Connect with us

Știri

VIDEO. D. Coarnă a fost exclus din PSD. Reacția deputatului: Dragoste cu forța e viol și nu are sens să mai complicăm lucrurile”

Published

on

Deputatul Dumitru Coarnă nu mai face parte, începând de luni, 4 aprilie, din grupul parlamentar al PSD şi va activa ca parlamentar neafiliat. În ciuda acestui aspect, fostul social-democrat, a participat la o conferință de presă ce a avut loc la sediul organizației județene a PSD Călărași, ocazie de care a profitat pentru a vorbi despre motivele care au condus la înlăturearea sa din linia psd-iștilor.

Deputatul Dumitru Coarnă nu mai face parte, începând de luni, din grupul parlamentar al PSD şi va activa ca parlamentar neafiliat.

„Vreau să anunţ plenul Camerei Deputaţilor că, începând de astăzi, domnul deputat Dumitru Coarnă nu mai face parte din grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor şi va activa ca parlamentar neafiliat”, a afirmat Simonis.

Deputatul Coarnă a declarat că actuala conducere a PSD avea nevoie de pretext pentru a-l da jos din barca partidului sub sigla căruia a obținut mandatul în decembrie 2020.

Dumitru Coarnă: E un subiect fierbinte, un subiect care și pe mine m-a luat prin surprindere, dar omul politic care nu înțelege diferența dintre pretext și motiv nu are ce căuta. La mine era vorba de un pretext, că motive erau destul de multe ca să mă excludă. Practic, au căutat un pretext de care s-au agățat, crezând că în spațiul public o să câștige partidul în raport cu activitatea mea. Una peste alta, decizia este luată. Nu am primit nicio înștiințare scrisă, doar din spațiul mediatic. Din 4 aprilie am înțeles că a fost dispusă această excludere. Mă gândeam să o atac în instanță, dar nu cred că voi face lucrul ăsta, pentru că dragoste cu forța e viol și nu are sens să mai complicăm lucrurile. Țin la organizația din Călărași și nu vreau să fac rău nimănui de aici. Domnul președinte [n.r. Vasile Iliuță] m-a sprijinit și în continuare o să rămân alătur de acesta. Până la urmă, dacă sunt în această poziție astăzi, sunt în mare parte datorită dumnealui. Știți cum e, a gândi se pedepsește, a tăcea se premiază – a fura e la îndemână, a fura e o minciună. Cam asta este povestea mea. Eu veneam din altă zonă și nu înțelegeam mecanismele astea politice. Tot timpul când vorbeam despre zona infracțională toată lumea spunea că este decizie politică. Eu n-am înțeles lucrul ăsta decât din perspectiva mea, și sigur că o să rămân în aceeași logică. Eu am venit să demonstrez că se poate altfel. Am încercat să ajung la întrerupător și să aprind lumina. Unii oameni luminează când intră în încăpere, alții când pleacă din încăpere.

Rămân deocamdată deputat independent. Am mandatul până în decembrie 2024. În această fază nu am niciun proiect. Sunt în zona neafiliaților, rămân independent, mă simt extrem de bine, mă simt liber, din totdeauna mi-a plăcut să fiu liber. Motivele sunt multe, mă uitam acum pe decizia Curții Constituționale, Decizia 55 din 2022, prin care a fost admisă obiecția neconstituționalitate ridicată la Avocatul Poporului și 51 de deputați, (eu am fost primul deputat care a semnat), cu privire la neconstituționalitatea OUG 6/2016, în baza căreia SRI de 20 de ani a făcut interceptări în mod neconstituțional. Cred că ăsta e fondul, pentru că pentru unii SRI e problemă mare, pentru mine nu pentru că sunt curat și n-am niciun fel de teamă față de nimeni.  Am introdus inițiative legislative prin legea suveranității, unde un capitol extrem de important face trimite la SRI cu demilitarizare și cu scoatere din zona de economie acoperită – o mare parte din firmele din zona noastră economică sunt acoperite. Dumnezeu știe câtă evaziune fiscală e acolo. Am atacat la Curte, acum am primit iar un răspuns, un PL-x nr. 153/2021 care prevede transformarea amenzii contravenționale în infracțiune, deși Constituția spune clar, închisoarea poate fi numai de zonă penală. Aici se încearcă din nou o șmecherie din asta a la Guvernul PSD-PNL-UDMR să adaugi la Constituție. M-am pronunțat întotdeauna contra. Cred că am fost singurul deputat, singurul parlamentar PSD care în mod public și-a asumat lucrul ăsta în ceea ce privește certificatul COVID. Am spus clar, respicat că voi vota contra introducerii certificatului COVID la locul de muncă. Uitați-vă că probabil și datorită acțiunii mele nu s-a introdus acel demers. Sunt multe discuții. Am votat pentru moțiunea simplă la energie – am avut discuții aplicate cu privire la energie și am soluții clare din care rezultă o diminuare cu 7-8 procente astăzi dacă ar aplica soluțiile pe care eu le-am trimis. Sunt soluții pe care le-am documentat cu oameni specializați, nu am descoperit eu nimic. Eu m-am dus, m-am documentat și am găsit soluții. Toate lucrurile astea au deranjat. De exemplu, vă spun date oficiale, undeva prin luna iulie o să vină o inflație cu 12-13%. O să vedeți că prețurile cresc în mod constant. Toată lumea vorbește la televizor, dar nimeni nu vă dă o soluție. O să vedeți că vorbesc mult fără să spună nimic, folosesc cuvinte multe fără să transmită un mesaj. Eu nu pot să vin să vă înșel încrederea.

Dumitru Coarnă: Pentru mine este o mare dezamăgire Partidul Social Democrat

Pentru mine este o mare dezamăgire Partidul Social Democrat astăzi, și mă refer la nivel central, nu la nivel local. Este o ruptură majoră între conducere și electorat, o ruptură fundamentală. Vă spun din experiență și din modul meu de a înțelege mecanismele astea și de a discuta cu oamenii, cu electoratul. Eu vreau să ies din mocirlă, nu să intru. Nu am acceptat-o și nu o să o accept niciodată. Probabil am ieșit din mocirlă, sau nu am acceptat mocirla, și asta este una dintre cauzele care m-au adus aici.

Mie comunicarea publică mi-a creat un sentiment de temere, pentru că văd o comunicare publică agresivă, părtinitoare, dintr-o poziție unilaterală. Asta înseamnă că, indirect vorbind, noi favorizăm una dintre părți. Ați văzut că ne-au murit 9 militari în condiții de pace – 1 l-a călcat tancul la Galați, 8 în elicopter. În condițiile astea, România, în ultimii 6 ani, a plătit facturi în valoare de 15 miliarde de euro pentru echipamente militare – tehnică militară, și a primit 3-4 avioane din 1982. Uitați-vă ce îmi spune Serviciul de Informații Externe (SIE) , răspunsul l-am primit ieri: „urmare a solicitării dumneavoastră transmisă electronic în data de 16.03.2022 luând act de demersul inițiat, vă comunicăm că apreciem interesul manifestat pentru problematicele din sfera securității naționale”, spune SIE. Mai îmi spune că am pus accentul pe dimensiunea anticipativă. Înseamnă că eu mi-am permis să vin cu 3 mutări înainte guvernanților, că eu am avut inițiativă și deranjează lucrul ăsta. Acțiunea mea a fost una deschisă, a fost una la vedere. Eu am înaintat către 8 ambasade materialul ăsta, către SRI, către SIE, către președintele României, către Guvernul României. Eu am ajuns undeva în jurul orei 12 la ambasada Rusiei. Dumnezeu probabil, am vorbit înainte cu cei de la ambasada Ucrainei, am fost singurul din grupul de 4 și am dovada în telefon. Am vorbit cu atașatul de interne de acolo și am vorbit și cu ambasadorul Ucrainei fix pe aceeași temă, decât că discuția a fost telefonică, după care am mers dincolo. Lucrurile au fost extrem de simple, au fost discuții despre pace, despre închidere conflict și am spus că nu face nimănui bine războiul. Eu cred că soluția este una diplomatica, sunt două modalități: diplomație sau război. Am spus că noi nu acceptăm războiul, sunt oameni morți, distrugeri materiale, vedeți situația economică, cât de încleștată e. Credeți că tot embargo-ul ăsta pe care i-l impunem Rusiei o să afecteze doar Rusia? Va fi un dezastru economic în lanț. Rusia este cel mai mare stat din lume ca dimensiune teritorială, cu cele mai mari resurse. Toate chestiile astea o să ne afecteze pe toți. Discuția noastră a fost fix în zona de neutralitate, de menținerea suveranității, și sigur că am făcut și o propunere în sensul unei, am numit-o noi în mod generic Pacea de la București, să discutăm anumite lucruri. În zona asta ambasadorul ne-a răspuns că apreciază, dar deja au declanșat negocieri în Turcia. Cam asta a fost toată discuția, totul la vedere, deschis. Eu am anunțat, am sesizat toate instituțiile abilitate ale statului, nimeni nu mă poate acuza de nimic. Am conștiința și cugetul curat. Dacă aș fi să repet, încă o dată aș face același lucru, fără niciun dubiu.

