Connect with us

Breaking News

Un copil de 14 ani din Călăraşi a ajuns la spital, bătut de colegii de şcoală

Published

on

Un copil de 14 ani din Călăraşi a ajuns la spital după o bătaie la şcoală. În comuna Perişoru, unde învaţă, e revoltă. Părinţii s-au adunat la poarta şcolii, disperaţi că tot mai mulţi elevi refuză să vină la cursuri de teama colegilor. Agresorii sunt adolescenţi de la Centrul de plasament din comună. Directorii şcolii nu au soluţii, iar inspectorii pentru protecţia copilului refuză să creadă că acolo există o problemă reală de violenţă. 

https://observator.tv/a36f69d2-c1ff-4a8f-93d7-85e8ae47738e

„Se vede, sunt umflat. M-au bătut, eu n-am mai simţit nimic,  cred că am ameţit.”, povesteşte băiatul. „Aseară mi-a leşinat de trei ori. Am zis că moare copilul, era tot alb şi buzele negre.”, plânge mama lui. Coşmarul băiatului durează de patru ani, de când a fost înscris la şcoala din Perişoru, Călăraşi, o unitate unde învaţă şi copiii din centrul de plasament al comunei. Sunt mai mari şi unii ar fi violenţi: „Îl băteau periodic, nu numai pe el, pe toţi copiii pe care apucau, nu ţineau cont.”, mai spune mama.

La poarta şcolii din Perişoru am găsit astăzi o mulţime de părinţi revoltaţi. Copiii lor refuză să mai intre la ore, de teamă. În şcoală ar fi fost chiar tentative de viol. Directoarea pare depăşită de situaţie.

– E bătut, e vânăt, e de vreo două zile de când e bătut, tot de la Centru!
– Aţi spus că nu sunt cazuri grave, dar e un copil în spital!, sunt revoltaţi părinţii.

Gabriela Tatuc, directoarea Şcolii din comuna Perişoru, încearcă să se apere: „Este datoria noastră să-i primim la şcoala. Acolo unde a fost cazul am dat mustrare şi nota scăzută la purtare.”

Şcoala nu are un psiholog. Un consilier vine de două ori pe săptămână, dar dialogul lui cu elevii-problemă e inexistent. Reprezentanţii Centrului de plasament din comună, de unde vin elevii violenţi, au închis porţile când au aflat că se filmează în sat.

Inspectorii de la Protecţia Copilului au aflat de pe Facebook de revolta părinţilor din Perişoru.

Reţelele de socializare sunt pline de cazuri de violenţă în şcoli. La Liceul Agricol din Tulcea, o elevă a fost filmată în timp ce era lovită de două colege de 16 ani. E un fenomen scăpat de sub control în România. Unul din cinci copii este victimă, arată un studiu al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Specialiştii arată că există o legătură strânsă între abuzul în familie asupra copiilor şi violenţa din mediul şcolar.

Sursa: Observator TV

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole