Connect with us

Breaking News

Un copil de 14 ani din Călăraşi a ajuns la spital, bătut de colegii de şcoală

Published

on

Un copil de 14 ani din Călăraşi a ajuns la spital după o bătaie la şcoală. În comuna Perişoru, unde învaţă, e revoltă. Părinţii s-au adunat la poarta şcolii, disperaţi că tot mai mulţi elevi refuză să vină la cursuri de teama colegilor. Agresorii sunt adolescenţi de la Centrul de plasament din comună. Directorii şcolii nu au soluţii, iar inspectorii pentru protecţia copilului refuză să creadă că acolo există o problemă reală de violenţă. 

https://observator.tv/a36f69d2-c1ff-4a8f-93d7-85e8ae47738e

„Se vede, sunt umflat. M-au bătut, eu n-am mai simţit nimic,  cred că am ameţit.”, povesteşte băiatul. „Aseară mi-a leşinat de trei ori. Am zis că moare copilul, era tot alb şi buzele negre.”, plânge mama lui. Coşmarul băiatului durează de patru ani, de când a fost înscris la şcoala din Perişoru, Călăraşi, o unitate unde învaţă şi copiii din centrul de plasament al comunei. Sunt mai mari şi unii ar fi violenţi: „Îl băteau periodic, nu numai pe el, pe toţi copiii pe care apucau, nu ţineau cont.”, mai spune mama.

La poarta şcolii din Perişoru am găsit astăzi o mulţime de părinţi revoltaţi. Copiii lor refuză să mai intre la ore, de teamă. În şcoală ar fi fost chiar tentative de viol. Directoarea pare depăşită de situaţie.

– E bătut, e vânăt, e de vreo două zile de când e bătut, tot de la Centru!
– Aţi spus că nu sunt cazuri grave, dar e un copil în spital!, sunt revoltaţi părinţii.

Gabriela Tatuc, directoarea Şcolii din comuna Perişoru, încearcă să se apere: „Este datoria noastră să-i primim la şcoala. Acolo unde a fost cazul am dat mustrare şi nota scăzută la purtare.”

Advertisement

Şcoala nu are un psiholog. Un consilier vine de două ori pe săptămână, dar dialogul lui cu elevii-problemă e inexistent. Reprezentanţii Centrului de plasament din comună, de unde vin elevii violenţi, au închis porţile când au aflat că se filmează în sat.

Inspectorii de la Protecţia Copilului au aflat de pe Facebook de revolta părinţilor din Perişoru.

Reţelele de socializare sunt pline de cazuri de violenţă în şcoli. La Liceul Agricol din Tulcea, o elevă a fost filmată în timp ce era lovită de două colege de 16 ani. E un fenomen scăpat de sub control în România. Unul din cinci copii este victimă, arată un studiu al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Specialiştii arată că există o legătură strânsă între abuzul în familie asupra copiilor şi violenţa din mediul şcolar.

Sursa: Observator TV

 

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Romina Gingașu vine astăzi la Călărași. Biblioteca Județeană organizează Festivalul „E ziua ta, femeie!”

Published

on

Romina Gingașu

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Biblioteca Județeană Călărași sărbătorește astăzi femeile din județ printr-un eveniment special, intitulat „E ziua ta, femeie”. Desfășurat pe platoul din fața bibliotecii, începând cu ora 10.00, festivalul are ca scop să aducă în prim-plan diversitatea și importanța femeilor în comunitatea noastră.

Luna martie va fi dedicată în întregime doamnelor la Biblioteca Județeană Călărași, pentru că ele sunt cu adevărat speciale. Am organizat acest festival pentru a sublinia importanța și diversitatea lor în societate. Ne-am gândit la activități care să aducă bucurie și satisfacție tuturor femeilor, indiferent de vârstă sau domeniu de interes”, a declarat, pentru canalsud.ro, Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene Călărași.

În cadrul festivalului, Biblioteca Județeană Călărași va oferi cursuri și workshop-uri dedicate doamnelor și domnișoarelor care doresc să participe la eveniment.

Avem pregătit un curs de barista și un workshop de creație a săpunului și lumânărilor naturale. Înscrierile s-au deschis deja, iar fiecare curs sau workshop va avea maximum 12 participante și va dura aproximativ două ore”, a adăugat Ionela Ichim pentru sursa citată.

Advertisement

De asemenea, invitat special al evenimentului este Romina Gingașu, fondatoarea Red Women Foundation, o organizație dedicată promovării drepturilor femeilor și protecției sociale.

„Va fi prezentă doamna Romina Gingașu. Este fondatoarea Red Women Foundation. Această fundație se ocupă exact cu promovarea drepturilor femeilor și protecție socială. Sunt mai multe domenii. Vom avea o dezbatere, o discuție. Avem sala pregătită, sunt 70 de doamne pe care le așteptăm să ia parte la această conferință”, a menționat Ionela Ichim într-un articol pentru canalsud.ro

Biblioteca Județeană Călărași dorește să sublinieze că și domnii sunt bineveniți la festival. De asemenea, copiii sunt încurajați să participe, deoarece vor fi organizate ateliere speciale pentru aceștia și va avea loc un spectacol de teatru de păpuși.

Continue Reading

Breaking News

Călărași: Bărbatul care l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine a fost prins de polițiști. Fapta ar fi fost premeditată

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atacatorul de aseară a fost prins de polițiști câteva ore după comiterea faptei. După ce l-a atacat pe bărbatul fostei sale concubine, a fugit din Călărași și a mers pe jos mai mulți kilometri, pe calea ferată, până aproape de comuna Stefan Vodă, unde lucrează ca paznic la o stație de apă.

Atacul sângeros care a avut loc vineri seara, în jurul orei 22:15, în zona Pescaru, pe Bulevardul 1 Mai, pare să fi fost premeditat. Fostul soț al femeii le-ar fi spus apropiaților că vrea să se răzbune, atât pe noul iubit al concubinei sale, cât și pe mama acesteia.

El a urmărit-o pe fosta sa concubină la locul de muncă. După ce și-au încheiat programul la restaurant, femeia și noul ei iubit, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară i-a întâmpinat fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Agresorul se numește Dumitru Florică și are 45 de ani.

Advertisement

“Ea este angajată la mine, s-a cuplat cu un bucătar de aici. Nu mai este cu acel bărbat de un an de zile. A găsit pe altcineva, acum… dragostea…” – a declarat patronul localului la care cei doi lucrau.

Suspectul a fost prins de polițiști și reținut preventiv pentru 24 de ore.

Victima, Zangorescu A., se află internată la Spitalul Județean Călărași și este sub supravegherea medicilor.

Continue Reading

Breaking News

Atac sângeros, din răzbunare, în Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atac sângeros pe o stradă principală din municipiul Călărași, vineri noaptea, la ora 22:15. S-a întâmplat pe Bulevardul 1 Mai, în dreptul restaurantului Ludușanu din zona Pescaru. Un bărbat a fost atacat cu un cuțit și înjunghiat de două ori de către un alt bărbat, totul din cauza geloziei care a degenerat imediat după ce acesta și fosta concubină s-au certat.

Și-a urmărit fosta concubină la locul de muncă. După ce și-au terminat programul la restaurant, femeia și iubitul ei, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară au fost întâmpinați de fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Atacatorul ar fi, conform datelor disponibile în prezent, Dumitru Florică. Are 45 de ani și lucrează ca paznic la stația de apă din Ștefan Vodă.

Advertisement

Poliția a fost imediat anunțată, iar zona a fost împânzită de forțe de ordine. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul din Călărași. Potrivit primelor date, are două plăgi, una lângă inimă și cealaltă la unul dintre membrele inferioare.

Individul acuzat de săvârșirea acestei fapte a fugit și este căutat de polițiști. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate