in

VIDEO. Deputatul PSD Dumitru Coarnă: Am clarificat problema drumului DJ 411! Se lucrează conform contractului

08.04.2021

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă, a participat la o conferință de presă organizată la sediul organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași, motiv pentru care a expus câteva din principalele probleme pe care a reușit să le identifice în urma audiențelor avute.

Dumitru Coarnă: Oamenii vin cu încredere și vin cu probleme extrem de raționale. Am selectat două, pentru că sunt extrem de multe. Am avut problema de la Radovanu cu DJ411, am intervenit, iar echipa dumneavoastră (echipa Vasile Iliuță), împreună cu mine, a mers la fața locului și am clarificat acea problemă. Se lucrează conform contractului, lucrurile sunt așezate în logica firească a contractului. Practic, în Noiembrie acel drum va fi în tot pus în folosință cu toate elementele contractuale. Am fost contactat și de patronul societății care clar a spus că nu vor fi probleme în ceea ce privește calitatea lucrării.

Problema de fond este la Spitalul Săpunari. Am identificat o achiziție făcută în anul 2019, aparatură medicală achiziționată care nu se pliază pe utilitatea acelui spital. Se pare că factura este dublată, e vorba de un contract de aproape 400.000 de euro la nivelul anului 2019, și tot oscilează în jurul clanului Iacomi. Avem toate documentele – aparatură care trebuia să fie livrată, instalată, să fie pusă în funcțiune și instruit personalul în acest preț. Practic, au venit cu aparatura, au depozitat-o într-o magazie și acum zace în acea magazie. Vorbesc de 400.000 de euro. Plata a fost făcută în tot, ca să nu mai spun că aparatele nici măcar nu se pliază pe profilul spitalului. Aparatele sunt echipament de stimulare magnetică și recuperare de profunzime, echipament de evaluare și recuperare cognitivă, echipament de stimulare magnetică repetitivă cu asistare cognitivă. Am verificat, la marile spitale de profil din România nu există așa ceva. Unul dintre aparate are legătura cu inima și cu plămânii. În opinia mea e fraudă, o să formulăm un denunț pe această zonă. Toate aceste documente vor ajunge la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, o să i le trimit domnului procuror Purcărea Xenofonte. Sper să facă treabă domnul procuror și să lucreze în spiritul legii și în interesul general al cetățeanului, nu în interesul privat al unor oameni care gestionează fraudulos acea zonă.

5 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Marius Militaru, despre drumul de acces în Călărași: Ieri am reluat asfaltarea la acest drum, s-au turnat 300 de tone din primul strat de asfalt

VIDEO. Centrul Medical din Jegălia funcționează parțial. Dr. Topologeanu implicată în obținerea avizelor