Connect with us

Actualitate

VIDEO. Marina Fluvială din Jegălia, atracție pentru pasionații de activități nautice și relaxare

Published

on

Dacă ai o barcă sau te gândești să-ți cumperi una, dar ești dintr-un oraș care nu este lângă Dunăre, acum ai o soluția potrivită. Marina Fluvială din comuna Jegălia îți oferă loc pentru ambarcațiunea ta. Distanța dintre o plimbare cu barca și senzațiile tari sunt la un telefon distanță. 

Cel mai important pas pe care trebuie să-l faci după ce ți-ai luat o barcă, este să te educi din punct de vedere maritim. Școala de Navigație “Danube Boating” cu sediul în București își oferă această posibilitate. 

“Complexul pescăresc la ora actuala este pe finalitate. Noi sperăm ca în două săptămâni să facem și recepția final. (…) Să fim și puțini optimiști, această lucrare se termină și vine în continuarea acelui parc tematic, dar mai mult de atât deja încep evenimentele pe care ni le-am dorit prin construirea acestui parc. În momentul când am început și s-a văzut că lucrăm, o firmă din București a venit și, în satul Gâldău, a înființat o firmă care se numește Marina Fluvială Borcea. Este un loc unde poți să aduci bărci și bineînțeles este construit pentru cei iubitori de natură care vor să se plimbe cu barca, o activitate specifică zonei care scoate în evidență Dunărea. Sâmbătă a fost o promovare a acestei activități.

Mai mult de atât, și noi la rândul nostru, pe lângă acest complex, am mai câștigat 2 bărci pe care le-am adus și le avem acolo. Sperăm să putem face croaziere cu cetățenii. Vom putea face croaziere pe fluviul Dunărea. Pe 31 mai avem prezentarea Dunării de către o firmă, un ONG, care are 60 de arhitecți și care vor veni la Jegălia. Se numește DanuPLus și vom avea anumite activități împreună cu dânșii.
În afară de această activitate, darea în folosință a acestui complex va fi pe 29 iunie, deoarece marcăm și preluarea președinției. Există o mare colaborare între mai multe țări, printre care și România, prin care se va pune în evidență partea economică, turistică și avantajele Dunării. Pentru asta ne-am înscris și noi în acest program. O să fie competiții sportive, competiții pescărești, copiii vor face un eveniment foarte frumos, în condițiile în care comuna Jegălia are și fanfară a copiilor. Va fi o activitate culturală, sportivă, pescărească, și bineînțeles o să-i invităm pe Dunăre la croaziere atât cât se va putea.” –  a declarat Aurel Vasile, primarul comunei Jegălia

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

România va avea cei mai ieftini carburanţi din UE, după Ungaria, în urma reducerii cu 50 de bani – Ministrul Energiei

Published

on

Textul Ordonanţei de Urgenţă privind reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat şi în urma acestei scăderi România va avea cel mai mic preţ din Europa, după Ungaria, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, relatează Agerpres.

Continue Reading

Actualitate

Creșă nouă în cartierul “Barbu Știrbei” din Călărași

Published

on

Astăzi, în prezenţa reprezentanţilor CNI, s-a semnat procesul verbal de predare – primire, faza preliminară, a amplasamentului pentru „Proiect Tip – Construire şi dotare creşă medie (capacitate 70 copii) în Cartier Tineri, Prel. Sloboziei, Nr. 70B, Municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi”. Urmează elaborarea documentaţiilor tehnice aferente investiţiei, urmată de execuţia propriu – zisă a lucrării.


Unitatea de învăţământ va beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi un spaţiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirea va fi dotată cu panouri solare pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile.

Caracteristici investiţie:

📍 Suprafaţă teren necesar: 3.510 mp

📍 Suprafaţa construită: 1.765,82 mp

📍 Regim de înălţime: parter

Clădirea va fi construită până în iunie 2025.
Pe 15 iunie a.c., ministrul Dezvoltării, dl. Cseke Attila a semnat primele contracte de execuţie pentru 15 creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul Naţional de Construire Creşe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Valoarea totală a celor 15 proiecte este 224.024.319 lei.

Continue Reading

Actualitate

COD GALBEN – val de căldură în județul Călărași

Published

on

Temperaturile acestei zile vor fi ridicate, specifice perioadei, temperaturi caniculare pe alocuri, în regiunile sud-vestice, unde disconfortul termic va fi resimțit mai ușor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași informează despre emiterea unui cod galben de căldură și disconfort termic ridicat.

COD GALBEN -val de căldură și disconfort termic ridicat. Interval de valabilitate 29.06.2022 -01.07.2022. ISU Călărași.

În sudul şi sud-estul ţării, dar şi la munte cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, pe alocuri ploi de scurtă durată, dar şi descărcări electrice., informează jurnaliștii realitateadecalarasi.net

În restul terioriului cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral şi 35, chiar 36 de grade în Câmpia de Vest.

În București, vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, trecător vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineața vor fi între 21 și 24 de grade, iar temperatura maximă va ajunge la 32 de grade.

La munte vremea va continua să încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza şi seara, când local vor fi ploi şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată.

La mare vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi noaptea, când vor fi condiţii pentru ploi, posibil însoţite şi de descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare. Maximele se vor încadra între 25 şi 28 de grade, iar temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 şi 23 de grade.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro