Connect with us

Știri

VIDEO | Eduard Grama: REBU șantajează Primăria Călărași pentru a accepta mărirea tarifului la gunoi

Published

on

Municipiul Călărași începe să se scufunde în gunoi. Este un coșmar real trait de o întreagă comunitate. Pentru că nu era de ajuns, mai avem o problema în plus: gunoiul. În ultima perioadă, sute de tone de deșeuri sunt lăsate în soare, zac în platorme și pe lângă acestea.  Aerul este greu de suportat, șobolanii sunt la ei acasă și terorizează cetățenii din cartierele „10 Nivele” și „2 Moldoveni”. Străzile principale, trotuare și aleile dintre blocuri, locurile preferate pentru depozitarea gunoiului care nu mai încape în pubele punctele de colectare.

!!! Societatea de salubritate strâmbă din nas și cere autorităților din Călărași să accepte mărirea de tarif care ar însemna aproximativ 18 lei/ persoană, în loc de 10,50 lei (acum).

Eduard Grama, administratorul public al Primăriei Municipiului Călărași nu a rezistat în birou și a ieșit în prima parte a zilei să verifice situația din teren privind ridicarea gunoiului din Călărași care nu s-a mai realizat de zile bune. Motivele acestei întârzieri nu sunt clare, ba s-a stricat o mașină, ba nu lucrază REBU duminica, ori salariații firmei au fost rugați să se odihească.

Pentru a  arăta concret convinge că REBU nu-și face treaba eficient, toată activitatea de veridicare a fost surprinsă într-un LIVE. Reacțiile cetățenilor disperați de această problemă arată în mod direct cât de gravă este situația gunoiului neridicat din Călărași. 

Anul trecut, în luna februarie, REBU a emis o informare publică prin care anunțau creșterea prețului pentru depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi C.M.I.D

„Creșterea de preț nu este justificată sub nici o formă!”, apreciază administratorul Primăriei Municipiului Călărași

PMC | Eduard Grama: „Așa a înțeles REBU să facă un atac direct la sanatatea populației, nerespectând contractul contractul aflat în derulare,  chiar și actele Adiționale semnate în 31.07.2018. Am înțeles că dl. Stănoaia, directorul general al REBU, a dispus retragerea tuturor mașinilor de pe raza mun. Călărași într-o zi în care temperatura a ajuns la 37 – 28 grade celsius, creând astfel un disconfort. Dânșii ar trebui să se gândească dacă se respectă programul de colectare și contractul, lucru pe care l-am solicitat în această dimineață împreună cu reprezentanții ADI ECOSALUBRIS S.A. Am rugat să se verifice dacă se respectă toate detalii contractului, dacă într-adevăr se respectă, pe lângă programul de colectare, dacă mașinile care colectează acest gunoi menajer sunt spălate, pentru că, la cum circulam prin oraș, mirosul este insuportabil. Eu nu cred acest lucru. Nu știu pe ce se bazeză REBU când solicită dublarea tarifului. Primăria Călărași nu a fost de acord cu acest lucru, iar prin șantaj încearcă, de fapt, să determine consilierii locali să mărească acest tarif.” – a explicat Grama pentru Călărași PRESS, explicând ulterior cum a ajuns această firmă să acționeze în mun. Călărași

PMC | Eduard Grama: „Firma a apărut în Călărași în urma implementării unui proiect european semnat în anul 2017. Municipiul Călărași se află în zona 3 a județului, iar licitația a fost făcută corect, probleme nu au fost, însă, prin această solicitare înaintată către PMC și respingerea ei din partea consilierilor locali a determinat un santaj la adresa tuturor. Nu vom negocia sub nici o formă. Suntem deschiși la discuție și vrem să discutăm, așa cum am facut-o și săptămâna trecută. Am crezut că această situație s-a clarificat pentru ambele părți. Am constat în weekend că firma de salubritate a făcut cu totul și cu totul altceva decât s-a discutat. Vor mai fi discuții în continuare, dar deciziile sunt clare la nivel de Primărie și CJ. Tarifele au fost stabilite în urma unor licitații.”

REBU a cerut, de la 10.50 lei, tarif actual plătit de toți călărășenii, o mărire a tarifului la 18 lei/persoană. Nota de fundamentare nu ne-a convins că pot cere aceste măriri de tarif. NU regăsim investiții pe care operatorul le-a promis la nivel de municipiu.

