Connect with us

Breaking News

VIDEO. Marcel Nuțu prezintă investițiile Ecoaqua S.A. Călărași

Published

on

Marcel Nuțu, directorul executiv interimar al ECOAQUA Călărași a anunțat în conferința de presă de astăzi de la sediul organizației județene a Partidului Social Democrat că se află în faza finală de semnare a unui contract în valoare de 65 de milioane de euro pentru 90 de localități. De asemenea, președintele CJ Vasile Iliuță anunță că prețul apei va fi menținut indiferent de scumpirea prețului la energie.

Marcel Nuțu: Aș începe prin a vă spune că am vechime în această unitate și cunosc realitatea. Suntem la al treilea proiect de investiții major. Primul proiect de investiții a avut o valoare de aproximativ 7 milioane de euro și a început cu 2004, pe urmă a fost postul de mediu cu 100 de milioane de euro și acum suntem în faza finală de semnare contract de 265 de milioane de euro care se adresează la 90 de localități. 80 de localități din județul Călărași și 10 din județul Ialomița, sunt în jur de 25-26 de UAT-uri pe județul Călărași. Subliniez acest lucru ca să se realizeze faptul că oferim o alternativă vis-a-vis de accesul la servicii civilizate în toate localitățile din jud. Călărași.

Nu vă ascund faptul că am întâmpinat foarte multe greutăți pentru a aduce la maturitate proiectul din diverse motive – a consultanței, multe UAT-uri s-au retras, altele s-au răzgândit și a trebuit să refacem documentațiile. A fost multă muncă pentru sute de kilometri de rețea de apă. Zic eu că se schimbă nivelul de trai din județ. Știm toți că traversăm o perioadă foarte grea referitoare la criza energetică. Noi eram într-un contract de furnizare de achiziție de energie, unde la 218 roni pe mW, iar acum suntem pe bursă la 1200. Avem multe greutăți și încercăm să identificăm soluții de rezolvare a problemelor așa încât să găsim un optim pentru a merge mai departe. Cred că datorită faptului că ne știm de mult încât mă puteți crede când spun că sunt solidar cu comunitatea din care fac parte, dar trebuie să conștientizeze toată lumea că este o perioadă foarte grea.

În continuare, Marcel Nuțu vorbește despre semnarea contractului de finanțare pentru viitorul program care urmează să fie implementat prin POIM și adresează îngrijorările cetățenilor referitoare la scumpirea prețului la apă ca efect al scumpirii prețului la energie.

Marcel Nuțu: Vă pot spune că proiectul este maturat. Pe partea de soluție tehnică așteptăm ultima ședință cu JASPERS, consultanța EU, joia viitoare. Pe partea de mediu s-a făcut notificarea tot la JASPERS, urmează să face corectura la autorizația de mediu și după aceea trebuie revenit puțin analiza cost-beneficiu, pentru că sunt bulversate toate costurile, materialele. Fără o fundamentare corectă nu vom avea licitanți. Eu estimez că suntem pe final, așteptăm să finalizăm pentru că muncim de foarte mult timp la acest proiect.

În ceea ce privește a doua parte a problemei ridicate, acum suntem în faza de evaluare a impactului cu energia electrică. Suntem pe bursă să vedem cum achiziționăm pentru anul viitor energia, pentru că ne-a expirat contractul cu energia în luna august și nu am avut curajul să fac contractul pe un an. Am luat la 583 de roni pe mW crezând că e o imprudență. Acum suntem la 1200 de roni pe mW și nici nu există o anumită predictibilitate. Noi sperăm să ținem pasul, să vedem ce soluții găsim.
În privința subiectului despre prețul apei după scumpirea energiei, președintele CJ Vasile Iliuță asigură cetățenii călărășeni că prețul apei nu va suferi modificări indiferent de ce se va întâmpla.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Breaking News

VIDEO. Călărași / Crimă îngrozitoare, tată și fiică, găsiți fără suflare în propria locuință

Published

on

UPDATE: 14:00

Anchetatorii au descoperit criminalul și mobilul crimei. Potrivit unor surse judiciare, un bărbat de aproximativ 40 de ani, chiriaș în locuința celor doi ar fi recurs la acest gest teribil în urma unor discuții tensionate privind chiria bărbatului, pe care proprietarii ar fi vrut să o sisteze.

Chiriașul a fost cel care a anunțat „descoperirea”, ulterior  acesta recunoscându-și fapta. Conform unor informații, bărbatul este recidivist, în anul 2014- 2015 ar mai fi avut o tentativă de crimă.

Tragedie la Călăraș, tată și fiică, de 71 și respectiv 41 de ani, au fost găsiți fără suflare în propria locuiță din municipiul Călărași. Descoperirea sângeroasă ar fi fost făcută de chiriașul care locuia împreună cu cei doi.

Strada pe care s-a petrecut teribila crimă a fost împânzită de forțe de ordine și anchetatori. Vecinii sunt terifiați, criminaliștii prezenți la fața locului au ridicat mai multe probe. Potrivit unor surse, în familia unde s-a petrecut tragedia au existat mai multe conflicte.

Bărbatul, în vârstă de 71 ani, și fiica acestuia, în vârstă de 42 ani, au fost găsiți decedați în locuință, cu multiple leziuni prin înjunghiere.

Continue Reading

Breaking News

COD GABLEN de ploi, vânt puternic și vreme deosebit de rece

Published

on

Cod gaben

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 11 – 11 aprilie, ora 21. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Zone afectate: estul, sud-estul și sud-vestul țării; zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar luni (11 aprilie), în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată

sursa: ANM

Continue Reading

Breaking News

DIICOT a destructurat o rețea de cinci români bănuiți că administrau site-uri care oferă servicii de asasinare la distanță, pe darknet

Published

on

DIICOT a destructurat o rețea de cinci iromâni bănuiți că administrau site-uri care oferă servicii de asasinare la distanță, pe darknet.

În urma cercetărilor, autoritățile de la Washington au stabilit că grupul în cauză este format din cinci sau mai multe persoane care locuiesc în România. La finalul acțiunii DIICOT, au fost aduși la audieri cinci suspecți și patru martori.

Biroul de presă al DIICOT informează că a realizat șapte percheziții la adrese din Gorj și Hunedoara, în urma unei cereri venite din partea autorităților americane care ”vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă”.

Respectivele site-uri puteau fi accesate numai prin browsere special dezvoltate, iar plata pentru servicii era acceptată numai în monede electronice, ale căror traseu este mult mai greu de urmărit.

Prejudiciul estimat în acest caz este de 500 de mii de euro. În urma perchezițiilor, au fost ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri și suma de 30 de mii de lei.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro