Connect with us

Știri

Un camion încărcat cu zeci de mii de produse contrafăcute, în valoare de 5,5 milioane de lei, a fost descoperit la Călărași

Published

on

Imagine cu rol ilustrativ. Sursă: freepik

Un camion încărcat cu zeci de mii de produse în valoare de peste 5,5 milioane de lei ce păreau a fi contrafăcute a fost descoperit de polițiștii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași. 

Un bărbat moldovean de 41 de ani care încerca să intre în țară la volanul unui ansamblu rutier încărcat cu diverse bunuri, care circula pe ruta Turcia – Bulgaria – România – Ucraina, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași pe 11 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. 

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale București pentru desigilarea camionului și verificarea produselor transporate. 

Marți, pe 16 aprilie, lucrătorii din cadrul celor două instituții au finalizat activitatea de descărcare și inventariere a bunurilor din interiorul autocamionului. Așa au fost descoperite 10.820 de produse, în mare parte articole vestimentare și încălțăminte sau de marochinărie, ce păreau să aibă eticheta unei mărci cunoscute, însă cu o mare probabilitate de a fi contrafăcute. 

Advertisement

Dacă ar fi fost comercializate, produsele ar fi fost în valoare de aproximativ 5,500.000 de lei. 

Acestea au fost ridicate de lucrătorii vamali pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate