Connect with us

Știri

VIDEO | Acuzații grave! O femeie din Călărași susține că fost diagnosticată cu cancer, deși era perfect sănătoasă

Published

on

O simplă durere în piept s-a transformat într-o adevărată aventură printre parole și diagnoze pentru o tânără din Călărași după ce a călcat pragul unei clinici medicale private. Cu recomandarea unui medic care a consultat-o inițial, femeia a intrat în prima clinică ieșită în cale. Primul control a fost făcut în data de 30 august 2022. După un CT în regiunea toracică, femeia a primit o veste care a șocat-o – cancer, spune chiar femeia.

“Am avut o durere în piept care mă durea foarte tare. M-am dus la o clinică să-mi fac un CT, din banii mei. Rezultatul a fost cancer, eu neavând dureri despre care scrie acolo. M-am dus cu CT-ul la Chirurgie, să-mi dea un alt CT, de această dată cu substanță de contrast. Și al doilea CT, făcut la o lună diferență, mi-a zis că am sternul fisurat și coastele rupte.” povestește femeia.

Reporter: Deci, în primul diagnostic ați avut cancer? În al doilea coastele rupte și sternul fisurat?

“Am făcut mai multe CT-uri pentru că mă durea în piept. Am fost diagnosticată cu cancer”, spune femeia din Călărași care a primit două diagnostice diferite de la aceeași clinică medicală, la interval de o lună diferență.

Nedumerită, dar mai mult speriată de veștile date de clinica din Călărași, femeia a luat calea Bucureștiului. A făcut un al treilea CT la aproape 4 luni distanță de cele două. Rezultatul ultimului control a fost aproape un miracol. Femeia nu mai avea nimic.

Cel de-al treilea Computer Tomograf pe care femeia l-a făcut a contrazis primele două diagnostice date de clinica din Călărași.

“Pentru al treilea CT am fost la Fundația Victor Babeș din București, la un doctor de oase, care mi-a spus că nu este posibil așa ceva. Și am făcut al treilea CT. Supriză, nimic! Toate în regulă, a mai precizat aceasta.

Întrebată dacă a încercat să obțină o explicație de la clinica din Călărași, femeia spune că nici până în acest moment nu a primit un răspuns. Pentru că am vrut să obținem un punct de vedere de la clinica acuzată că pune diagnostice greșite, ne-am deplasat pentru a sta de vorba cu managerul unității medicale, care s-a scuzat spundând că nu poate oferi o poziție oficială pentru că lanțul de laboratoare de analize din țară are un compartiment de Comunicare, fiind singurul capabil să ofere precizări cu privire la această situație nedorită.

Medicii vorbesc despre o principală greșeală pe care o fac pacienții care aleg să calce pragul clinicilor medicale. Cei mai mulți fac investigații complexe fără să consulte medicul curant, ajungând să primească vești care mai de care mai rele. Acesta este și motivul pentru Casa de Asigurară de Sănătate a interzis medicilor de familie să emită trimiteri pacienților către laboratoarele de analiză în care oamenii pot primi diagonstice complexe către CT-uri.

“Legislativ, medicilor de familie nu li se permite să dea trimitere către investiții de înaltă performanță. Se consideră că nivelul de competență este limitat, iar atunci singurul care poate face o analiză este un specialist într-un anumit domeniu, care pot da trimiteri către astfel de investigații complexe.” precizează, pentru Canal SUD, Silviu Drăgan, directorul C.A.S. Călărași.

Am cerut și părerea altor specialiști din sănătate pentru a vedea dacă vorbim de un caz izolat sau de un fenomen apărut în zona medicală. Gabriela Topologeanu, medic de familie și coordonator al unui centrul de analize spune că asfel de cazuri sunt destul de frecvente din cauza unor anumiți pacienți care se avântă într-o astfel de aventură fără să țină cont de o serie de aspecte importante.

„Dacă te doare capul, RMN la cap. Dacă e la piept, vreau la piept. Trebuie să te duci mai întâi la medicul tău, cel de familie, căruia să-i spui tot ce este, să te consulte, să pună un stetoscop. Spre exemplu, coastele fisurate pot fi numai după un traumatism. Poate că ai un infarct. Dacă te doare în piept și ai un infarct, suni la 112. Te duci la medic, îți ia o tensiune, ti se face un EKG, iar după aceea, dacă am un semn de întrebare, mergem la specialist. Acesta spune ce analize sunt de făcut. Oamenii, singuri, la cel mai mic semn de boală, caută pe internet și încearcă siguri să-și facă planul terapeutic și de investigații. Neavând o pregătire de specialitate, ajung la șapte doctori și primesc șapte diagnostice. Dacă sărim etapa medicului curant, care te vede și știe ce poate face, atunci meriți să plătești și la sfârșit să ți se spună că nu ai nimic. Ideea este că, din cauza asta, CAS a interzis și medicilor de familie să elibereze trimiteri pentru CT pacienților care vor să se hiperinvestigheze. Sunt pacienți care au un anume profil psihologic, care sunt obsedați de boli, se duc la chirurg și spun că vor să fie operați că simt ei că le umblă ceva prin burtă și chiar se operează. Sunt oameni care s-au operat și și-au scos uterul pentru că avea dureri de cap.” precizează Gabriela Topologeanu, medic de familie din Călărași.

Știri

Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Published

on

Foto: Cosmin Șuțu / fb.com/PentruCalarasi

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.

Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.

Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.

Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.

Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.

Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.

Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.

Continue Reading

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Cele mai accesate articole