in

VIDEO. Deputatul Dumitru Coarnă prezintă soluția Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași de a clasa dosarul penal din comuna Crivăț

Deputatul Partidului Social Democrat Călărași, Dumitru Coarnă, prezintă soluția Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași de a clasa dosarul penal din comuna Crivăț întocmit pentru reabilitarea unui drum în valoare de 100.000 de lei din 2012, lucrare care trebuia să fie finalizată anul următor, ceea ce nu s-a întâmplat, conform acestuia. Într-un alt subiect abordat, domnul Dumitru Coarnă vorbește despre decizia prefectului Valentin Barbu de a bloca finanțarea pentru reabilitarea Palatului Administrativ.

Dumitru Coarnă: Ieri a fost citită moțiunea de cenzură, moțiune care va fi supusă votului săptămâna viitoare. Avem nevoie de încă 20 de voturi din zona guvernamentală, sperăm să găsim acest sprijin și să treacă moțiunea de cenzură. Atunci România o să intre într-o altă epocă pe care noi ne-o dorim și dumneavoastră. Tot ieri am făcut o declarație politică în Parlament, o declarație care are trimitere în județul Călărași. Aici tot vorbeam de niște furturi, niște infracțiuni pe care le-am investigat și pe care eu le-am trimis Parchetului. Am rămas extrem de dezamăgit de o soluție a Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, o soluție de clasare a unui dosar penal de la Crivăț. Acolo vorbim de o reabilitare a unui drum în valoare de 100.000 de lei din 2012. Lucrarea trebuia finalizată în 2013, suntem în 2021 – nici până astăzi nu a fost efectuată lucrarea. Prețul a fost achitat în tot, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași propune clasarea. Acolo sunt niște infracțiuni de fals, au fost audiați mai mulți conducători auto care figurau ca efectuând transportul. Oamenii au văzut semnăturile, au spus că le aparțin și sunt uz de fals, iar doamna procuror Drumcea și-a permis să claseze dosarul. Mai mult de atât, nu comunică părților decizia de clasare, comunică doar suspectului Robu, primarului în cauză despre care vorbim. În mod clar, trebuia să comunice și părții vătămate, în speță primăria, pentru că avem termen de contestație. Sper să facă lucrul ăsta, pentru că oricum eu am formulat un alt denunț penal pe această zonă, de aceea vă spun că nu am încredere în procurori. Sunt soluții clare, sunt probe directe, nu există niciun dubiu și clasează dosarul. În momentul în care se face o investiție, se face doar pe hârtie, banii sunt furați, iar procurorul de caz propune clasarea. O să atacăm această decizie a parchetului. Sper ca domnul Purcărea să privească cu atenție conferința de presă și să dispună în consecință pentru că mi-am propus să sesizez și Consiliul Superior al Magistraturii.

La nivel de Călărași, Consiliul Județean (CJ) și-a exprimat deschiderea pentru reabilitarea fostului Palat Administrativ și în acest sens a găsit soluții să finanțeze reabilitarea în tot acelei clădirii cu Compania Națională de Investiții. (CNI). Domnul prefect PNL refuză finanțarea reabilitării acelei clădiri. CJ a dezvoltat aceste acțiuni administrative, aceste proceduri, era în faza în care trebuiau să se apuce de lucrări, iar domnul prefect comunică către CNI refuzul de a primi finanțare pentru reabilitare.

VIDEO AICI

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Beștea Mihai, despre desființarea centrului DGASPC Plătărești. Municipiul Oltenița va avea o filială a Centrului Cultural Județean

Un tânăr este căutat în apele lacului Mostiștea, în dreptul localității Mânăstirea