Știri

Blocată în apartament, o bătrână a sunat la 112 pentru ajutor, însă nu le-a permis salvatorilor să spargă ușa

Published

on

O pensionară din Călărași a solicitat sprijinul autorităților în această după-amiază apelând numărul de urgență 112 prin care anunța în dispeceratul pompierilor că este blocată în locuință, precizând că cineva i-ar fi sustras cheile din apartament, în ciuda faptului că ușa apartamentului era încuiată.

Continue Reading

Știri

Chiriașul asasin din Călărași a fost condamnat. Daune morale de 200.000 de euro

Published

on

După mai bine de cinci luni de la faptă, chiriașul din Călărași care și-a omorât proprietarii locuinței pe de strada Grivița în care stătea de mai mult timp, a fost condamnat pe viață pentru dublul asasinat pe care l-a comis cu sânge rece, motivat de ultimele scandaluri  pe care le-ar fi avut cu proprietarii locuinței. Bărbatul trebuie să plătească familiilor, drept daune morale, suma de 200.000 euro către părțile civile.

Eliberat din închisoare în luna februarie 2020, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor în cursul anului 2015, asasinul locuia în chirie pe strada Grivița din luna aprilie 2020 împreună cu un alt bărbat care era internat de aproximativ două luni într-o unitate spitalicească din Călărași. Asasinul a jucat rolul chiriașului care și-a găsit proprietarii morți în casă, însă la audieri a recunoscut totul. El a fost cel care a anunțat prin 112 crima săvârșită.

Anchetatorii au descoperit că bărbatul a folosit un cuțit de bucătărie cu mâner de culoare alb cu albastru cu lungimea de 13 cm şi lamă de 20 cm. Criminalul a aplicat peste 20 de lovituri de cuțit proprietarului casei.

Ștefan Caloianu a fost condamnat pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în stare de recidivă postexecutorie. Tribunalul Călărași a stabilit, totodată, că asasinul trebuie să achite, cu titlu de daune morale, suma de 200.000 de euro pentru părțile civile constituite în procesul penal care a durat peste 5 luni.

Continue Reading

Știri

Evelin are nevoie de noi! Fetița din Călărași a trecut prin mai multe operații și este la un pas să aibă o viață normală

Published

on

Povestea Evelinei începe în primăvara acestui an, după ce Canal SUD a realizat un reportaj despre fetița  din Cuza Vodă, născută la 28 de săptămâni, operată de 13 ori, diagnosticată cu atrezie de esofag, defect congenital al esofagului care presupune discontinuitatea acestuia si limitarea pasajului bolului alimentar din cavitatea bucala in stomac. 
Programată pentru operație pe 25 aprilie, familia își făcea griji că nu vor putea acoperi costurile necesare pe care doctorii le-au estimat pentru cea de-a paisprezecea intervenție.  În mai puțin de o două zile de la difuzarea materialului, familia fetiței a primit peste 2.000 de euro în conturile deschide pentru strângerile de fonduri necesare deplasării și intervenției chirurgicale. Telefoanele au sunat și banii s-au adunat. Puțin câte puțin. Timpul se scurgea iar ziua operației se apropia.

“Evelin are 1 an și o lună și a suportat până acum 13 anestezii generale, a suferit un stop cardio-respirator și a fost intubată și ventilată mecanic timp de 2 luni, medicii din România fiind foarte rezervați. Evelin a dovedit că este foarte puternică dându-le putere părinților ei, dar acum are nevoie de noi toți, de ajutor financiar, pentru o intervenție chirurgicală la un spital din Roma.” – scria Canal SUD în luna martie.

Un telefon se pare că a schimbat viața micuței Evelin. Într-o zi de miercuri, mai exact pe  16 martie, la telefonul din redacția Canal SUD a sunat, la capătul celălalt al firului se afla un bărbat care a rămas impresionat de curajul Evelinei de a lupta și fericirea de pe chipul acesteia, în ciuda clipelor grele prin care aceasta a trecut de la naștere până în prezent. 11.500 de euro au fost virați după ce apelul s-a închis. Fără cuvinte. Părinții au primit vestea cu ochii în lacrimi.
Pe 25 Aprilie 2022, într-o zi de sărbătoare, fiind a treia zi de Paște, Evelin a suferit cea de-a paisprezecea operație. Intervenția a constat în scoaterea sondei prin care Evelin era hrănită și atașarea unui stent esofagului ca aceasta să se poată hrăni singură. Operația a durat aproximativ trei ore, aceasta fiind un succes iar micuța Evelin se simte foarte bine.
Eve are nevoie de noi în continuare! Fetița din Călărași a trecut prin mai multe operații și este la un pas să aibă o viață normală
La câteva luni de la cea de-a paisprezecea operație, Evelin se simte din ce în ce mai bine, însă povestea nu se termină aici. Oamenii continuă să urmărească parcursul pe care micuța îl mai are până va ajunge la viața normală pe care ar trebui să o aibă orice copil. 
Maria Cosmina Ilie și LoraVera de la Radio Voces Campi Călărași 101.1 FM continuă acțiunea umanitară pentru ca micuța Evelin să ajungă la o viață normală.
“Am rămas în minte cu zâmbetul ei! Vă spun -i minune de copil! În ochii ei am văzut SPERANȚĂ, IUBIRE, PURITATE și mult curaj  să lupte mai departe! Pentru ce ? Pentru viața asta! Pe care mulți dintre noi o avem, dar nu ne bucuram din plin de ea. Eve încă luptă! Bucuria mea a fost o văd mai bine fata de prima vizita pe care am făcut-o la ei acasă. Oameni calzi și buni, părinți eroi pentru copilul lor! M-am întrebat pentru un moment… ce fi făcut eu dacadaca fi fost ei. fi luptat cu disperare ! Și ei asta fac… lupta. Pentru bani,  o ajute pe ea trăiască! fie un copil normal. Să bați din ușă în ușă ceri… e al naibii de greu Hai mergem noi la ei la ușa … -i ajutam! Am îmbrăţişat inițiativă unei femei de poveste! LoraVera Dimofte Căci daca stai o asculți ea e o poveste cu totul și îți ajunge la inima. Ce face ea? Da startul unei super Campanii pentru Eve cu păturici. Eu licitez pentru o păturica pe care o țin în casă, mi amintească mereu de Eve, de povestea ei, de cât de frumoasa e viață și cât de mult trebuie ne bucuram de tot ce ne oferă ea. Banii pe păturică vor ajunge la Eve! Cum? Prin intermediul campaniei ei! Sau donează pur și simplu! Licitează pentru o păturică o fapta bună” – scrie Cosmina Maria Ilie

Conturile în care puteți dona sunt:

TITULAR CONT: MINEA GEORGIANA-ADRIANA

CONT EURO:
IBAN: RO44BACX0000001404224002
SWIFT: BACXROBU

CONT LEI:
IBAN: RO36BRDE120SV30550581200
SWIFT: BRDEROBU

REVOLUT: 0757078931

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro