Connect with us

Breaking News

Un copil de 14 ani din Călăraşi a ajuns la spital, bătut de colegii de şcoală

Published

on

Un copil de 14 ani din Călăraşi a ajuns la spital după o bătaie la şcoală. În comuna Perişoru, unde învaţă, e revoltă. Părinţii s-au adunat la poarta şcolii, disperaţi că tot mai mulţi elevi refuză să vină la cursuri de teama colegilor. Agresorii sunt adolescenţi de la Centrul de plasament din comună. Directorii şcolii nu au soluţii, iar inspectorii pentru protecţia copilului refuză să creadă că acolo există o problemă reală de violenţă. 

https://observator.tv/a36f69d2-c1ff-4a8f-93d7-85e8ae47738e

„Se vede, sunt umflat. M-au bătut, eu n-am mai simţit nimic,  cred că am ameţit.”, povesteşte băiatul. „Aseară mi-a leşinat de trei ori. Am zis că moare copilul, era tot alb şi buzele negre.”, plânge mama lui. Coşmarul băiatului durează de patru ani, de când a fost înscris la şcoala din Perişoru, Călăraşi, o unitate unde învaţă şi copiii din centrul de plasament al comunei. Sunt mai mari şi unii ar fi violenţi: „Îl băteau periodic, nu numai pe el, pe toţi copiii pe care apucau, nu ţineau cont.”, mai spune mama.

La poarta şcolii din Perişoru am găsit astăzi o mulţime de părinţi revoltaţi. Copiii lor refuză să mai intre la ore, de teamă. În şcoală ar fi fost chiar tentative de viol. Directoarea pare depăşită de situaţie.

– E bătut, e vânăt, e de vreo două zile de când e bătut, tot de la Centru!
– Aţi spus că nu sunt cazuri grave, dar e un copil în spital!, sunt revoltaţi părinţii.

Gabriela Tatuc, directoarea Şcolii din comuna Perişoru, încearcă să se apere: „Este datoria noastră să-i primim la şcoala. Acolo unde a fost cazul am dat mustrare şi nota scăzută la purtare.”

Şcoala nu are un psiholog. Un consilier vine de două ori pe săptămână, dar dialogul lui cu elevii-problemă e inexistent. Reprezentanţii Centrului de plasament din comună, de unde vin elevii violenţi, au închis porţile când au aflat că se filmează în sat.

Inspectorii de la Protecţia Copilului au aflat de pe Facebook de revolta părinţilor din Perişoru.

Reţelele de socializare sunt pline de cazuri de violenţă în şcoli. La Liceul Agricol din Tulcea, o elevă a fost filmată în timp ce era lovită de două colege de 16 ani. E un fenomen scăpat de sub control în România. Unul din cinci copii este victimă, arată un studiu al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Specialiştii arată că există o legătură strânsă între abuzul în familie asupra copiilor şi violenţa din mediul şcolar.

Sursa: Observator TV

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole