Connect with us

Știri

Un fost manager al Spitalului din Călărași, bătut și băgat în spital pentru ca nu și-ar fi plătit o datorie de 120.000 euro

Published

on

Un bărbat de 48 de ani din Călărași a fost arestat preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, pentru amenințări, violență fizică și șantaj. O anchetă a procurorilor arată că bărbatul ar fi constrâns un administrator al unei societăți și i-ar fi cerut suma de 120.000 de euro, sub pretextul unui comision datorat, rezultat în urma unei tranzacții cu terenuri.

Victimă acestuia ar fi, potrivit datelor disponibile, Valentin Emanoil, fostul manager al Spitalului din Călărași în perioada 2017-2020, în prezent administrator al societății Agricola SRL. Societatea ar fi fost condusă pâna la finele lui 2020 de Grădescu Nina Nicoleta, fosta soție a lui Emanoil, de care acesta a divorțat.

Se pare ca suma de 120.000 de euro ar reprezenta un comision pe care Valentin Emanoil nu l-ar fi achitat in urma unei afaceri în care acesta ar fi intermediat-o pentru o vânzarea-cumpărare a unui teren agricol cu o suprafață de peste 100.000 mp, care s-ar afla în incinta fostului Combinat Siderurgic de la intrarea în municipiul Călărași, deținut de numitul Dumitru Claudiu, cunoscut sub porecla “Tilă”.

“În perioada 17.10.2023 – 29.11.2023, în mod repetat, însă în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul D.C., prin amenințări explicite privind comiterea de violențe fizice și suprimarea vieții, precum și prin acte de violență îndreptate împotriva persoanei vătămate și a bunurilor acesteia, a constrâns-o pe persoana vătămată E.V., având calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, să-i remită, în mod injust, suma de aproximativ 120.000 de euro, reprezentând un pretins comision datorat acestuia în urma intermedierii de către inculpat a unei tranzacții de vânzare/cumpărare a imobilului – teren, în suprafața de 129.935 mp situat în platforma siderurgică SIDERCA S.A. – Călărași, societate în faliment”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Pentru ca nu și-ar fi respectat înțelegerea verbală cu Dumitru Claudiu, Valentin Emanoil ar fi fost bătut și băgat direct în spital. Are mai multe  fracturate și leziuni la nivelul membrelor inferioare.

Advertisement

La data de 07.12.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv, pe o durată de 30 de zile, față de inculpatul Dumitru Claudiu, dosarul fiind înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Anterior, la data de 06.12.2023, organele de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Călărași au pus în executare un mandat de percheziție la domiciliul inculpatului, după care față de acesta a fost luată măsura reținerii, pe o durată de 24 de ore.

Prin ordonanța procurorului de caz din 06.12.2023, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului Dumitru Claudiu. (48 ani) pentru săvârșirea infracțiunilor de „șantaj” conform art. 207 alin. (1) și (3) C.pen. rap. la art. 13 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen. (2 acte materiale), „lovirea sau alte violențe” conform art. 193 alin. (2) și (21) lit e) C.pen. și „distrugerea” conform art. 253 alin. (1) C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen.

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate