Connect with us

Știri

VIDEO. Comuna Borcea a primit finanțare pentru construirea unei săli moderne de sport

Published

on

Guvernul României a emis, la începutul lunii octombrie, Ordinul 1439 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Construire și dotare sală de sport, strada Școlii, nr.35, sat Borcea, Comuna Borcea, județul Călărași” din Subprogramul ”Săli de sport” din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social.

Primarul localității Borcea, Aniel Nedelcu Pațurcă, a declarat că acest proiect este important și este de anvergură pentru localitatea călărășeană. Viitoarea sală de sport va putea găzdui multe competiții importante, accesul fiind gratuit pentru toți participanții.

„La doi ani de zile distanță după ce a fost gândit, dezbătut și depus, toate hârtiile verificate, SF-urile și avizele, împreună cu PT-urile, acum totul a devenit realitate! După ce a fost emis Ordinul urmează faza licitației, estimată ca durată între 6 și 9 luni, apoi va începe construcția proietului. Ne doriim să nu avem contestații, așa cum se obișuiește pentru că, în această situație, poate dura licitația foarte mult. Zona proiectului cuprinde peste 2,5 hectare cu tot cu spațiul verde ce va fi amenajat în jurul sălii.

Sala de sport va avea  360 de locuri,  parcare auto va avea 200 de locuri, suprafața utilă de joc fiind cea standard ca a unui teren de fotbal în sală. Proiectul include spații interioare – cabine, vestire, dușuri, cabinete și tot ce mai este nevoie pentru o sală de sport. Proiectul sălii de sport include și dotarea cu aparatură fitness modernă. Spațiile interioare vor avea dotări complete. Utilitatea acestei săli va fin diversă, având utilitate multifuncțională. Alte evenimente culturale, competiții școlare vor putea fi desfășurate în incinta acestei săli moderne.

„S-a muncit mult, lucru care se și vede destul de ușor! Multă muncă a fost și cu birocrația din România, așa cum știe toată lumea. Am identificat mici probleme pe parcurs, însă au fost rezolvate în timp util.” – spune primarul Aniel Pațurcă

Cât despre termenul de finalizare, edilul se arată optimist, declarând că așteaptă mai întâi începerea proiectului pentru a putea stabili o dată de finalizare. Finanțarea acestui obiectiv de investiții se va face prin Compania Națională de Investiții.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.