in , ,

VIDEO. Consiliul Județean și Primăria Călărași au demarat modernizare drumului de la Siderca

Drumul de acces al municipiului Călărași a intrat în reabilitare. Președintele CJC Călărași, Vasile Iliuță, alături de primarul municipiului nostru, Marius Dulce, au anunțat începerea lucrărilor de modernizare pentru mult așteptatul drum care a provocat dureri de cap fostei administrații locale, dar mai ales șoferilor care erau nevoiți să circule prin acest sector de drum.

Reparaţiile la DJ 306 A, drum din incinta Siderca, prin care se face intrarea în oraşul de pe malul Borcei, venind dinspre Bucureşti, pe DN3, vizează printre altele şi lărgirea carosabilului pe patru benzi.Constructorul, SC Drumuri şi Poduri SA, subordonat Consiliului Judeţean Călăraşi, a estimat că lucrările se vor derula pe o perioadă de aproximativ 3 luni. Valoarea modernizării drumului de 1,4 km este de 6 milioane de lei.

“Reparăm acest drum cu îmbrăcăminţi bituminoase uşoare, conform legislaţiei în vigoare. Vom lărgi la 4 benzi, drumul având o lungime de 1,4 km. Cheltuielile sunt estimate la 6 milioane de lei.

Aceste drum modernizat va fi dotat şi cu un sens giratoriu în intersecţia de la Donalam pentru a delimita fluenţa circulaţiei către această societate. Partea carosabilă a drumului se va lărgi la 14 metri şi va fi încadrată de câte o zonă verde de 1,5 metri precum şi de piste pentru biciclişti.

REŢEA EUROPEANĂ DE TRANSPORT

În prezent, transportul rutier pe acest sector de drum nu asigură deschiderea necesară unei cooperări transfrontaliere şi conectarea judeţului Călăraşi şi implicit regiunilor adiacente, la reţeaua europeană de drumuri. “Un element important al dezvoltării economico-sociale este conectarea Călăraşiului la magistrala IV de transport rutier, europeană.
Totodată, una dintre posibilităţile pentru atragerea investitorilor este crearea unei infrastructuri de transport care să realizeze descărcarea fluxurilor ridicate de trafic (sezon estival, week-end sau interdicţii pe alte rute care leagă Ucraina de sud – estul Europei-coridorul Pan European de transport IV) din DN21 către DN3 pentru a asigura rezolvarea acestei probleme deosebit de importante pentru participanţii la trafic din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, precum şi pentru cei aflaţi în tranzit, a explicat Vasile Iliuţă.

Vasile Iliuță a fost însoțit și de directorul societății S.C. DRUMURI ȘI PODURI CĂLĂRAȘI S.A., Mirela Drăgan, responsabila pentru realizarea acestui important, dar mai ales dorin proiect de reabilitare și modernizare. Lucrările au fost îngreunate, stopate la un moment dat, chiar de către fostul primar Daniel Drăgulin, considerând că ceea ce realizează CJC Călărași este ilegal…

Conferința prin care au fost anunțate lucrările ce vor începe la acest drum a avut loc chiar pe șantier. 

“Colaborarea dintre Consiliul Județean Călărași și Primăria Municipiului Călărași se vede deja de la intrarea în oraș. Am demarat modernizarea drumului SIDERCA, un proiect la care țin și care reprezintă cartea de vizită a urbei noastre. Dacă vremea va ține cu noi în 3 luni investiția va fi finalizată”, a declarat Vasile Iliuță.

5 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Polițiștii călărășeni au sancționat 58 de cetățeni care încălcau interdicțiile privind deplasarea după ora 23

Anunț Primăria Comunei Curcani – decizia etapei de încadrare