in ,

VIDEO. Marcel Nuțu prezintă investițiile Ecoaqua S.A. Călărași

Marcel Nuțu, directorul executiv interimar al ECOAQUA Călărași a anunțat în conferința de presă de astăzi de la sediul organizației județene a Partidului Social Democrat că se află în faza finală de semnare a unui contract în valoare de 65 de milioane de euro pentru 90 de localități. De asemenea, președintele CJ Vasile Iliuță anunță că prețul apei va fi menținut indiferent de scumpirea prețului la energie.

Marcel Nuțu: Aș începe prin a vă spune că am vechime în această unitate și cunosc realitatea. Suntem la al treilea proiect de investiții major. Primul proiect de investiții a avut o valoare de aproximativ 7 milioane de euro și a început cu 2004, pe urmă a fost postul de mediu cu 100 de milioane de euro și acum suntem în faza finală de semnare contract de 265 de milioane de euro care se adresează la 90 de localități. 80 de localități din județul Călărași și 10 din județul Ialomița, sunt în jur de 25-26 de UAT-uri pe județul Călărași. Subliniez acest lucru ca să se realizeze faptul că oferim o alternativă vis-a-vis de accesul la servicii civilizate în toate localitățile din jud. Călărași.

Nu vă ascund faptul că am întâmpinat foarte multe greutăți pentru a aduce la maturitate proiectul din diverse motive – a consultanței, multe UAT-uri s-au retras, altele s-au răzgândit și a trebuit să refacem documentațiile. A fost multă muncă pentru sute de kilometri de rețea de apă. Zic eu că se schimbă nivelul de trai din județ. Știm toți că traversăm o perioadă foarte grea referitoare la criza energetică. Noi eram într-un contract de furnizare de achiziție de energie, unde la 218 roni pe mW, iar acum suntem pe bursă la 1200. Avem multe greutăți și încercăm să identificăm soluții de rezolvare a problemelor așa încât să găsim un optim pentru a merge mai departe. Cred că datorită faptului că ne știm de mult încât mă puteți crede când spun că sunt solidar cu comunitatea din care fac parte, dar trebuie să conștientizeze toată lumea că este o perioadă foarte grea.

În continuare, Marcel Nuțu vorbește despre semnarea contractului de finanțare pentru viitorul program care urmează să fie implementat prin POIM și adresează îngrijorările cetățenilor referitoare la scumpirea prețului la apă ca efect al scumpirii prețului la energie.

Marcel Nuțu: Vă pot spune că proiectul este maturat. Pe partea de soluție tehnică așteptăm ultima ședință cu JASPERS, consultanța EU, joia viitoare. Pe partea de mediu s-a făcut notificarea tot la JASPERS, urmează să face corectura la autorizația de mediu și după aceea trebuie revenit puțin analiza cost-beneficiu, pentru că sunt bulversate toate costurile, materialele. Fără o fundamentare corectă nu vom avea licitanți. Eu estimez că suntem pe final, așteptăm să finalizăm pentru că muncim de foarte mult timp la acest proiect.

În ceea ce privește a doua parte a problemei ridicate, acum suntem în faza de evaluare a impactului cu energia electrică. Suntem pe bursă să vedem cum achiziționăm pentru anul viitor energia, pentru că ne-a expirat contractul cu energia în luna august și nu am avut curajul să fac contractul pe un an. Am luat la 583 de roni pe mW crezând că e o imprudență. Acum suntem la 1200 de roni pe mW și nici nu există o anumită predictibilitate. Noi sperăm să ținem pasul, să vedem ce soluții găsim.
În privința subiectului despre prețul apei după scumpirea energiei, președintele CJ Vasile Iliuță asigură cetățenii călărășeni că prețul apei nu va suferi modificări indiferent de ce se va întâmpla.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nicușor Cionoiu: România are un Guvern cu puteri depline. Iată ce funcții a obținut PSD

Ciprian Pandea: Mult succes colegului meu senator Attila-Zoltan Cseke, precum și întregului Guvern