Connect with us

Politică

VIDEO. Conflictul parlamentarilor PSD Călărași, dezbătut săptămâna aceasta în cadrul Consiliul Politic Județean

Published

on

Vasile Iliuță, liderul organizației județene a Partidului Social Democrat Călărași, anunța în conferința de săptămâna trecută că situația tensionată a celor doi parlamentari va fi dezbătută  în cursul acestei săptămâni. Rezolvarea acestor tensiuni va fi găsită în Consiliul Politic Județean a PSD Călărași, informează Iliuță.  Acesta consideră că problema aceasta pune o pată neagră pe organizația politică.

“Urmarea acestor discuții care au apărut în spațiul public, Consiliul Politic Județean va fi convocat și vom analiza în cadrul partidului situația care s-a ivit între cei doi deputați și vreau să o clarificăm. Sunt situații interne ale partidului pe care le vom rezolva în structurile interne ale partidului, că să liniștim aceste discuții între cei doi parlamentari ai județului Călărași. Sunt discuții care pun o pată neagră pe organizația județului Călărași și vor fi clarificate de fiecare.”

https://youtu.be/lYt5GGGupHU

Advertisement

Politică

Județul Călărași ar putea avea un prefect nou. Vasile Iliuță are deja o propunere

Published

on

Una dintre “consecințele” acestor alegeri este posibilitatea ca actualul vicepreședinte al CJ Călărași, Ion Samoilă, să devină prefect al județului.

Vasile Iliuță a declarat în cadrul conferinței de presă de astăzi că Samoilă ar fi o alegere potrivită pentru această funcție, având în vedere experiența și dedicarea sa.

Continue Reading

Politică

Județul Călărași, locul 11 în clasamentul național al PSD: Ion Samoilă, propus pentru o nouă funcție

Published

on

În urma alegerilor locale din 9 iunie 2024, județul Călărași s-a clasat pe locul 11 în clasamentul național al organizațiilor județene ale Partidului Social Democrat (PSD). Cu toate că liderul PSD Călărași și președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță, și-a propus inițial un scor de 50+1%, iar ulterior a ridicat ștacheta la 60%, partidul său a obținut 50,52 % din voturi (date provizorii).

Deși rezultatele au fost favorabile pentru PSD Călărași, Iliuță a afirmat că a fost surprins și dezamăgit de pierderea alegerilor în comunele Curcani, Roseți, Sohatu, Dichiseni și în orașul Budești. „Nu mă așteptam să pierdem în aceste localități, având în vedere munca și resursele investite aici,” a declarat el.

Structura Consiliului Județean Călărași

Noua structură a Consiliului Județean Călărași reflectă diversitatea politică a județului. PSD a obținut 17 mandate plus un mandat pentru președinte, consolidându-și astfel majoritatea. Partidul Național Liberal (PNL) a câștigat 9 mandate, în timp ce Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit să obțină 4 mandate. Astfel, Consiliul Județean Călărași este format dintr-un total de 31 de mandate.

Advertisement

Citește aici: Județul Călărași ar putea avea un prefect nou. Vasile Iliuță are deja o propunere

Continue Reading

Politică

PSD, hotărât să sprijine candidații partidului PRO România! Social-democrații se consideră suficient de puternici încât să facă această mișcare

Published

on

By

Joi, 30 mai, într-o conferință de presă ținută la sediul Organizației Județene PSD Călărași, președintele ei, Vasile Iliuță, a adus în prim-plan concluzia pe care a tras-o pe parcursul campaniei electorale și a vorbit despre colaborarea dintre PSD și partidul PRO România.

În perioada campaniei desfășurate în localitățile județului Călărași, cetățenii și-au arătat susținerea față de Partidul Social Democrat și i-au confirmat lui Vasile Iliuță că are mari șanse să câștige alegerile din 9 iunie 2024, la candidează pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași.

„După mai mult de trei săptămâni de campanie electorală, pot să spun decât un singur lucru: suntem organizația cea mai puternică din județul Călărași, avem cei mai buni candidați care s-au înscris în competiție”, a spus președintele PSD, în cadrul conferinței.

În continuare, acesta a adus în prim-plan parteneriatul pe care PSD îl are cu partidul PRO România, reprezentat, la nivelul județului Călărași, de Răzvan Meseșeanu. Vasile Iliuță s-a înțeles cu acesta să-i susțină candidații propuși în diverse localități din județ, în vederea unor colaborări viitoare pentru formarea consiliilor locale sau asigurarea a diverse funcții în administrația publică locală.

Advertisement

Referitor la această alianță, Răzvan Meseșeanu a explicat că: „Din 2020 până în 2024 ne-am bucurat de prezența celor doi consilieri județeni și, așa cum a zis domnul președinte Iliuță, încă din prima ședință de Consiliu Județean am susținut proiectele de dezvoltare pentru întreg județul Călărași. În general, lucrurile au fost așa cum le-am stabilit la masa înțelegerii, nu cred că au fost elemente care să ne diferențieze în opinii. (…) PRO România provine din Partidul Social Democrat, cred că era nefiresc să mă alătur unei alte idei”.

De asemenea, acesta a enumerat localitățile în care pe listele de votare se numără candidați din partea partidului PRO România și a evidențiat că aceștia sunt extrem de dedicați în cariera lor politică, dar și în slujba de a-i sprijini pe cetățeni.

„Suntem mult mai puțini decât în 2020, avem candidați în șase localități ale județului Călărași, dar sunt mult mai hotărâți, mult mai determinați, mult mai inimoși. Este vorba de Roseți, Ulmeni, Mitreni, Șoldanu, Valea Argovei și, bineînțeles, de municipiul Călărași, unde vom încerca să pătrundem și să fim decisivi în Consiliile Locale. Candidați la Primărie avem la Valea Argovei și la municipiul Călărași”, a adăugat președintele PRO România.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate