Connect with us

Știri

VIDEO. Abateri financiare la Spitalul din Călărași. Cine se face vinovat pentru degradarea aparatului RMN?

Published

on

Spitalul Județean de Urgență Călărași evoluează. Unitatea spitalicească de urgență a județului nostru se află într-un trend ascendent, o spun atât pacienții cât și conducerea. Abaterile financiare și sumele mari de bani pe care unitatea medicală le-a pierdut în doar câteva luni de zile, l-au determinat pe managerul Bogdan Mihai să pună piciorul în prag. Acesta spune că sunt câteva situații ce urmează a fi clarificate în cadrul unei comisii de evaluare, formată din mai multe cadre din spital,  să stabilească dacă există, sau cine se face vinovat  pentru sumele de bani pe care  SJU Călărași le-a suportat și achitat pentru reparațiile aparatului RMN, unul dintre cele mai constisitoare echipamente de care unitatea medicală depinde la acest moment. 

O altă prioritate pentru conducerea spitalului, activitatea decizională, element care nu se bucură de atât de multă claritate și transparență la acest moment. Lipsa transparenței din instituțiile publice a fost și va fi mereu o problemă.

Par termeni complicați, însă lucrurile sunt ușor de înțeles dacă știi unde să pui în propoziție jargonul „pile” sau “licitații cu cântec”. Nu facem referire la vreo situație anume, însă aceste cazuri se întâlnesc în mai toate unitățile medicale și instituțiile publice din țara noastră.

Interesant este că se urmărește transparență, însă cele mai multe piedici le întâmpinăm le primim în birocrație.

Mai multe voci din Călărași au vorbit despre o licitație publică, realizată de CJ Călărași, pentru închirierea unui spațiu comercial disponibil în incinta spitalul. Ultima licitație în acest sens s-a desfășurat în anul 2021. Suprafața de peste 530 mp, incintă renovată recent, a fost concesionată de un operator economic care ar urma să desfășorare activități specifice servitului și consumului preparatelor culinare și comercializarea de produse nealimentare. Licitația s-a desfășurat, cum era de așteptat, numele operatorului care urma să câștige licitația, ce credeți, a reușit. Pentru a Demersurile noastre au fost limitate de un document primit ca răspuns în urma unei solicitări pe care am adresat-o Consiliului Județean Călărași, autoritate publică responsabilă pentru desfășurarea licitației.

Răspunsul pe care l-am primit nu a surpins pe nimeni. Aveți în foto [sus] solicitarea noastră, iar în foto [jos] răspunsul pe care Consiliul Județean l-a transmis . CJ Călărași înțelege prin solicitarea noastră că nu întrunim condițiile de participare pentru a putea lua parte la licitația publică.

Conform datelor, la acest moment suprafața din incinta spitalului nu a fost ocupată de operator până în prezent.

Managerul spune că face eforturi și caută legislația care să-i permită să facă aceste lucrurile astfel încât zona concursurilor să aibă transparență totală. 

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole