in

PSD | Constatin Bîrcă promovează petiția pentru plafonarea prețurilor la energie

15 oct. 2021

Deputatul Constantin Bîrcă îndeamnă călărășenii să participe în campania de strângeri de semnături pentru susținerea proiectului de lege propus de Partidul Social Democrat privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze. Proiectul PSD propune reducerea prețurilor la energie electrică cu un procent de până 43%, iar la gaz reducerea poate ajunge până la 23%.

Politicianul critică Guvernul PNL-USR pentru liberalizarea tarifelor pieței de energie, deși nu exista concurență reală pe piață, nu existau capacități de producție interne suficiente și nu existau prevederi în sprijinul consumatorilor vulnerabili, conform unei postări Facebook.

Prin acest act de inconștiență Câțu și Cioloș au condamnat milioane de români la frig și întuneric pentru că prețurile au explodat iar oamenii nu mai au cu ce să își plătească facturile!”, spune Constantin Bîrcă.

Proiectul de lege propus de PSD în Parlament susține plafonarea prețurilor la electricitate și gaze la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturi. Plafonul este stabilit la media prețurilor din perioada martie-septembrie 2021. Călărășenii pot susține acest demers aici sau la sediile PSD din județ.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PNL | Ciprian Pandea: Avem de guvernat, de luat decizii responsabile pentru economie și pentru români

Eduard Grama a fost prezent pe străzile noroioase ale cartierului Măgureni pentru a sesiza actualele probleme cu care locuitorii se confruntă