zilnic și a dispărut în ceață cu bani cu tot. E posibil să-l știți, are afișe pe toate străzile. Zice că s-a îmbolnăvit. Probabil era deja bolnav (pareza facială nu apare, așa, din senin). O să-i pun poza aici și numele, să nu mai înșele și alți oameni de bună credință! Aaa, și anunțul cu numărul de telefon.”

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Un utilizator curios de legalitatea situației a întrebat: “Este valabilă în Instanță o chitanță de mână, prin care se demonstrează că ai plătit o sumă de bani pentru o lucrare care nu a fost efectuată?”

Advertisement

Femeia a mai spus că încă nu a depus plângere la poliție, dar are de gând să facă acest lucru în curând.

Cazul reflectă o problemă larg răspândită în societate, unde multe persoane cad victime ale escrocilor care profită de buna credință a oamenilor. Crearea grupurilor de suport online, precum “Țepe și țepari din Călărași“, reprezintă o încercare de a aduce la lumină astfel de incidente și de a împiedica repetarea lor prin informarea publicului.

Rămâne de văzut cum se va rezolva această situație și dacă femeia va reuși să-și recupereze banii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Un bărbat din Călărași a fost împușcat cu un pistol cu aer comprimat în timpul unei altercații. Atacatorul a fost arestat preventiv

Published

on

Un incident grav a avut loc în Călărași în noaptea de 14 iulie 2024, când un bărbat a fost împușcat cu un pistol cu aer comprimat în timpul unei altercații. Atacatorul, identificat ca U.N.I., în vârstă de 53 de ani, a fost arestat preventiv și este acuzat de mai multe infracțiuni grave.

Conform probelor strânse de procurori, incidentul a avut loc în jurul orei 01:00. U.N.I. a utilizat un pistol neletal de tir sportiv, cu aer comprimat, marca “GAMO”, model “GP-20 COMBAT”, fără serie, calibrul 4,5 mm. În ciuda faptului că nu deținea autorizație pentru deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor neletale, acesta a folosit pistolul asupra victimei V.F., provocându-i multiple leziuni pe suprafața corpului și a membrelor.


La data de 16 iulie 2024, organele de cercetare penală au dispus măsura reținerii suspectului U.N.I. pentru 24 de ore, începând cu ora 01:00, până la ora 01:00 a zilei următoare. Ulterior, la data de 17 iulie 2024, procurorul de caz a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv pentru o durată de 30 de zile. Propunerea a fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Conform ordonanței emise la data de 17 iulie 2024, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului U.N.I. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” (art. 342 alin. 2 Cod penal), „uzul de armă fără drept” (art. 343 alin. 2 Cod penal) și „lovirea sau alte violențe” (art. 193 alin. 2 și 2^1 lit. d Cod penal), cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Temperaturile încep să scadă în Călărași, dar nu destul. Meteorologii anunță cod galben de caniculă sâmbătă, 20 iulie

Published

on

Temperaturile încep să scadă treptat în sudul țării, după un lung val de cod roșu de caniculă care a străbătut aproape toată țara. Temperaturile au scăzut de la 40 + grade, la 37…38 de grade anunțate astăzi, 19 iulie. Mâine temperaturile vor fi puțin mai mici, dar nu vom scăpa de atenționările meteorologice de caniculă. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de căldură, cu temperaturi situate între 34…37 de grade. Minimele nu vor coborî sub de 20 grade, astfel că vom avea în continuare nopți tropicale. Temperaturile au început să scadă treptat în Muntenia începând cu ziua de 17 iulie și se vor menține la temperaturile preconizate în această perioadă, mai anunță meteorologii.  

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate