Connect with us

Politică

VIDEO. Deputatul Dumitru Coarnă prezintă soluția Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași de a clasa dosarul penal din comuna Crivăț

Published

on

Deputatul Partidului Social Democrat Călărași, Dumitru Coarnă, prezintă soluția Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași de a clasa dosarul penal din comuna Crivăț întocmit pentru reabilitarea unui drum în valoare de 100.000 de lei din 2012, lucrare care trebuia să fie finalizată anul următor, ceea ce nu s-a întâmplat, conform acestuia. Într-un alt subiect abordat, domnul Dumitru Coarnă vorbește despre decizia prefectului Valentin Barbu de a bloca finanțarea pentru reabilitarea Palatului Administrativ.

Dumitru Coarnă: Ieri a fost citită moțiunea de cenzură, moțiune care va fi supusă votului săptămâna viitoare. Avem nevoie de încă 20 de voturi din zona guvernamentală, sperăm să găsim acest sprijin și să treacă moțiunea de cenzură. Atunci România o să intre într-o altă epocă pe care noi ne-o dorim și dumneavoastră. Tot ieri am făcut o declarație politică în Parlament, o declarație care are trimitere în județul Călărași. Aici tot vorbeam de niște furturi, niște infracțiuni pe care le-am investigat și pe care eu le-am trimis Parchetului. Am rămas extrem de dezamăgit de o soluție a Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, o soluție de clasare a unui dosar penal de la Crivăț. Acolo vorbim de o reabilitare a unui drum în valoare de 100.000 de lei din 2012. Lucrarea trebuia finalizată în 2013, suntem în 2021 – nici până astăzi nu a fost efectuată lucrarea. Prețul a fost achitat în tot, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași propune clasarea. Acolo sunt niște infracțiuni de fals, au fost audiați mai mulți conducători auto care figurau ca efectuând transportul. Oamenii au văzut semnăturile, au spus că le aparțin și sunt uz de fals, iar doamna procuror Drumcea și-a permis să claseze dosarul. Mai mult de atât, nu comunică părților decizia de clasare, comunică doar suspectului Robu, primarului în cauză despre care vorbim. În mod clar, trebuia să comunice și părții vătămate, în speță primăria, pentru că avem termen de contestație. Sper să facă lucrul ăsta, pentru că oricum eu am formulat un alt denunț penal pe această zonă, de aceea vă spun că nu am încredere în procurori. Sunt soluții clare, sunt probe directe, nu există niciun dubiu și clasează dosarul. În momentul în care se face o investiție, se face doar pe hârtie, banii sunt furați, iar procurorul de caz propune clasarea. O să atacăm această decizie a parchetului. Sper ca domnul Purcărea să privească cu atenție conferința de presă și să dispună în consecință pentru că mi-am propus să sesizez și Consiliul Superior al Magistraturii.

La nivel de Călărași, Consiliul Județean (CJ) și-a exprimat deschiderea pentru reabilitarea fostului Palat Administrativ și în acest sens a găsit soluții să finanțeze reabilitarea în tot acelei clădirii cu Compania Națională de Investiții. (CNI). Domnul prefect PNL refuză finanțarea reabilitării acelei clădiri. CJ a dezvoltat aceste acțiuni administrative, aceste proceduri, era în faza în care trebuiau să se apuce de lucrări, iar domnul prefect comunică către CNI refuzul de a primi finanțare pentru reabilitare.

VIDEO AICI

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Politică

VIDEO. Bîrcă: Guvernăm pentru români, guvernăm responsabil!

Published

on

Începând cu 1 iulie, românii cei mai afectați de multiplele crize cu care ne confruntăm vor fi sprijiniți printr-un nou pachet de măsuri sociale, în valoare de 1,1 miliarde de lei, susţine deputatul social-democrat, Constantin Bîrcă.

„PSD și coaliția de guvernare își fac datoria de a compensa pe cât se poate o parte din lipsurile cauzate de pandemie și de războiul din Ucraina. Nu putem să nu ținem cont de grijile care-i macină pe cei mai vulnerabili dintre noi. Nu putem să fim ca useriștii care țipă că românii nu trebuie ajutați, că tot acest sprijin nu sunt decât cheltuieli inutile. În aceste momente de solidaritate, mesajul meu pentru ei este acesta: nu ne dați sfaturi, pentru că ați fost la guvernare și n-ați făcut nimic altceva decât deranj. Nimic pentru români, doar pentru clica useristă. Prin acest pachet de sprijin, PSD susține din nou pensionarii, poate cea mai afectată categorie socială. Ajutorul unic de 700 de lei cu siguranță nu acoperă toate nevoile, dar este unul binevenit în acest context dificil. Salariații din sistemul public vor primi și aceștia un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită. Mai mult, românii și firmele care se confruntă cu problema plății ratelor bancare le vor putea amâna până la 9 luni, o măsură care s-a dovedit foarte bună în timpul pandemiei. Pe de altă parte, angajamentul responsabil al coaliției în privința deficitului bugetar va fi să crească colectarea cu 10 miliarde de lei, să suspende toate angajările în sistemul public și să diminueze cheltuielile bugetare cu 10%, la pachet cu accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene. Guvernăm responsabil, guvernăm pentru români„, – a declarat deputatul Constantin Bîrcă

Continue Reading

Politică

Senatorul N. Cionoiu: “Încă o măsură din pachetul Sprijin pentru România, a fost adoptată”

Published

on

“Încă o măsură din pachetul Sprijin pentru România, a fost adoptată!”, a anunțat senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu.

“Actualizarea prețurilor materialelor de construcții, având ca scop deblocarea investițiilor din infrastructură, a fost adoptată astăzi de Guvern.

Se alocă 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții și a costurilor cu forța de muncă, urmând ca diferența până la 5,2 miliarde lei să fie asigurată din fonduri europene. Măsura prevedea lucrările aflate în execuție.

Principala modificare este că noua măsură propusă prevede soluții și pentru contractele aflate în procedură de achiziție și cele în aflate derulare, finanțate din fonduri guvernamentale sau europene”, .

Continue Reading

Politică

Miniștrii PSD, invitați în județul Călărași de președintele PSD Călărași

Published

on

Vasile Iliuță, liderul PSD Călărași a invitat miniștrii social-democrați din Coaliția de guvernare să vină la Călărași pentru a putea discuta problemele județului Călărași. Sursa citată a precizat în conferință că ministrul Grindeanu a fost deja prezent la Călărași pentru a evalua șantierul de la Drajna.

„Ieri (n.r. 27.04.2022)am fost la București și am lansat invitații miniștrilor PSD pentru a veni la Călărași și să investească timpul dumnealor pentru a putea să le arătăm problemele și zona Călărași. Ministrul Grindeanu a fost deja prezent la Călărași, nu numai vizita de la pasajul de la Drajna, nu numai la intrarea încă unui nod de siguranță rutieră prin autostradă la Sărulești, lucruri realizate după vizita domnului ministru, intrarea în reparații a unor drumuri naționale prin DRDP Constanța. Toate lucrurile astea s-au realizat datorită vizitei la Călărași a ministrului Grindeanu și îi mulțumim pe această cale că ține cont de tot ceea ce se întâmplă în județ și ne-a oferit suportul în asigurarea unor drumuri practicabile, drumurile naționale și autostrăzi.” a declarat Vasile Iliuță în conferința de presă a PSD Călărași din 28 aprilie 2022

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro