Connect with us

Știri

VIDEO. Deputatul PSD Dumitru Coarnă critică administrația Orașului Budești

Published

on

8 oct. 2021

Deputatul Partidului Social Democrat, Dumitru Coarnă, prezintă situația orașului Budești și critică modul în care comunitatea este gestionată din punct de vedere administrativ de actuala conducere. Politicianul declară că primarul blochează orice încercare a social deputaților de a ajuta comunitatea cu principalele nevoi – străzi, canalizare, școli, spitale și minimalizează nevoia cetățenilor de aceste utilități.


Ne aflăm în orașul Budești, o localitate pe care o cunoașteți foarte bine prin prisma activității de parlamentar al PSD – Camera Deputaților din România. Vorbiți-ne despre ce ați constatat în toată perioada mandatului dumneavoastră și până în prezent.

Deputat Coarnă Dumitru: Am fost extrem de aplicat în această perioada în comuna Budești și spre surprinderea mea, am constatat faptul că acești oameni au fost lăsați uitării, mai bine zis au rămas undeva prin secolul XVII – XVIII. Practic, administrațiile care s-au succedat de la revoluție încoace au lucrat împotriva interesului general și am văzut mandatele succesive ale unei doamne primar pe care le-a avut în acest oraș. Efectiv, a lucrat în defavoarea cetățeanului și în favoarea unor grupuri de interese locale, de aceea localitatea Budești, în opinia mea, este lăsat-o într-o totală dezordine. Am văzut cartiere întregi mărginașe la limita subxistenței. Sunt focare de infecție pe anumite străzi, lipsă de canalizare, de electricitate, lipsă de acele elemente necesare unei minimale desfășurări ale vieții cotidiene. Nimeni nu vrea să facă nimic. Împreună cu domnul Pavel Marian merg frecvent către acești oameni și încercăm să corectăm, dar noi nu suntem în zonă administrativă. Primăria nu aparține Partidului Social Democrat în orașul Budești și ne este extrem de greu să gestionăm această situație, dar încercăm și nu abandonăm lupta. Este păcat pentru acești oameni să fie abandonați, pentru ei înțeleg mecanismele. Am vorbit cu ei aplicat pe fiecare problemă pe care o au și înțeleg foarte bine ceea ce se întâmplă în comunitatea lor. Din păcate, sunt mințiți în campania electorală și le sunt cumpărate voturile. Acum au înțeles acest mecanism, poate la următoarele alegeri să schimbe puțin optica și să voteze candidatul despre care o să considere că vine fix pentru interesul general.”

Dacă puteți face o apreciere față de actuala administrație a orașului Budești, cum credeți că se desfășoară lucrurile aici?
Deputat Coarnă Dumitru: Se desfășoară prin aceeași logică, prin total dezinteres față de oamenii din comunitate. Noi am identificat acele nevoi esențiale, primare – stradă, școală, spital. Lucrul ăsta nu se desfășoară din perspectivă administrativă. Am venit cu soluții, cu propuneri, pe drumul comunal care leagă localitatea Buciumeni de Drumul Național 4, acolo trebuie urgent intrat și reparat acel drum. Am văzut străzi unde la o ploaie nu extrem de aplicată, oamenii stau în casă cu lucrurile în saci, pregătiți să fie evacuați. E cutremurător să vezi această pregătire pentru a fi evacuat, deși printr-o lucrare simplă se poate rezolva. Am dat un exemplu minimal, dar domnul primar nu înțelege. El stăpânește arta minciunii, dar zic eu că n-o să-i meargă mult. Inclusiv oamenii apropriați lui o să înțeleagă că aceste mecanisme au picioare scurte și atunci vor proceda în consecință. Nu merge să minți la infinit. Până la urmă, oamenii tot cu sacii în case rămân, ploaia când o să vină o să intre peste ei în casă, mizeria rămâne. Am văzut o zonă, este o lizieră undeva lângă, focar de infecție. O să sesizez acolo Garda de Mediu și Ministerul Mediului, pentru că, la propriu, se depozitează gunoaie în locuri special neamenajate special pentru această activitate.

Advertisement

Ce ne puteți spune despre consilierii locali și despre implicarea acestora în actul administrativ?
Deputat Coarnă Dumitru: Am identificat o defecțiune în cadrul Consiliului Local al orașului Budești cu un consilier local pe care, bineînțeles că l-am scos din acea poziție. Practic, a trădat la vot, la votul pentru buget, reușisem să creăm o majoritate cu PRO România, iar surpriza mea a fost că un consilier PSD a invocat un motiv pueril pentru a lipsi de la vot. Eu am văzut că era undeva în spatele ușilor închise și n-am putut să trecem proiectele noastre, pentru că a fost scor egal, 77. Ulterior, am acționat în consecință, l-am scos din funcție și am urcat următorul candidat pe listă care este o doamnă extrem de serioasă și încet consilierii PSD au început să lucreze aplicat. Avem de multe ori o majoritate cu cei de la PRO România cu care ne înțelegem pe multe proiecte punctuale și încercăm să ne înțelegem pe acest cadru.
Putem vorbi despre proiectele de dezvoltare din localitate care se tot pomenesc în cadrul ședințelor de consiliu local sau în discuțiile pe care edilul actual le are în diverse puncte, conferințe de presă, consilii locale.
Povestea domnului primar este extrem de simplă. Minciuna nu are picioare lungi și oamenii au început să înțeleagă că le spune povești.
Ce soluții a identificat PSD pentru rezolvarea acestor lagune ale orașului Budești?
Deputat Coarnă Dumitru: PSD are mai multe soluții, dar sigur că perspectiva este extrem de inabordabilă pentru că noi suntem un partid de opoziție și atunci nu avem cum din punct de vedere financiar să intervenim. Punctual, pe anumite proiecte de legi am găsit înțelegere și creăm acele majorități cu partidul PRO România, cu consilierii locali din PRO România, și încercăm să dirijăm fondurile pe care primăria le are la dispoziție prin Consiliul Local către acele nevoi primordiale despre care vă spuneam. Este vorba de acele elemente pe care omul le simte și vorbim de acele nevoi obiective, de nevoile primare – nevoia de siguranță, de confort din perspectiva medicală. Sunt zone din orașul Budești care sunt abandonate, oamenii trăiesc în condiții mizerabile pentru că administrația nu încearcă să desfășoare acele acțiuni pe care le are la îndemână.
Noi spunem, noi atragem atenția. Am devenit avertizori și încercăm prin consilierii noștri să atragem atenția. Participăm efectiv la toate ședințe de consiliu local, creăm acele majorități punctuale, încercăm să dirijăm banii din zona publică către zonele principale, dar de multe ori nu ne iese pentru că domnul primar încearcă să minimalizeze și încearcă să ducă fondurile către lucruri nu de care nu are nevoie comunitatea, dar nu are nevoie acum. Comunitatea are nevoie acum de instalații de gaze, de canalizare, vorbim de lucruri punctuale. Au un statut de oraș din perspectivă scriptică, dar lucrurile stau altfel, iar domnul primar nu vrea să înțeleagă. Este o poveste de mitoman și încearcă să dirijeze fondurile către anumite grupuri de interese. Probabil că din campania electorală are niște datorii și încearcă să se folosească acum de banii pe care îi are la dispoziție prin funcția pe care a câștigat-o către acele societăți unde este dator. Am văzut cum pune problema, am văzut cu câtă ardoare se duce către niște facturi de care oamenii nu au nevoie acum.
Orașul Budești este un oraș abandonat. Oamenii au înțeles că nu merge așa, adică nu poți să îngheți în casă de frig și ca primar să ieși la microfon și să spui că e bine. Nu e bine deloc. Am constat că dacă merg și discut cu oamenii, imediat merge în spatele meu și al domnului președinte și minte. Imediat merge și transmite niște minciuni extrem de mari. Omul trăiește astăzi, omul are nevoie astăzi de nivelul acela de confort minimal, despre asta vorbim, nu despre investiții de mare calibru. Vrem canalizare pe strada 1907, dau un exemplu. Vrem o corectă așezare administrativă a locuințelor din jurul orașului sau cele așezate la marginea orașului. Dacă cumva ia foc o casă acolo, pompierii nu au acces. Zonele limitrofe sunt construcții făcute total aiurea, fiecare a construit cum a crezut de cuviință. Nimeni nu a sistematizat sau verificat. Dacă privim organigrama o să vedeți, sunt oameni care primesc niște sume frumușele de acolo. În stradă, acasă, oamenii suportă aceste consecințe ale lipsei de interes a celui care gestionează acest oraș.

La audiențele pe care le aveți în orașul Budești, ce vă semnalează oamenii?
Deputat Coarnă Dumitru: Exact ce am discutat noi acum. Am și foști prezenți pe strada 1907 despre care vorbeam. Am încercat să punem pe ordinea de zi o inițiativă de canalizare, domnul primar a scos-o și face un teren la școală. Asta era prioritatea. E adevărat, avem nevoie și de terenuri de sport, dar trebuie să avem în vedere nevoia principală. A venit toamnă, o să înceapă ploile. Oamenii ăia o să iasă din casă în această perioadă, dar domnul primar finanțează altceva acum. Noi am încercat să-l scoatem de pe ordinea de zi acel proiect, să-l reprogramăm pe bugetul pentru 2022. Acum prioritatea este existența unei rețele de canalizare. Oamenii mi-au spus că au fost mințiți în legăturile cu voturile, că le-au cumpărat voturile. Asta îmi spuneau mie oamenii de acolo, și de facturi, de fraudă. Ulterior, s-a dus domnul primar și le-a povestit altceva.

Aveți un mesaj acum la sfârșit de material?

Deputat Coarnă Dumitru: Am un mesaj privind latura umană și umanitatea. Fiecare dintre noi își dorește în viață să aibă o funcție, este normal, este natura umană, dar când ai acea funcție dorită să nu-ți uiți funcția de om. Ăsta este mesajul meu. Nu vă uitați funcția de om și veți proceda în consecință. Dacă vă uitați funcția de om, oamenii vor trăi în acele condiții mizerabile. Unii dintre noi își uită funcția de om, și la Budești se pare că funcția de om din 1990 pană azi a cam fost uitată de cei care au gestionat această comunitate.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Cum să rambursezi un credit rapid fara ANAF la timp

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Rambursarea la timp a creditului este crucială pentru a menține un istoric de credit bun și a evita penalizările și dobânzile de penalizare.

Iată 7 sfaturi esențiale pentru a te asigura că rambursezi un credit rapid fara ANAF la timp:

  1. Planifică-ți bugetul

– Înainte de a lua un credit rapid, analizează-ți cu atenție veniturile și cheltuielile pentru a te asigura că poți suporta rata lunară.

– Creează un plan de rambursare realist, care să includă toate costurile implicate, cum ar fi dobânda și comisioanele.

– Utilizează instrumente online de calculare a ratelor pentru a estima suma exactă pe care o vei avea de rambursat lunar.

Advertisement
  1. Stabilește priorități

– Asigură-te că rambursarea creditului este o prioritate în bugetul tău lunar.

– Acoperă mai întâi datoriile cu dobândă mai mare, cum ar fi creditele rapide, pentru a evita acumularea de penalizări.

– Stabilește un sistem de categorisire a cheltuielilor pentru a identifica unde poți economisi bani pentru a direcționa mai mult spre rambursarea creditului.

  1. Alege o modalitate de plată convenabilă

– Optează pentru o modalitate de plată automată, cum ar fi un debit direct din contul bancar, pentru a evita întârzierile la plată.

– Asigură-te că ai suficientă disponibilitate în cont la data scadentă a ratei.

– Explorează alternative de plată online sau prin aplicația mobilă a IFN-ului.

  1. Urmărește îndeaproape termenele de plată

– Notează data scadentă a fiecărei rate și setează-ți mementouri pe telefon sau calendar pentru a te asigura că nu o uiți.

– Abonează-te la notificările prin e-mail sau SMS oferite de IFN pentru a fi informat cu privire la termenele de plată.

– Verifică periodic contul online pentru a monitoriza stadiul rambursării creditului.

Advertisement
  1. Fii pregătit pentru cheltuieli neprevăzute

– Constituie un fond de urgență pentru a face față cheltuielilor neașteptate care ar putea afecta capacitatea ta de a rambursa creditul.

– Asigură-te că ai o rezervă de bani suficientă pentru a acoperi cel puțin o rată lunară în caz de urgență.

– Ia în considerare posibilitatea de a contracta o asigurare de credit care te poate proteja în caz de șomaj, boală sau alte evenimente neprevăzute.

  1. Comunică cu IFN-ul

În caz de dificultăți financiare, contactează imediat IFN-ul pentru a găsi o soluție amiabilă.

– Există posibilitatea de a renegocia termenii contractului, de a obține o amânare sau de a refinanta creditul.

– IFN-ul are obligația de a te informa cu privire la opțiunile disponibile și de a te ajuta să găsești o soluție potrivită pentru situația ta.

  1. Evită supraîndatorarea

– Nu lua mai multe credite rapide decât îți poți permite să rambursezi.

– Evaluează cu atenție nevoile tale financiare și împrumută doar suma de care ai nevoie.

– Calculează suma totală a ratelor lunare pentru a te asigura că nu depășește o treime din venitul tău lunar.

Advertisement

Reține: Rambursarea la timp a creditelor rapide fara ANAF te ajută să îți menții un istoric de credit bun, ceea ce îți va facilita accesul la alte produse financiare în viitor. Responsabilitatea și planificarea atentă sunt esențiale pentru a evita problemele financiare și a beneficia de avantajele creditelor rapide.

Continue Reading

Știri

Se oprește apa în municipiul Călărași. Vezi zona afectată

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

‼️ 𝐒𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐮𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐩ă 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥ă – 𝐌𝐮𝐧. 𝐂ă𝐥ă𝐫𝐚ș𝐢

Pentru îmbunătățirea calității serviciului de furnizare apă-canalizare, în data de 29.03.2024, în intervalul orar 08:00-13:00, se va executa o lucrare în vederea întregirii rețelei de apă, ce necesită sistarea apei potabile pentru următoarele tronsoane:

□Str. I.L.Caragiale tronson cuprins între str. Grivița și Bd.Republicii;
□Str. Răsăritului;
□Str. Rozelor
□Aleea X- str. Grivița tronson cuprins între str. I.L.Caragiale-str.București

Rugăm utilizatorii afectați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Advertisement

Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!

Continue Reading

Știri

Spitalul Județean Călărași va avea o nouă parcare. Cum arată proiectul futurist

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, administrația publică din județul Călărași a analizat inițierea unui proiect ambițios de reabilitare a zonei din fața spitalului. În fruntea acestui efort se află președintele CJ Călărași, Vasile Iliuta, alături de Bogdan Mihai, administratorul public, și Daniela Mihai, directorul direcției de dezvoltare.

Orice schimbare se întâmplă treptat, pas cu pas. Înțelegem că există așteptări mari și uneori parcă ni se epuizează răbdarea. Totuși, în esență, progresul se manifestă în cele din urmă”, a scris Bogdan Mihai pe o rețea de socializare.

Proiectul vizează crearea unor parcări auto moderne, acoperite cu panouri fotovoltaice, pentru a promova sustenabilitatea și utilizarea energiei regenerabile. În plus, spații de recreere vor fi integrate în designul urbanistic, pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și a pacienților.

Oamenii sunt pilonii schimbării, asumându-și atât succesul cât și eșecul. Ei sunt cei care părăsesc confortul birourilor și se avântă acolo unde există provocări de abordat. Asta este esența activității noastre, zi de zi”, a mai scris Bogdan Mihai în postarea sa.

Advertisement

În urma unei ședințe tehnice și a unei analize atente a situației pe teren, administrația publică a decis să urmeze un traseu care combină utilitatea cu elemente ale civilizației moderne. Scopul final este de a construi un mediu urban prietenos, care să servească atât prezentului, cât și viitorului.

Imaginile și conceptul care au ghidat proiectarea viziunii despre civilizație vor fi prezentate publicului pentru a suscita transparență și implicare în procesul de transformare urbană.

Continue Reading

Cele mai vizualizate