PMC | Eduard Grama: Conform actului adițional semnat în 2018, obligația REBU este de a ridica gunoiul de 6 ori pe săptămână și tot în acel act adițional, asumarea de a ridica gunoiul din poartă în poartă. Inițial, contractul a fost de a fi ridicate [gunoaiele] de la un punct fix și de a fi ridicate de două ori pe săptămâna, dar acum programul nu a fost respectat. Bineînțeles că se vor stabili penalizări pentru nerespectarea contractului și nerespectarea programului de muncă.
Credeți că este eficient acest serviciu de salubrizare al municipiului?
PMC | Eduard Grama: Sunt foarte multe sesizări la nivel de primărie cu privire la operator. Tot timpul am încercat să avem o discuție cu ei și să încercăm ca serviciul practicat de dânșii să fie în interesul cetățeanului. Cred că într-un final, dacă nu se respectă contractul, putem merge inclusiv la rezilierea contractului.
Ce spuneau oamenii care se plângeau de calitatea serviciilor?
PMC | Eduard Grama: Faptul că întotdeauna platformele nu sunt dimensionate corespunzător și nimeni nu a făcut nicio analiză, dacă pe anumite cartiere volumul mare de gunoi este satisfăcut de numărul de platforme stabilite prin proiect. Nu au venit niciodată cu soluții în creșterea acestui număr de platforme, n-au venit cu igienizarea pubelelor, n-au venit cu înlocuirea celor care sunt deteriorate și este foarte mult gunoi aruncat pe lângă aceste pubele.
Vorbeam mai devreme despre o situație de pe strada Zefirului, acolo unde o mașină care probabil aparține REBU a stricat partea de trotuar.


PMC | Eduard Grama: Da, mi-a fost semnalată la nivel de primărie această problemă. Se verifică dacă într-adevăr o mașină REBU. Știm toți că nu au dimensionate suficiente mașini la nivel de municipiu pentru a ridica gunoiul și sunt situații în care cu mașini de peste 10 tone merg pe străzile municipiului, uneori urcându-se chiar pe trotuar.
Mirosul este insuportabil. Nu știu dacă de dimineață, așa cum au promis reprezentanții REBU la nivelul municipiului, au pus la dispoziție un număr suficient de mașini capabile să ridice acest gunoi într-un timp foarte scurt. Ne-a fost transmis mesajul că dimineață la ora 04:00 au început să colecteze acest gunoi, este ora 13:10 și nici până în acest moment nu au reușit să ridice gunoiul. Începând cu ziua de azi sau mâine, vom aplica inclusiv penalități pentru neîndeplinirea clauzelor contractuale.
Avem inclusiv terenuri de sport, unde copiii ar trebui să-și petreacă timpul liber, afectat de o decizie directorului general Stănoaie, inconștientă din punctul meu de vedere, de a retrage mașinile în weekend de pe raza municipiului Călărași.
Ce ne puteți spune despre gropile de gunoi ilegale din municipiu?
PMC | Eduard Grama: Sunt zone în Călărași unde oamenii aruncă gunoiul. S-a discutat cu poliția locală. Se vor intensifica verificările pe anumite cartiere. Cred că singura variantă, după ce am avut destul de multe de ieșiri publice, este să aplicăm și amenzi, pentru că, până la urmă, frica va stabili și regulile în municipiul Călărași.
Dacă operatorul de salubritate nu va renunța la intenția de a mări prețul, ce consecințe vor urma pentru instituție?
PMC | Eduard Grama:  Ei au un contract extrem de bine stabilit, cu niște clauze unde au atât drepturi, cât și obligații și nu își vor permite.
Degeaba ne chinuim să asfaltăm și să construim niște zone civilizate, atât timp cât în spate unii șantajează primăria și Consiliul Județean în interes personal și nu în interesul comunității.

PUNCT DE VEDERE COMUNICAT DE REBU 

Conducerea REBU a  trasmis, la o zi după publicarea articolului, un punct de vedere în care  se apără susținând că informațiile publicate de redacția noastră sunt nereale, defăimătoare și neverificate. Atât noi cât și cititorii s-ar fi așteptat, ce mai probabil să primim o explicație publică în care să justifice de ce trebuie să suportăm încă o majoare de tarif a serviciilor de salubritate.

Totodată, Călărași PRESS a încercat, în nenumărate rânduri, să contacteze conducerea zonală  (nr. directorul Răzvan Sauciuc) al REBU Călărași pentru a realiza un material de informare publică privind motivele creșterii tarifului pentru serviciile de salubritate, însă toate demersurile noastre au primit răspunsuri evazive.


Punct de vedere al Societății REBU, referitor la articolul  “Eduard Grama: Asistăm la un șantaj din partea operatorului de salubritate REBU“, apărut în data de 04.07.2021

             Referitor la cele publicate de către dumneavoastră în articolul: “Eduard Grama: Asistăm la un șantaj din partea operatorului de salubritate REBU“, apărut în data de 04.07.2021, vă comunicăm punctul de vedere al societății RER Ecologic Service București REBU SA:

Informațiile furnizate opiniei publice prin articolul publicat sunt nereale, defăimătoare și neverificate. Mai mult, acestea au fost publicate fără ca anterior, contrar deontologiei profesionale, să fie solicitat un punct de vedere al societății noastre direct vizată de conținutul articolului.

Afirmația că: ”REBU care astăzi a dispus retragerea de pe teren a tuturor mașinilor care colectează gunoiul“ este făcută cu scopul de a induce cititorului impresia falsă că REBU nu a respectat legislația sau contractele in vigoare.

Societatea REBU nu înțelege la ce șantaj se face referire în articol, având în vedere faptul că în zilele de duminica, deseurile se ridica numai pe baza unei comenzi suplimentare scrisa, primită de la autoritatea locală (conform Contractului de delegare a serviciului de colectare si transport deseuri Zona 3 Calarasi – nr. 2223 din 20.07.2017).

Pentru ziua de duminică, 04.07.2021, zi în care a apărut articolul (și la care se și face referire în text) nu a existat o comanda in acest sens.

Nu în ultimul rând, dorim să precizăm că ne rezervam dreptul de a demara procedurile legale, în fața instanțelor de judecată, pentru repararea prejudiciului de imagine adus societății noastre de către autorul articolului și întreg corpul redacțional al Călărași Press, prin afirmațiile neadevărate, neverificate și vădit ofensatoare la adresa REBU SA, conținute de articolul publicat.

Pentru corecta informare a cititorilor, vă rugăm să publicați și punctul nostru de vedere.

Pentru corecta documentare, în vederea publicării altor articole, ne puteți contacta la adresa de e-mail: office@rebu.ro sau la telefon 021.410.37.25.

 

Cu stimă,

Director General

   Dan Stănoaia

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Consiliul Județean a semnat protocolul de colaborare pentru obiectivul „Varianta ocolitoare a Călărașiului”

Published

on

Varianta Ocolitoare a municipiului Călărași se află și pe lista variantelor ocolitoare regionale care sunt părți componente ale proiectelor de infrastructură rutieră Transregio. Lungimea drumului este de 5,1 km, costul estimat cu TVA este de 11,7 milioane euro.

Consilierii județeni au aprobat, la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, protocolul de colaborare între Consiliul Județean Călărași și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. pentru derularea proiectului “Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru Autorizația de Construire și obținerea Autorizației de Construire pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Călărași”.

Prin protocol se stabilesc drepturile și obligațiile părților, contribuția financiară proprie a fiecărei părți la bugetul proiectului, precum și responsabilitățile ce le revin în implementarea activităților aferente proiectului Variantei, proiect care va fi depus, spre finanțare, în cadrul Programului Operațional de Transport.
Obiectivul privind Varianta de ocolire Călărași se regăsește în documentul strategic Master Plan de Transport a României.

“Astăzi, la Ministerul Transporturilor, împreuna cu ministrul Sorin Grindeanu și directorul general CNAIR, Pistol Cristian Ovidiu Cătălin, am semnat protocolul de colaborare întocmirea Studiului de Fezabilitate și emiterea Autorizației de construcție pentru proiectul Varianta ocolitoare, un proiect de 11 milioane de euro. Proiectul face parte din strategia Guvernului de a putea să transferăm circulația din zona Stației Pelicanu, în zona Piscicola, printr-o variantă ocolitoare și să dăm un drum european care face legătura cu DN21, proiect care a fost semnat în urmă cu 3 luni de zile TransRegio, drum care are o valoare de 300 de milioane de euro.” a precizat Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași

Protocolul de colaborare a fost semnat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu,  președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță și viceprimarul municipiului Călărași, Liviu Coman.

Continue Reading

Știri

Legea achiziţiilor s-ar putea schimba. Pragul pentru achizitiile directe ar putea fi dublat

Published

on

De asemenea, au mai precizat sursele citate, Curtea de Conturi nu va fi eliminată din mecanismul de control al achizițiilor publice. Precizările vin după ce, luna trecută, 137 de parlamentari de la PNL, PSD și UDMR au înregistrat la Senat o inițiativă prin care propun majorarea pragului pentru achizițiile de lucrări publice fără licitație de peste zece ori, de la 450.000 de lei la cinci milioane de lei.

De asemenea, inițiatorii proiectului propun și majorarea plafonului pentru achiziția de bunuri și servicii fără licitație de la 130.000 de lei la 500.000 de lei. Nu în ultimul rând, autorii inițiativei propun și eliminarea Curții de Conturi din mecanismul de control a achizițiilor publice.

Ce prevede legea achizițiilor publice 

Practic, inițiatorii propun modificarea alin. (5) al articolului 7 din legea 98 / 2016 privind achizițiile publice:

„Autoritatea contractată are dreptul de a achiziționa direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 500.000 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 5.000.000 lei.”

În prezent, legea în vigoare prevede că autoritatea contractantă are dreptul de a achiziționa direct produse sau servicii, în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 135.060 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 450.200 lei.

Inițiativa a fost depusă la Senat pe 14 aprilie și a intrat deja pe circuitul de avizare 

Printre semnatarii proiectului se numără Ioan Cupșa (deputat PNL), Daniel Florea (deputat PSD), Bende Sandor (deputat UDMR) și Laura Vicol (deputat PSD).

În expunerea de motive a inițiativei, semnatarii susțin că „modificările propuse au drept scop facilitarea accesării fondurilor europene prin reglementarea sectorului achiziţiilor publice în acord cu exigenţele legislaţiei unionale”.

„Totodată, modificările sunt impuse şi de declanşarea procedurii privind implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, propunerile din prezenta iniţiativă legislativă având drept scop crearea unui cadru favorabil pentru realizarea investiţiilor şi reformelor avute în vedere de Comisia Europeană prin acest instrument de finanţare.”

Cei de la USR acuză însă partidele din coaliție că „vor să legalizeze licitațiile cu dedicație pentru firmele lor de casă”.

Continue Reading

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.