Connect with us

Știri

VIDEO. De Ziua Copilului, o tânără din Independența a primit un cadou din partea senatorului Cionoiu

Published

on

Marcată la 1 Iunie an de an, aceasta zi ne dă ocazia fiecăruia să acordăm puțin mai multă atenție sufletelor inocente care ne au ca exemplu în viață.

Stefania, elevă în clasa a 9-a a Colegiului Economic din Călărași s-a născut puțin diferită, însă a învățat să se bucure de când se trezește până își face rugăciunea de seară.

A venit pe lume la doar 28 de săptămâni iar medicii din spitalul spaniol unde s-a născut își făceau griji pentru Ștefania. La un an după naștere, familia primește o veste greu de acceptat. O boală gravă trebuia să o țină paralizată tot restul vieții.

A luptat și acum merge singură pe picioarele ei. Face naveta în fiecare dimineața din Independența până în Călărași. Se bucură de fiecare pas pe care îl face.

Advertisement

“În prezent am 16 ani. În toți acești ani am avut și momente în care am simțit că nu mai pot, dar părinții mei au fost acolo lângă mine.” –  scrie Ștefania în scrisoarea către parlamentarul de Călărași

Senatorul Nicușor Cionoiu a primit o scrisoarea din partea Ștefaniei, iar povestea ei a devenit un exemplu de putere pentru noi.

“Sunt atât de mulți copii cu vise și speranțe, ce au nevoie de un strop de încredere sau de iubire și poate nu le vom putea îndeplini toate dorințele, dar măcar putem încerca.

Astăzi, acest copil minunat, dotat cu inteligență, bunătate și cu un zâmbet plin de viață, și-a dorit foarte mult un laptop care să ușureze pregătirea materialelor pentru școală. Deși a întâmpinat multe probleme de sănătate, este foarte optimistă și dornică să învețe, fiind mereu premiantă. Povestea sa de viață ne-a demonstrat cât de multă putere poate să existe într-un copil.

Să ne rugăm ca tuturor copiilor să li se împlinească visele, deoarece ei sunt tot ce avem mai bun pe lume!
La mulți ani de Ziua Internațională a Copilului!” – scrie senatorul Cionoiu pe o rețea de socializare

Advertisement

Evenimente

Sărbătoare la Floroaica – Primarul Nelu Tatu și Vasile Iliuță Onorează Înălțarea Domnului și Eroii Grenadieri

Published

on

sursa foto: Ziarul Argument Călărași

Comunitatea din Floroaica a fost astăzi gazda unui eveniment deosebit, marcând sărbătoarea Înălțării Domnului și comemorarea eroilor grenadieri.

La manifestare au participat primarul comunei Vâlcele, Nelu Tatu, și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, alături de locuitorii din zonă și de oficialități locale și județene.

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă, unde participanții s-au rugat pentru sufletele eroilor căzuți. Atmosfera solemnă a fost completată de discursurile emoționante ale oficialităților. Primarul Nelu Tatu a subliniat importanța acestei zile, menționând:

„Înălțarea Domnului este un moment de profundă spiritualitate, iar astăzi, ne aducem aminte și de eroii noștri, cei care au sacrificat totul pentru ca noi să trăim în pace. Este datoria noastră să le cinstim memoria.”

Advertisement

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a adăugat: „Astăzi, comemorăm curajul și devotamentul grenadierilor noștri. Eroi ca aceștia sunt piatra de temelie a istoriei noastre și trebuie să rămână veșnic în amintirea colectivă.”

Manifestările au continuat cu depunerea de coroane la monumentul eroilor din localitate și cu o defilare a gărzii de onoare, moment apreciat de toți cei prezenți. De asemenea, au avut loc activități culturale și artistice dedicate eroilor, susținute de elevii școlilor din comună.

Această zi de sărbătoare și comemorare a demonstrat încă o dată solidaritatea și respectul profund al comunității din Floroaica pentru tradițiile religioase și pentru eroii care au marcat istoria localității.

În încheiere, toți participanții s-au bucurat de un prânz comunitar, un prilej de a împărtăși amintiri și de a consolida legăturile dintre membrii comunității.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. Trupa ALTAR va fi prezentă la Danubius MotorFest

Published

on

În perioada 21-23 iunie, Stadionul Ion Comșa din Călărași va deveni locul de întâlnire al pasionaților de motoare și muzică bună, găzduind a doua ediție a festivalului Danubius MotorFest. Acest eveniment promite să fie o adevărată explozie de adrenalină și entertainment de calitate, reunind iubitorii de motoare și fani ai muzicii rock și nu numai.

Festivalul va începe în forță vineri, 21 iunie, la ora 13:00, cu deschiderea oficială a evenimentului. Trupa Kompas va da tonul serii la ora 19:00, aducând pe scenă energia și entuziasmul tinerilor muzicieni Tudor-Andrei Mitrea, Florin Mitu, Vitalie Sergentu și Alin Sergentu. Acești tineri talentați vor pregăti publicul pentru un weekend de neuitat, deschizând calea pentru o serie de concerte electrizante.

Un moment deosebit de așteptat al serii de vineri este concertul trupei ALTAR, care va urca pe scenă la ora 21:00. Trupa ALTAR, cunoscută pentru sound-ul său energic și versurile profunde, va aduce un plus de adrenalină și vibrație serii. Prezența lor la Danubius MotorFest este una dintre principalele atracții ale evenimentului, promițând să ofere fanilor un spectacol memorabil. Alături de ALTAR, scena va fi incendiată și de formațiile Urma și Alternosfera, asigurând un început de festival pe măsura așteptărilor.

Festivalul va găzdui un număr impresionant de opt formații, fiecare aducând un stil unic și performanțe excepționale. Vineri seara, după ALTAR, Alternosfera va încheia seria concertelor, iar noaptea se va termina cu un after party la scena mică, animat de un DJ, începând de la miezul nopții.

Advertisement

Sâmbătă, 22 iunie, ziua va începe relaxant, cu cafea și mic dejun între orele 09:00 și 13:00. După-amiaza va fi dedicată paradei moto și concursurilor cu premii, alături de lecții de prim ajutor oferite de Crucea Roșie. Seara muzicală va fi deschisă de trupa Cuibul la ora 19:00, urmată de Byron, Trooper și, în final, Zdob și Zdub, care vor încheia seara cu un concert exploziv. După concert, Gili Barbu va continua petrecerea la scena mică.

Duminică, 23 iunie, ziua finală a festivalului, va începe din nou cu cafea și mic dejun de la 09:00 la 12:00, urmând ca la ora 12:00 să aibă loc închiderea oficială a evenimentului.

Danubius MotorFest nu este doar despre muzică. Evenimentul va oferi și parade moto spectaculoase, concursuri incitante și premii fabuloase, transformând festivalul într-un spectacol al vitezei și pasiunii pentru motoare. Publicul va putea să participe la diverse activități interactive, să învețe despre regulile de conduită preventivă în trafic și să se bucure de demonstrații impresionante.

Programul Danubius MotorFest

Vineri, 21 iunie 2024
– 13:00 – Deschiderea oficială a evenimentului
– 19:00 – Concert Kompas
– 20:00 – Concert Urma
– 21:00 – Concert Altar
– 22:00 – Concert Alternosfera
– 00:00 – After party la scena mică cu DJ

Advertisement

Sâmbătă, 22 iunie 2024
– 09:00 – 13:00 – Cafea, mic dejun
– 13:00 – Reguli de conduită preventivă și Parada moto
– 15:00 – Lecții de prim ajutor (Crucea Roșie)
– 16:00 – Concursuri cu premii
– 19:00 – Concert Cuibul
– 20:00 – Concert Byron
– 21:00 – Concert Trooper
– 22:00 – Concert Zdob și Zdub
– 00:00 – After party la scena mică cu Gili Barbu

Duminică, 23 iunie 2024
– 09:00 – 12:00 – Cafea, mic dejun
– 12:00 – Închiderea evenimentului

Danubius MotorFest 2024 se anunță a fi un eveniment de neuitat, plin de muzică de calitate, adrenalină și activități captivante. Fie că ești pasionat de motoare sau un iubitor al muzicii live, acest festival este locul perfect pentru a-ți petrece weekendul într-o atmosferă vibrantă și plină de energie. Nu rata ocazia de a vedea trupa ALTAR live și de a experimenta magia unui festival de neuitat!

Advertisement
Continue Reading

Știri

Se strică vremea în județul Călărași. Sunt așteptate ploi torențiale și grindină

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Călărași a emis în această dimineață o avertizare de cod galben de vreme rea. Conform ISU, în intervalul 13 iunie 2024, ora 17:00 – 14 iunie 2024, ora 06:00, sunt așteptate fenomene meteorologice extreme, incluzând averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, precum și grindină.

Meteorologii prognozează cantități de apă de 20-30 l/mp, cu posibilitatea de a depăși izolat 40 l/mp. Vântul va avea rafale cuprinse între 55 și 70 km/h, iar grindina va adăuga un element suplimentar.

Continue Reading

Cele mai vizualizate