in

Rovana Plumb a fost acceptata de Ursula von der Leyen comisar european din partea Romaniei

Rovana Plumb este numele care apare in dreptul Romaniei pe lista provizorie a viitoarei Comisii Europene, anuntata luni pe site-ul comisiei, cu acordul presedintelui ales, Ursula von der Leyen.

Lista a fost intocmita dupa o serie de interviuri desfasurate in ultimele saptamani cu persoanele propuse de statele membre ale UE ca si candidati la posturile de comisari europeni, se arata in comunicatul postat pe site-ul Comisiei Europene.

Romaniei i-a fost desemnat in viitoarea CE portofoliul Transporturilor, conform unor surse citate in mass-media.

Premierul Viorica Dancila nu a anuntat niciodata oficial care este propunerea Romaniei pentru postul de comisar european care i se cuvine, insa a confirmat ca a purtat discutii informale cu Ursula von der Leyen cu privire la doi posibili candidati: Rovana Plumb si Dan Nica, amandoi din PSD.

Fost ministru al Mediului, al Muncii si al Fondurilor Europene in diverse guverne PSD, Rovana Plumb este in prezent europarlamentar si vicepresedinte al grupului Socialistilor europeni (PES) . Conform fisei sale de pe site-ul PE, Rovana Plumb este membru al Comisiei pentru Mediu, Sanatate publica si Siguranta alimentara.

Potrivit anuntului facut astazi pe site-ul CE, urmeaza ca lista sa fie adoptata de Consiliul Uniunii Europene, dupa care va fi publicata in Jurnalul Oficial al UE. Marti, presedintele ales, Ursula von der Leyen, va anunta oficial distributia portofoliilor si felul in care intentioneaza sa organizeze activitatea viitoarei Comisii Europene.

ziare.com


What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

CJ Călărași scoate la licitație publică cu strigare clădirea fostului spital din Dor Mărunt

A fost confirmată prezența virusului de PPA în Floroaica, comuna Vîlcelele