Connect with us

Știri

VIDEO. În Vâlcelele primarul continuă asfaltarea străzilor și reabilitarea Căminului Cultural

Published

on

Alți 4,9 kilometri de covor asfaltic au fost turnați în localitatea Vâlcelele. Primarul Ionel Tatu este hotărât să lase ceva frumos în urmă, are ambiții și perspective clare prin care face tot posibilul să aduce Vâlcelele în topul localităților dezvoltate. Majoritatea proiectelor de dezvoltare din localitate au fost realizate prin  finanțare guvernamentală.  

Se continuă cu lucrările la șanțurile de scurgere și podețele de trecere către curțile oamenilor.” – explică Nelu Tatu. Am aplicat marcajele și sunt mulțumit de firma care a executat acest proiect. Am reușit performanța ca în 2 luni să asfaltăm de bună calitate cca 5 km de străzi, să realizăm parcări acolo unde era necesar, explică acesta, arătând ca exemplul parcarea din fața bisericii din localitate. Au fost asfaltate până și aleile din cimitirul localității.

Biserica și Căminul Cultural fac parte importantă din viața comunității. S-a dat ordin de începere a lucrărilor, de începere a reabilitării Căminului Cultural ce vor fi finalizate la 1 dec. Este vorba de schimbat acoperișul, realizat o scenă, sală de conferințe unde voi face ședințele publice împreună cu consilierii, un proiect de 400.000 euro, care va conține și dotarea cu laptopuri, sistem de amplificare audio. Ne preocupă să realizăm o locație unde să putem desfășura activitățile culturale ale comunei permanent, iar când condițiile meteo nu permit.”- a explicat primarul

ZILELE LOCALITĂȚII VÂLCELELE – SĂRBĂTORITE ÎN NOUL CĂMIN CULTURAL

“Zilele comunei le vom realiza la inaugurarea Căminului Cultural. Acum nu avem decât o scenă în aer liber. În curtea școlii avem amenajarea terenului de sport și vom primi avansul pentru a începe lucrările. Ne onorăm promisiunile. Vom continua asfaltarea 15 km în Vîlcelele și 4 km în Floroaica pentru care am obținut finanțarea. Continuăm cu reabilitarea Dispensarului de la Vâlcelele unde am obținut o centrală termică modernă. La Biserica de la Floroaica vom realiza încălzirea acesteia.” – declară Ionel Tatu

Am stat de vorbă cu oameni ai satului, persoane din localitate pe care i-am întrebat despre omul lor de bază de aici. Mulți îl apreciază pe actualul primar Ionel Tatu, iar alții îl regretă pe fostul primar Vasile Iliuță, actual președinte la Consiliul Județean. Aprecieri sunt pentru toți cei care au știut să pună oamenii pe primul loc. Bătrânii din localitate ne explică modul în care arăta localitatea în urmă cu 20 – 30 de ani. Străzi pline de noroaie, afundate în întuneric. Poate așa erau vremurile atunci, sau atât s-a putut face. Acum se vede o schimbare în bine, o localitate care prosperă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Polițiștii călărășeni, în serviciu pentru un weekend liniștit

Published

on

ÎN SERVICIU PENTRU UN WEEKEND ÎN SIGURANȚĂ

Acțiunile pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 9 persoane, precum și dispunerea a 2 măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 47 de conducători auto au rămas fără permis.

În perioada 24 – 26 iunie a.c., peste 300 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 36 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 217 evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 56 de infracțiuni, 9 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 540 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 186.200 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 47 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

Exemple:

• La data de 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea autovehiculul sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

La testarea cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a depistării substanțelor psihoactive în organism, rezultatul fiind pozitiv la Cannabis-5.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a substanțelor cu efect psihoactiv”.


La data de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița – Biroul Rutier au depistat pe raza comunei Mânăstirea, județul Călărași, un bărbat de 56 de ani, din comuna Mânăstirea, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest bărbatul a prezentat o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Siguranța și protejarea cetățeanilor repezintă o prioritate pentru noi, așadar, vă recomandăm să respectați legile și regulile de conviețuire socială și să sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat polițist.

Biroul de presa al IPJ Călărași

 

Continue Reading

Știri

Întreruperi de curent în județul Călărași, programate de Enel E-Distribuție

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea efectuează în perioada 27 iunie – 1 iulie o serie de lucrări pe rețeaua de transport, fapt pentru care furnizarea energiei electrice va fi oprită în mai multe localități, în diferite intervale orare.

Întreruperile au ca scop realizarea verificărilor pentru asigurarea capacității rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții.

 

 

 

Continue Reading

Știri

PMC a realizat 99 de noi locuri de parcare în municipiul Călărași

Published

on

“Promisiune lansată în campanie pe care am onorat-o! Am finalizat lucrările de amenajare a parcărilor de reședință din zona blocurilor C18, C19, C22, C23 și C29, rezultând în total 99 de locuri de parcare. O parte din lucrări au fost realizate de cei de la Pavaje Spații Verzi. Desigur, în perioada imediat următoare aceste locuri de parcare vor fi concesionate cetățenilor. Rămânem pe baricade pentru a reabilita și zona din spatele blocurilor C24 și C25”, a scris Marius Dulce pe pagină de Facebook.

În același context de amenajare și modernizare a parcărilor de reședință din zona blocurilor, lucrările continuă și în fața blocurilor D21, D22, D24.

“Continuăm seria investițiilor, finanțate de la bugetul local, privind amenajarea de parcări de reședință. Am demarat deja lucrările de modernizare a parcării existente ce se întinde pe o suprafață de peste 2.400 mp, din fața blocurilor D21, D22, D24. Este o promisiune făcută în campanie pornind de la solicitările exprimate de cetățenii care locuiesc aici. În cel mai scurt timp posibil vom finaliza și acest obiectiv”, a punctat primarul edilul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro