Connect with us

Știri

VIDEO. Bătrân de 84 de ani din Ciocănești, acuzat că a vrut să agreseze sexual o copilă de 11 ani „Am pus mâna pe ea în glumă…”

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Un bărbat dintr-o comună călărășeană se află în centrul unui scandal grav, fiind acuzat de o mamă că a încercat să agreseze sexual una dintre cele două fiice minore. Faptele șocante s-ar fi desfășurat în plină zi, pe stradă, în fața casei bărbatului, la o mică distanță de locuința unei fetițe de 11 ani.

Marta, mama fetei de 11 ani: „…a tras de ea, a pipăit-o, i-a pus mâna pe fund, pe sâni, a tras-o de mână, a vrut să o bagi în curte, i-a zis să intre cu el în casă.”
Reporter: „E vorba de un consătean?”
Marta, mama fetei de 11 ani: „Da, de aici […] că vrea să intre cu el în casă, că îi dă câți bani vrea ea, ținând cont că fiică-mea are 11 ani cea mică, de care este vorba. Iar eu, primul lucru ce am făcut, am sunat la șeful de post, de la noi de aici, din comuna Ciocănești și-am explicat problema.”

Descoperirea îngrozitoare a fost făcută de sora mai mare a fetiței, care, șocată de cele relatate, a povestit imediat mamei. Mama s-a dus la poarta bărbatului, care, fără nicio remușcare, a recunoscut că a pus mâna pe copila de 11 ani. Cu toate acestea, el susține că gestul său nu avea intenții necurate.Pentru că nu s-a putut contola din cauza situației, femeia l-a lovit pe bărbat, cu palmele, peste față.

Reporter: „Dar ați încercat să vorbiți cu vecinul care a pus mâna pe fata dumneavoastră?”
Marta, mama fetei de 11 ani: „Da.”
Reporter: „Și ce v-a zis?”
Marta, mama fetei de 11 ani: „Stătea și se uita la mine, a început să mă înjure și a fugit. A fugit în curte. Recunosc că i-am dat două palme și încă să zic că mersic că a scăpat așa. Pentru că odată ce eu merg la poliție și mi se spune să o las baltă și nu se ia nicio atitudine, logic, legea o fac cu mâna mea.

Advertisement

Mama celor două fete a sunat imediat la Postul de Poliție din Ciocănești. Acolo, șeful de post, Reziuc Cristian i-ar fi spus femeii că va rezolva situația ziua următoare. Femeia a așteptat o zi iar joi dimineața a revenit asupra situației. Reziuc Cristian, șeful de post i-ar fi spus femeii că a vorbit cu bărbatul care ar fi agresat-o pe copila de 11 ani și i-ar fi pus în vedere să nu se mai repete, fără a face și alte demersuri de pe care situația de o manieră gravă le-ar impune.

Revoltată pe atitudinea lui Reziuc Cristian, femeie a insistat că acesta să ia măsuri împotriva bărbatului de 84 de ani, pentru că această situație nu poate fi trecută cu vederea. Femeia povestește că șeful de post ar fi sfătuit-o să nu facă alte demersuri, motivat de faptul că presupusului agresor i s-ar fi pus în vedere să se potolească.

Marta, mama fetei de 11 ani: „Șeful de post, mă scuzați de expresie, stă și o freacă la rece…”
Reporter: „Înțeleg că, în primă fază, cei de la poliție n-au vrut să dea curs sesizării.”
Marta, mama fetei de 11 ani: „Șeful de post mi-a spus să o las baltă…ceea ce nu mi se pare corect, chestia asta. Adică, practic, îmi scap copilul de un viol și dumneata îmi spui mie că, fiind la prima abatere și ținând cont că e o persoană în vârstă, să-l las în pace. Păi, adică, cum vine asta? Dacă ar fi fost copilul dânsului, la fel ar fi reacționat? Întrebarea mea, nu știu. Nu mi se pare corect ceea ce a făcut.”

Marta, mama fetei de 11 ani se află în stare de șoc și nu poate înțelege ce ar fi avut în gând bărbatul în vârstă atunci când a recurs la acest gest îngrozitor. Vecinele povestesc și ele întâmplări similare cu bărbatul, inclusiv invitații indecente în schimbul unor duble de porumb.

Marta, mama fetei de 11 ani: „Nu e prima dată, nu e prima copilă, să zic, sau prima persoană de care s-a luat. Au mai fost cazuri, dar nu știu lumea dacă au făcut plângeri.Și chiar dacă au făcut plângeri, dacă i s-a dat același răspuns părinților, ceea ce mi s-a spus mie, să o lase baltă, automat lumea s-a dat înapoi […] Este un om nenorocit.”
Vecină:  „În magazin, ne pipăie … Mânca-o-ar tăticu, ne pipăia, nu sunt singura.”
Reporter:  „Vă pipăia pe dumneavoastră?”
Consăteană: „Da!”
Reporter: „Când s-a întâmplat asta?”
Vecină: „Anul trecut […] M-a invitat la el să-mi dea bani sau porumb. Că să intru până, cum se cheamă la țară aici, prima cameră,marchiză. Vii până în marchiză că-ți deschid o ușă.”

Aurică Stoian, cunosc în sat drept „Richi” se apără și spune că nu a avut nimic necurat în gând, au fost doar glume și atingeri în glumă. Întrebat dacă a fost căutat de poliție pentru ce a făcut, bărbatul povestește că șeful de post l-a abordat în fața unei cârciuni din sat, acolo unde au dezbătut subiectul, însă fără să fie audiat de oamenii legii.

Advertisement

A. Stoian: „Azi m-a lovit maică-să și mai înainte atunci…”
Reporter: „Dar de ce v-a lovit? Ce i-ați făcut la fată?”
A. Stoian: „Păi, am pipăit-o așa un pic și gata.”
Reporter: „Păi și ce ați vrut să faceți cu ea?”
A.Stoian: „Să glumesc cu ea, dar ce era să fac? Eu la 84 de ani măi șefule. Ce dracu!”
Reporter: „ Dar n-ați avut niciun alt gând cu ea?”
A.Stoian: „Nu, pe sfânta mea cruce!”
Reporter: „ De la poliție ce au zis?”
A.Stoian: „Mi-a zis băiatul cică bă nea Aurică ce să-ți spun.. S-a întâmplat așa, s-a întâmplat, gata.. Șterge cu buretele și gata.”
Reporter: „Adică v-a înțeles băiatul de la poliție?”
A.Stoian: „Da, da, da, da, da, da.”
Reporter: „V-a luat vreo declarație, ceva?”
A.Stoian: „Nu,nu,nu..”
Reporter: „ V-a lăsat în pace.”
A. Stoian: „Da, da!”
Reporter: „E băiat înțelegător?”
A. Stoian: „Este corect, un băiat de jos pălăria!”


„La data de 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că fiica ei ar fi fost pipăită de către un bătrân. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că la data de 30 ianuarie 2024, o minoră, din comuna Ciocănești, judetul Călărași, în timp ce se întorcea de la școală, ar fi fost abordată de un bărbat, care i-ar fi făcut complimente, ar fi pipăit-o și ar fi invitat-o la locuința acestuia.

Ulterior, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, alături de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea l-au identificat pe acesta, ca fiind un bărbat, de 84 de ani, din comuna Ciocănești, județul Călărași. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, în prezent cercetările fiind în desfășurare pentru lămurirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului” –  precizează IPJ Călărași

Dacă îți place ce ai citit, poți urmări:

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate